صنعت خودروسازی دومین شاخه مهم اقتصاد ملی بعد از نفت و گاز محسوب می شود و راه اندازی آن در خمین می تواند زنجیره ای از كارسازی و صنایع زیردستی و مرتبط را رشد دهد و عقب ماندگی های این شهرستان را جبران كند.
اكنون صنایع شیمیایی بعد از صنایع غذایی و خودروسازی سومین صنعت بزرگ كشور است و ساخت و تجهیز صنایع پتروشیمی در خمین به عنوان سر حلقه تامین مواد مصرفی مورد نیاز بیشتر صنایع شیمیایی، برق و الكترونیك، نساجی، پزشكی، خودروسازی، لوازم خانگی و غذایی از اهمیت ویژه ای برای رسیدن به اهداف اقتصاد مقاومتی برخوردار است و با ارزش افزوده بالا می تواند حرف های زیادی برای گفتن در این شهرستان داشته باشد.
خمین واقع در جنوب استان مركزی به عنوان زادگاه امام راحل نتوانسته در سال های گذشته روند توسعه صنعتی را به صورت مطلوبی بگذراند و با بروز خشكسالی ها، اقتصاد متكی به كشاورزی و خدمات در این شهرستان با مشكلاتی همراه شده كه می طلبد با گام های اصولی در صنایع بیشترین بهره در كارسازی و تولید ثروت گام برداشت.
صنایع خودروسازی و پتروشیمی خمین با پیشرفت فیزیكی 60 و 90 درصد با توانمندی بالای اشتغالزایی وضعیت صنعت بیمار خمین را التیام می بخشد و باعث رونق اقتصادی زادگاه معمار كبیر انقلاب می شود.
استاندار استان مركزی در این خصوص معتقد است: صنایع پتروشیمی و خودروسازی از طرح های توسعه ای اقتصادی بزرگ استان مركزی و خمین است كه به عنوان شاه كلید و محرك توسعه باید به آن ها نگریست تا نرخ بالای بیكاری این شهرستان را مهار كند.
سید علی آقازاده افزود: این طرح های صنعتی مهم اشتغال 350 نفری دارد كه به طور غیرمستقیم نیز تا سه برابر فرصت های شغلی اشاره شده كارآفرینی می كنند.
آقازاده گفت: وظیفه دولتمردان حمایت از سرمایه گذاران و رفع موانع اداری سرمایه گذاری است و پتروشیمی خمین به عنوان صنعتی خصوصی بدون استفاده از تسهیلات دولتی اقدام به سرمایه گذاری كرده است.
وی افزود: این حجم سرمایه گذاری در خمین كه در آمایش سرزمینی بخش صنعت كاستی های متعددی دارد ستودنی است.
استاندار مركزی گفت: زیر ساخت های اولیه برای بهره برداری از صنعت پتروشیمی با جدیت تامین می شود و تا اواخر امسال این واحد تولیدی به صورت آزمایشی كار خود را آغاز می كند.
وی اظهار داشت: شركت خودروسازی خمین نیز صنعتی كلیدی در زادگاه امام راحل است و سرمایه گذاری در این بخش مجموعه ای از بسترهای اشتغالزا را در كنار خود رشد می دهد كه این منطقه به آن نیاز دارد.
وی بیان كرد: برخی مشكلات شركت خودرو سازی در خمین بعد از سال ها رفع شده و این شركت تا چهار ماه آینده به خط تولید و مونتاژ می رسد.
استاندار مركزی بیان كرد: با راه اندازی و توسعه صنایع پتروشیمی و خودروسازی توازن صنعتی استان مركزی بهبود پیدا می كند و الگوی درآمدزایی شهرستانی به بهترین شكل در خمین ترمیم می شود.
مدیر عامل شركت دی آریا پلیمر خمین نیز گفت: عملیات اجرایی پتروشیمی خمین از سال 96 با اخذ مجوزهای لازم زیست محیطی آغاز شد و از نیمه پارسال نصب تجهیزات با خرید از كشور نروژ كلید خورد.
حمید كبیر جباری ادامه داد: 80 درصد تجهیزات مورد نیاز خریداری و بقیه نیز پیش پرداخت خرید شده است و تا هشت ماه آینده وارد كشور می شود.
مدیرعامل شركت دی آریا پلیمر خمین ادامه داد: ظرفیت تولید سالانه این مجتمع پتروشیمی 300 هزار تن پلی پروپیلن است كه تولید اولیه آن 180 هزار تن در سال برآورد می شود.
حمید كبیر جباری گفت: با برنامه ریزی انجام شده خوراك پتروشیمی خمین از پالایشگاه های شازند و اصفهان تامین می شود و پلی پروپیلن تولید شده این مجتمع در تولید الیاف، مواد اولیه قطعات خودرو، كیسه های پلاستیكی، موكت، فرش ماشینی مورد استفاده قرار می گیرد.
وی افزود: پتروشیمی صنعتی بالا دستی است كه مجموعه متنوعی از صنایع زیردستی را تغذیه می كند و گل سرسبد صنایع پتروشیمی كه كمترین آلایندگی محیط زیست را دارد تولید پلی پروپیلن است و به عنوان صنعت سبز در پتروشیمی محسوب می شود.
وی افزود: دریافت مجوز از محیط زیست برای راه اندازی صنعت پتروشیمی در خمین 2 سال زمان برد و پتروشیمی خمین با بهره گیری از فناوری های پاك آلایندگی ندارد.
وی گفت: برای تامین آب مورد نیاز پتروشیمی خمین یك چاه كشاورزی خریداری شده كه دبی آن 30 لیتر در ثانیه است.
مدیرعامل شركت دی آریا پلیمر خمین افزود: هشت لیتر آب در ثانیه نیز از چاه روستای استهلك، هفت لیتر از خط انتقال آب از سد كوچری تامین می شود اما، در مجموع به 60 لیتر آب دیگر نیاز است.
كبیر جباری گفت: برای این طرح صنعتی تاكنون یك هزار و 700 میلیارد ریال هزینه شده و تكمیل و بهره برداری اولیه این طرح 6 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری نیاز دارد.
وی افزود: با آغاز به كار پتروشیمی خمین 320 فرصت شغلی مستقیم و سه هزار شغل غیر مستقیم ایجاد می شود.
مدیرعامل شركت دی آریا پلیمر خمین افزود: پنج واحد صنعتی پتروشیمی در استان مركزی فعالیت دارد كه پتروشیمی خمین بزرگتر و مجهز تر از سایر واحدها خواهد بود.
جباری گفت: تلاش می شود صنایع پایین دستی پتروشیمی نیز در شهرستان خمین راه اندازی شود كه این صنایع نسبت به پتروشیمی نیاز كمتری به سرمایه گذاری دارد.
وی اظهار كرد: برای راه اندازی صنایع پایین دستی نیاز به تامین زمین و زیر ساخت های اساسی است و در صورت همكاری مسئولان خمین و فراهم شدن بسترهای لازم بعد از راه اندازی شهرك صنایع زیردستی پتروشیمی به عنوان سرمایه ای مهم برای كشور دنبال خواهد شد.
فرماندار خمین نیز در این خصوص به ایرنا گفت: تفاهم نامه اولیه تولید خودروی خارجی در راستای رونق اقتصادی و اشتغال پایدار در زادگاه امام راحل منعقد شده است.
احمد طهرانی افزود: مراحل نقل و انتقال سند یك واحد صنعتی نیمه كاره در خمین به این شركت خارجی پایان یافته و پیش بینی می شود تا نیمه اول سال 97 محصولات خط تولید آن در بازار عرضه شود.
وی اظهار داشت: عملیات اجرایی این واحد صنعتی نیمه كاره در خمین از سال 86 در زمینی به وسعت 300 هكتار در مسیر جاده خمین - گلپایگان با ظرفیت تولید سالانه 30 هزار خودرو آغاز شد و این طرح با سرمایه گذاری 230 میلیارد ریالی بیش از 90 درصد پیشرفت فیزیكی دارد.
فرماندار خمین افزود: طبق پیش بینی انجام شده طرح خودرو سازی در خمین در گام اول برای 400 نفر اشتغالزایی دارد و اگر اهداف و برنامه های به درستی پیش رود سه هزار شغل دیگر نیز ایجاد می كند.
وی اضافه كرد: با وجود تغییرات و نوسانات در راه اندازی شركت خودروسازی، سرمایه گذار بر تكمیل و بهره برداری از آن تاكید دارد.
طهرانی افزود: خمین از شهرهایی است كه در فهرست مناطق محروم كشور قرار گرفته و با توجه به موقعیت جغرافیایی و قرار گرفتن در مسیر اصلی تردد تهران - بندرعباس از شرایط مناسبی برای تولید و بازرگانی برخوردار است و مشوق های ویژه ای نیز برای سرمایه گذاران صنعتی دارد.
نسخه شفابخش دولت تدبیر و امید با امتیاز معافیت مالیاتی صنعتی برای رهایی زادگاه امام راحل از محرومیت، بیكاری و كاهش درآمد اقتصادی آهنگ توسعه صنعت این خطه را شتاب بخشید و باعث رغبت و تقاضای سرمایه گذاری در این شهرستان شد.
دولت یازدهم خمین را در فهرست مناطق كمتر توسعه یافته و معافیت مالیاتی قرار داد و این مزیت با استقبال بالای صنعتگران داخلی و خارجی برای سرمایه گذاری در این شهرستان مواجه شد و یكی از دلایل شتاب بخشی روند تكمیل صنایع پتروشیمی و خودروسازی خمین نیز حمایت های هدفمند در این راستا بوده است.
شهرستان خمین در جنوب استان مركزی 105 هزار نفر جمعیت دارد.
7277/6013/
تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۵۷
خمین - ایرنا - پتروشیمی و خودروسازی از صنایع پایه و در حال راه اندازی در خمین است كه به عنوان 2 بال توسعه ای این شهرستان می تواند تحول چشمگیر در زمینه اشتغالزایی و بهبود چرخش مالی این دیار ایجاد كند.