عادل غديري روز پنجشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: پنج ژنوتيپ لوبيا سفيد و قرمز با عملكرد مناسب و بازارپسند و 2 نوع در لوبيا چيتي داراي كارايي مصرف نهاده هاي بالا و مناسب براي زراعت در مناطقي كه با محدوديت منابع توليد مواجه هستند در خمين شناسايي شده است.
وي اظهاركرد: اين نوع جديد در سه رقم لوبيا چيتي، سفيد و قرمز در شرايط خشكسالي و كاهش منابع آبي بسيار مناسب است و دامنه كشت اين انواع مي تواند در استان هايي لوبيا خيز كشور كه با كمبود منابع آبي و بحران آب رو به رو هستند،اثربخش باشد.
وي با بيان اينكه ژنوتيپ هاي لوبيا براي نامگذاري به موسسه تحقيقات اصلاح و تهيه نهال و بذر كشور معرفي شده اند، تصريح كرد: اين انواع جديد بعد از گذر از مرحله نامگذاري به عنوان رقم جديد محصول لوبيا به بهره برداران معرفي مي شود .
غديري افزود: ژنوتيپ هاي جديد لوبيا حاصل سه سال كار پژوهشي با محوريت اين مركز است.
غديري بيان كرد: 128 طرح تحقيقي محصول لوبيا توسط محققان مركز تحقيقات لوبيا خمين تاكنون اجرا شده است.
پرديس تحقيقات و آموزش لوبياي خمين از معتبرترين كانون هاي تحقيقي براي توليد لوبيا در كشور است كه فعاليت خود را با عنوان ايستگاه ملي تحقيقات لوبياي ايران در سال 73 آغاز كرد.
اين ايستگاه خرداد ماه پارسال به عنوان پرديس تحقيقات و آموزش لوبياي خمين معرفي شد.
7277/6013/
تاریخ انتشار: ۳ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۸:۴۲
خمين - ايرنا - رئيس پرديس تحقيقات و آموزش لوبياي خمين گفت: هفت نوع (لاين) جديد محصول لوبيا با تحقيقات پژوهشي كارشناسان دراين پرديس تحقيقات و آموزش شناسايي شد.