شهركرد - ايرنا - مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري چهارمحال و بختياري گفت: اجراي قانون حمايت از هنرمندان، استادكاران و فعالان صنايع دستي بخشي از اهداف شعار امسال مبني بر حمايت از كالاي ايراني را محقق خواهد كرد.

بهمن عسگري سوادجاني روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا تاكيد كرد: صنايع دستي ايراني به عنوان مجموعه اي از صنايع هنري و سنتي با رعايت ضوابط شرعي و قانوني همراه با محوريت خلاقيت، ذوق و زيبايي شناسي، با بهره گيري از مواد اوليه قابل دسترس به صورت فردي يا گروهي توليد مي شود.
وي افزود: رشته هاي فرش دستباف و صنايع دستي شامل نساجي سنتي، بافته هاي داري و غيرداري، پوشاك سنتي، كاشي سنتي، سفال و سراميك، چرم، هنرهاي سنتي وابسته به معماري، انواع صنايع دستي فلزي، چوبي، حصيري، دريايي، استخوان، رودوزهاي سنتي، آبگينه، كاغذي، طراحي و نقاشي، ميناكاري، سازهاي سنتي و پيشه هاي وابسته به گروه هاي ياد شده است.
عسگري سوادجاني تصريح كرد: در همين راستا و به منظور اجراي قانون بيمه تامين اجتماعي قاليبافان، بافندگان فرش و شاغلان صنايع دستي شناسه دار (كُددار)، دولت مكلف به اقدام براي بيمه كردن واجدان شرايط اين قانون است.
وي يادآور شد: در راستاي اجراي اين قانون، ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي و گردشگري و صنعت، معدن و تجارت موظفند صدور مجوز تاسيس و پروانه توليد كارگاهي انفرادي و گروهي، صدور كارت شناسايي صنعتگر موضوع اين قانون، صدور مجوز فروشگاه هاي انحصاري هنرهاي سنتي و صنايع دستي ايران، صدور گواهي اصالت براي آثار صنايع دستي و هنرهاي سنتي، صدور مجوز تاسيس و بهره برداري از خانه هاي صنايع دستي و بازارچه هاي صنايع دستي، صدور مجوز برگزاري حراج آثار فاخر قابل فروش صنايع دستي و هنرهاي سنتي، صدور برگزاري نمايشگاه هاي داخلي و خارجي و همچنين درجه بندي و صدور گواهي كيفيت به كارگاه ها و فروشگاه هاي صنايع دستي و هنرهاي سنتي را انجام دهند.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري چهارمحال و بختياري اظهار كرد: اعمال نظارت و حمايت هاي لازم در راستاي بهبود كيفي محصولات صنايع دستي و فرش دستباف به ويژه در حوزه صادرات، برنامه ريزي، سياستگذاري و نظارت بر وضعيت كارگاه هاي توليدي و آموزش صنايع دستي و فرش دستباف، پشتيباني از هنرمندان و صنعتگران و همكاري با مراجع ذيصلاح براي تعيين و اعطاي درجه هنري به هنرمندان اين حوزه، هماهنگي و برنامه ريزي در مورد مالكيت معنوي و فكري در دستوركار اين سازمان است.
به گفته وي، سازماندهي نظام اطلاع رساني و همكاري با دستگاه هاي مربوطه براي تدوين سرفصل دروس هنرستان ها، آموزشكده ها و دانشكده هاي صنايع دستي و فرش دستباف از سوي ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي و گردشگري و صنعت، معدن و تجارت انجام مي شود.
وي گفت: در اين قانون، ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي و گردشگري مي تواند براي توليد و عرضه محصولات صنايع دستي، فرش دستباف و هنرهاي سنتي املاك در اختيار خود را با اتعقاد قرار داد به فعالان اين حوزه واگذار كند.
عسگري سوادجاني تاكيد كرد: همچنين دستگاه هاي اجرايي موضوع ماده 5 قانون مديريت خدمات كشوري مكلفند در برنامه هاي تشويقي و اهداي جوايز غيرنقدي با اولويت از صنايع دستي و فرش دستباف اصيل ايراني استفاده كنند.
وي افزود: به منظور اجراي مطلوب اين قانون بانك هاي عامل بخشي از تسهيلات مسكن خود را با هماهنگي قانون ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي و گردشگري و صنعت، معدن و تجارت براي تامين مسكن هنرمندان و توليد كنندگان صنايع دستي و فرش دستباف اختصاص مي دهند.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري چهارمحال و بختياري تصريح كرد: دستگاه هاي اجرايي و شهرداري ها مكلفند در طراحي فضاهاي عمومي شهري از نمادهاي صنايع دستي، فرش دستباف و هنرهاي سنتي متناسب با معماري ايراني و اسلامي استفاده كنند.
وي يادآور شد: براساس اين قانون دولت مي تواند براي ارتقاي تحصيلي هنرمندان و استادكاران صنايع دستي و فرش دستباف كمك هزينه تحصيلي تعيين و پرداخت كند.
عسگري سوادجاني اظهار كرد: با اجراي اين قانون علاوه ساماندهي وضعيت هنرمندان صنايع دستي، فرش دستباف و هنرهاي سنتي زمينه تسريع در تحقق اهداف شعار امسال با عنوان 'حمايت از كالاي ايراني' فراهم مي شود.
وي گفت: رونق بازار، بهبود چرخه اقتصادي، افزايش اشتغال، كاهش نرخ بيكاري، ارتقاي درآمد خانوارها، جذب گردشگران داخلي و خارجي و رشد شاخص هاي توسعه اي از مهمترين دستاوردهاي اجراي اين قانون محسوب مي شود.
به گزارش ايرنا، قانون حمايت از هنرمندان، استادكاران و فعالان صنايع دستي مشتمل بر 15 ماده و هفت تبصره در جلسه علني 26 دي 1396 مجلس شوراي اسلامي تصويب و 18 بهمن 1396 ازسوي شوراي نگهبان تاييد شد.
اكنون افزون بر 30 نوع صنايع دستي عشايري در چهارمحال و بختياري توليد مي شود كه بخشي از توليدات صنايع دستي در چهارمحال و بختياري، علاوه بر ايجاد اشتغال فصلي و افزايش درآمد خانوارها، توانسته نشان ملي نيز دريافت كند.
صنايع دستي شهري و روستايي چهارمحال و بختياري نيز از تنوع بسيار بالايي برخوردار است
و انواع بافته هاي داري مانند فرش، گليم و مشتقات آن ها از مهمترين صنايع دستي شهري و روستايي اين استان به شمار مي رود.
جامعه مرتبط با صنايع دستي در چهارمحال و بختياري به دو دسته فعال و نيمه فعال تقسيم مي شود كه طبق آمار، اطلاعات و مجوز موجود، در چهارمحال و بختياري 12 هزار صنعتگر، در حوزه توليد صنايع دستي اين استان شناسايي شده اند.
فعالان اين حوزه دو هزار و 500 تا سه هزار هنرمند هستند كه تنها از همين راه گذران زندگي مي كنند.
7362/2097