تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۵

تهران – ايرنا - يك گروه بين المللي از محققان يك جرم فضايي را شناسايي كردند كه در فاصله اي تقريبا معادل فاصله مشتري تا خورشيد، در مدار خورشيد گردش مي كند و به نظر مي رسد متعلق به يك منظومه ديگر است.

به گزارش روز سه شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري اسوشيتدپرس، اين جرم فضايي كه 2015 BZ509 نام دارد، احتمالا ميلياردها سال قبل و در زماني كه خورشيد هنوز درون يك كلاستر از ستاره ها قرار داشت، وارد منظومه شمسي شده است.
شهاب سنگ ها معمولا اجرام سنگي هستند كه پس از شكل گيري منظومه شمسي در حدود 4.6 ميليارد سال قبل بر جاي مانده اند. اين شهاب سنگ ها در اشكال و اندازه هاي مختلف وجود دارند و با مطالعه آن ها مي توان اسرار جهان هستي از جمله نحوه شكل گيري منظومه شمسي و شرايط آب و هوايي امروز زمين را كشف كرد.
اين شهاب سنگ در يك مدار معكوس به دور خورشيد گردش مي كند. بدين معني كه جهت گردش سياره به دور خورشيد بر خلاف جهت گردش خورشيد به دور خود است. اين نحوه گردش كاملا مشابه گردش مشتري به دور خورشيد است و تا كنون علت آن به عنوان يكي از اسرار كشف نشده منظومه شمسي باقي مانده است.
محققان با مدل سازي موقعيت 2015 BZ509 نسبت به منظومه شمسي تا حدود 4.6 ميليارد سال قبل و همزمان با شكل گيري آن دريافتند، اين جرم فضايي كه 3 كيلومتر قطر دارد، از زمان تشكيل منظومه شمسي در همين مدار فعلي وجود داشته است. احتمالا در زماني كه خورشيد درون يك كلاستر ستاره اي قرار داشته است، اين شهاب سنگ از سيستم مادر خود جدا شده و در دام جاذبه خورشيد گرفتار شده است.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Monthly Notices of the Royal Astronomical Society:Letters منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440