به گزارش ايرنا، فردوسي پور اين سخنان را در خلال بازديد روز دوشنبه از ساختمان روزنامه اردني الغد در عمان، پايتخت اين كشور عنوان كرده بود كه در شماره امروز(چهارشنبه) آن منتشر شد.
سفير ايران در اردن گفت: دو كشور برادر و مسلمان، مشتركات زيادي از جمله مواضع سياسي نزديك به هم در مسائل منطقه اي و بين المللي دارند.
وي يكي از اين مشتركات را آرمان فلسطين و دفاع از ملت مظلوم آن دانست و موضع اردن در دفاع از قدس و مقدسات اسلامي و محكوميت انتقال سفارتخانه آمريكا از تل آويو به قدس اشغالي را قوي و شرافتمندانه توصيف كرد.
*خروج آمريكا از برجام
بخش ديگري از گفت و گوي الغد با فردوسي پور، موضوع برجام، خروج آمريكا از آن و چشم انداز ادامه راه با اروپا بود.
سفير كشورمان در اردن، ضمن تكرار موضع دولت در محكوميت اقدام رياست جمهوري آمريكا در خروج از توافقي كه به امضاي هفت كشور جهان رسيده و شوراي امنيت سازمان ملل نيز آن را تاييد كرده است، اين اقدام را خلاف قوانين بين المللي خواند كه در ادامه خروج ترامپ از توافق آب و هواي پاريس و يونسكو انجام مي گيرد.
وي با تاكيد بر پايبندي ايران به توافق هسته اي گفت كه آمريكا با متهم كردن ايران به دخالت در منطقه از برجام خارج شد و اين به معني آن است كه آمريكا موضع ايران در قبال مساله فلسطين و عدم به رسميت شناختن دولت جعلي اسرائيل را برنمي تابد.
فردوسي پور در ادامه خاطر نشان كرد: ترامپ، سه شرط را براي موافقت با ادامه برجام را مطرح كرد و موضوع پيشرفت هاي موشكي، ابدي بودن مدت زمان توافق و عدم نقش آفريني منطقه اي ايران را به توافق هسته اي مرتبط دانست.
*اروپايي ها خواهان ادامه برجام
سفير ايران در اردن در بخش ديگري از گفت و گوي خود با «جمانه غنيمات» سردبير روزنامه الغد، يادآور شد كه اروپايي ها، موفقيت توافق هسته اي با ايران را موفقيت در ايجاد صلح و ثبات در جهان مي دانند و به اعتقاد آنها برجام، اولويتي امنيتي براي ثبات منطقه و جهان است كه روي گرداندن از آن باعث شكست قانون بين المللي و صلح جهاني مي شود.
فردوسي پور همچنين با بيان اينكه اروپايي ها بر اساس منافع اقتصادي شان به برجام نياز دارند، اظهار داشت: اگر ايران از اروپايي ها، ضمانت هاي اجرايي براي پايبندي به مفاد برجام نگيرد، حق خود مي داند كه ديگر به اين توافق پايبند نمانَد و گزينه خروج از آژانس بين المللي انرژي اتمي و ان.پي.تي پيش روي ماست.
*روابط ايران و عربستان سعودي و كشورهاي عربي
ديپلمات ارشد ايران در پاسخ به پرسشي درباره روابط ايران با كشورهاي حاشيه خليج فارس به ويژه عربستان سعودي، با تاكيد بر اينكه ايران به ثبات خليج فارس و منطقه پايبند است، از كشورهاي عربي منطقه دعوت كرد تا با ايران گفت و گو داشته باشند.
وي از كشورهاي عربي همجوار خواست تا بر روي نقاط مشترك و منافع كشورها و ملت ها تمركز كنند و اين مشتركات را روابط ديني، تاريخي، جغرافيايي برشمرد.
*حضور ايران در سوريه
سفير كشورمان در امان، در بخش ديگري از گفت و گو با اين روزنامه اردني، شبهات و اتهام زني به ايران در مورد تلاش براي مداخله و حمله به مناطق كاهش تنش در جنوب سوريه از طريق نيروهاي شبه نظامي وابسته به خود را نادرست خواند و رد كرد.
وي خاطر نشان كرد كه ايران از روز نخست، از توافق اردني-آمريكايي-روسي مبني بر برپايي منطقه كاهش تنش در جنوب سوريه (نزديك مرز اردن) حمايت كرد؛ همانطور كه حامي ثبات ديگر مناطق سوريه بود.
فردوسي پور، از آمادگي ايران براي برگزاري ديدارهاي رسانه اي و رسمي براي بررسي اين اتهامات خبر داد.
وي افزود: ايران همواره از اولين روز، موافق اين بود كه ارتش سوريه در مرز با اردن و ديگر مرزها مسلط شود و هيچ نيروي ديگري در مرزهايش نباشد.
سفير كشورمان باري ديگر تاكيد كرد كه حضور ايران در سوريه بر اساس درخواست رسمي حكومت قانوني اين كشور براي پشتيباني و ياري ارتش سوريه جهت مبارزه با پديده تروريسم و بازگشت ثبات به آن بوده است.
فردوسي پور افزود: پس از پايان اين ماموريت و زماني كه دولت سوريه از ما بخواهد، خاك سوريه را ترك خواهيم كرد.
*پاكسازي مرزهاي جنوبي سوريه
سفير جمهوري اسلامي در اردن، با يادآوري حمايت ايران از همكاري و تماس ميان اردن و سوريه، براي ضمانت بخشي به ثبات دو كشور، مرزهاي آنان و بازگشت امن پناهجويان و آوارگان سوري موجود در اردن به كشورشان، حضور و تسلط ارتش هاي آنان از دو سو بر مرزهاي خود بدون وجود هيچ نيروي ديگري را ضروري دانست.
وي خبر داد: تلاش هاي سوريه و روسيه براي اجراي توافق در جنوب و درعا در جريان است تا حاكميت نظام سوريه بر همه سرزمين هاي اين كشور كامل شود و اگر اين تلاش ها به ثمر ننشيند، ارتش سوريه با حمايت روسيه اقدام به عمليات نظامي براي بازپس گيري اين مناطق و آزادي آنان مي كند.
فردوسي پور با بيان اينكه ايران در پاكسازي غوطه و دوما حضور نداشته است، گفت كه ايران مي داند اردن از هرگونه عمليات نظامي در مرزهاي جنوبي سوريه نگران است، چرا كه ممكن است منجر به راه افتادن موج ديگري از حركت آوارگان و پناهجويان به سوي اردن شود يا هسته هاي تروريستي را به سمت مرزهاي آن كشور فراري دهد.
خاورم**2054
تاریخ انتشار: ۲ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۹:۰۹
بيروت- ايرنا- «مجتبي فردوسي پور» سفير جمهوري اسلامي در اردن، در گفت و گو با روزنامه «الغد» اين كشور گفت: امنيت اردن بخشي از امنيت ملي ايران است و در همه زمينه ها به دنبال تقويت روابط برادرانه هستيم.