به گزارش ایرنا، سید مهدی صادقی روز چهارشنبه در دومین جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، افزود: باید در زنجیره كار و ارزش افزوده ای كه محصولات گلخانه ای می تواند ایجاد كند، دقت بیشتر و برنامه ریزی مناسب تری صورت گیرد.
وی اضافه كرد: یكی از راهكارهایی كه برای رونق و حفظ ارزش افزوده این نوع محصولات موثر است، حمل و نقل آن است كه می توان از ظرفیت فرودگاهی استفاده نمود.
وی خاطرنشان كرد: با تصمیماتی كه در خصوص ایجاد فرودگاه در قم گرفته می شود، برای حمل و نقل این نوع محصولات در قم و پیرامون این استان، شرایط مناسبی ایجاد خواهد شد.
تفاهم نامه ساخت فرودگاه و دهكده گردشگری طرلاب در منطقه سلفچگان قم آذرماه 89 بین شركت ارم كیش و استانداری قم منعقد و عملیات اجرایی این فرودگاه نیز در بهمن ماه همان سال آغاز شد؛ این فرودگاه كه در جاده قم - سلفچگان واقع شده، از شهر قم تقریبا 25 كیلومتر و از فرودگاه امام خمینی(ره) تهران 125 كیلومتر فاصله دارد.
در بخش كشاورزی كل اراضی قابل كشت قم معادل 105 هزار و 730 هكتار است كه این رقم 46 صدم درصد كل اراضی قابل كشت كشور می باشد؛ مجموع كشت سبز استان شامل 20 هزار هكتار باغ و 42 هزار هكتار زراعت شامل 17 هزار و 531 هكتار كشت جو، پنج هزار و 675 هكتار كشت گندم آبی، 2 هزار و 346 هكتار كشت كلزا و بقیه سطح زیر كشت به محصولات یونجه، ذرت، پنبه و صیفی جات اختصاص یافته است.
میزان متوسط تولید بخش كشاورزی استان قم در سال برابر 745 هزار تن شامل 425 هزار تن محصولات زراعی و باغی، یك هزار و 208 تن آبزیان و 320 هزار تن محصولات دامی است.
صادقی در ادامه با اشاره به تاسیس سردخانه و ایجاد تعاونی برای توزیع میوه، گفت: ایجاد سردخانه هدررفت محصولات كشاورزی و باغی را كاهش می دهد و سازمان جهاد كشاورزی طرحی در این راستا ارائه نماید.
وی همچنین با اشاره به شعار حمایت از كالای ایرانی، بیان كرد: همه موظف و علاقه مند هستیم تا كالای ایرانی، طرفدار ایرانی نیز داشته باشد و جزو اولویت های مردم باشد.
وی اضافه كرد: لازمه تحقق این هدف، انجام اقدام های خاص به لحاظ فرهنگی و اجرایی است و تولیدات داخل نیز باید از كیفیت خوب برخوردار بوده و شرایط عرضه به بازار را داشته باشد.
استاندار قم ادامه داد: كارگروهی با مسئولیت معاونت اقتصادی استانداری و دبیری رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تشكیل شود و موضوع پیاده سازی فرهنگ استفاده از كالای ایرانی بررسی و اجرایی شود تا اشتغال و تولید در استان توسعه یابد.
حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیام نوروزی، امسال را سال «حمایت از كالای ایرانی» نامگذاری كردند.
** رئیس سازمان جهاد كشاورزی قم نیز در این جلسه گفت: در سال 95، 11 طرح كشاورزی به سازمان ابلاغ شد كه مدت اجرای پنج طرح یك ساله بوده و به اتمام رسیده و 6 طرح نیز سه ساله است و همچنان ادامه دارد.
محمد رضا طلایی با بیان این كه عمده طرح های ادامه دار تكمیل زنجیره تولید است، افزود: واحد فرآوری تخم مرغ پاستوریزه و پودر تخم مرغ از جمله این طرح هاست كه 30 درصد پیشرفت فیزیكی دارد.
وی ادامه داد: احداث سردخانه عمومی 2 مداره با 30 درصد پیشرفت فیزیكی، ایجاد بانك اطلاعاتی ساختار واحدهای مرغداری و تجهیز و توسعه ماشین آلات خط كشتار مرغ از جمله طرح هایی است كه در حال تكمیل شدن می باشد.
به گفته وی، طرح های پرورش ماهی در مجتمع های گلخانه ای، توسعه كشت گیاهان دارویی، احداث و توسعه كشت های گلخانه ای و تولید سبزی در گلخانه، مطالعه و اجرای بهینه سازی مصرف آب كشاورزی، گازكشی مرغداری و پرورش مكانیزاسیون ماهی از طرح هایی است كه به اتمام رسیده است.
طلایی بیان كرد: طرح های تكمیل زنجیره تولید تخم مرغ، واحد پرورش بلدرچین، پرورش ماهی های خاویاری، گیاهان دارویی، صندوق اعتبار زنان روستایی، گازكشی مرغداری ها، تامین آب مجتمع دامشهر، توسعه كشت محصولات گلخانه ای و طرح تجمیعی آبیاری نوین دشت طغرود از طرح هایی است كه در سال 97 اجرایی خواهد شد.
وی افزد: سال 93، سیستم های نوین آبیاری در 4.2 درصد از اراضی كشاورزی قم اجرا شد كه امروز این میزان به 27 درصد افزایش یافته است.
وی همچنین با اشاره به برخورد با واحدهایی كه محصولات را با آب فاضلاب آبیاری می كنند، افزود: در سال 95، با چهار واحد و سال گذشته با یك واحد برخورد و محصولات آنها معدوم شد و امسال تاكنون گزارشی در این زمینه نداشتیم.
دومین جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی قم با حضور اعضای ستاد در سالن جلسات امام جواد(ع) استانداری قم برگزار شد و سازمان هایی از جمله صنعت، معدن و تجارت، نظام مهندسی كشاورزی و اداره كل تعاون، كار و رفاه اجتماعی عملكرد و برنامه های خود را ارائه نمودند.
/2085/ 1175
تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۳
قم- ایرنا- استاندار قم گفت: بازار فروش محصولات گلخانه ای از چالش های مهم پیش روی تولید این محصولات در استان است كه باید با استفاده از روش های نوین امروزی، بازار فروش برای این نوع محصولات ایجاد كرد.