بروجردی نقش مهمی در تشكیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی داشت و خود از فرماندهان اولیه آن به شمار میرفت، وی در سال 1358 برای فرونشاندن آشوب ضد انقلاب در كردستان، راهی این منطقه شد و با اقامت چهارساله خود در آن دیار، وضعیت این منطقه را سر و سامان داد تا جایی كه به مسیح كردستان شهرت یافت.
دلسوزی محمد نسبت به مردم كردستان حد و مرز نداشت، به آنها از صمیم قلب احترام می گذاشت، جالب اینكه مردم كردستان نیز به او علاقه مند شده و برادارانه دوستش داشتند، جاذبه محبت آمیز بروجردی آن قدر قوی بود كه اطفال معصوم كرد، با دیدن او، به سویش می دویدند، با او بازی می كردند و بروجردی شاد و خندان، دست نوازش بر سرشان می كشید.
بروجردی همزمان با رسیدگی به مردم كردستان، به كار گسترش سازمان رزم قوای سپاه كه جوهره فرماندهی را به همراه صلابت و اخلاص، در ایشان سراغ می كرد، مسئولیت می داد. بسیاری از همین عناصر، بعدها جزو نخبه ترین فرماندهان یگان های رزمی سپاه، چه در كردستان و چه در سایر جبهه های دفاع مقدس شدند.
شهیدمحمد بروجردی در سال 1333 در یكی از روستاهای بروجرد در خانواده ای مومن و مستضعف دیده به جهان گشود و در سال 1361، به عنوان فرمانده سپاه در غرب كشور، قرارگاه حمزه سیدالشهداء (ع) را تشكیل داد و عملیاتهای نظامی را از این مكان، هدایت می كرد.
سرانجام این پاسدار غیور و فداكار، در یكی از مأموریتهای خود در ظهر اولین روز خرداد 62، وقتی برای پاكسازی مهاباد راهی آن جا شده بود، بر اثر انفجار مین در جاده مهاباد ـ نقده به شهادت رسید و پس از تشییع باشكوه با حضور مردم شهید پرور، به خاك سپرده شد.
در ماجرای غائله آفرینی تجزیه طلبان تحت حمایت آمریكا و بعث عراق در كردستان، بروجردی در رأس گروهی از سپاهیان كم ساز و برگ انقلاب، ابتدا به كرمانشاه و از آنجا به سنندج رفت، از همان بدو ورود به منطقه، فرماندهی عملیات علیه قوای تا بن دندان مسلح ضد انقلاب در كردستان را برعهده گرفت، در شرایطی كه سنندج و پادگان لشگر 28 ارتش در این شهر، به محاصره كامل قوای ائتلافی ضد انقلاب، از دموكرات و كوموله گرفته تا چریك های فدایی درآمده بود.
محمد و تنی چند از همرزمانش، توسط یك بالگرد هوانیروز در پادگان سنندج پیاده و در چنین شرایط وخیمی، بروجردی مصمم و قاطع با تنگناها و معضلات موجود، برخوردی حساب شده داشت و با مكرر تلاوت كردن آیات قرآنی و جملات حماسی حضرت امیر (ع) از نهج البلاغه، جمع كوچك رزم آوران مدافع پادگان را، تهییج و به ادامه پایداری و ایثار، دعوت می كرد.
امیر سپهبد شهید علی صیاد شیرازی، همرزم بروجردی از آن روزها گفته بود: موقعی كه ضد انقلابیون، محل باشگاه افسران لشگر 28 را در سنندج محاصره كردند، بچه های ما در آنجا، مدت 40 شبانه روز در محاصره مطلق بودند، حتی چیزی برای خوردن هم نداشتند، با این حال استقامت می كردند. شهید بروجردی، برای رهایی اینها، دست به هر كاری می زد، او آن قدر در این راه استقامت كرد كه با همكاری و یكدلی رزمندگان سپاه و ارتش، پس از مدتی كوتاه، محاصره در هم شكست. نمونه چنین صحنه هایی را در آن زمان، زیاد داشتیم كه ایشان همیشه با همین پایمردی و استقامت، به مصاف ضد انقلابیون می رفتند.
روحش شاد و یادش گرامی باد.
گزارش از رضا رضایی مجد
اجتمام * 1095 * 3063
تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۹
تهران- ایرنا- امروز اول خرداد سالروز شهادت سردار رشید اسلام شهید محمد بروجردی، فرمانده وقت قرارگاه حمزه سیدالشهداء (ع) است كه همواره در كنار نبرد قاطع و قهرآمیز با تجزیه طلبان در مرزهای غربی كشور، به راستی عامل به رأفت و برخورد برادرانه با مردم مستضعف به ویژه كودكان كردستان بود.