به گزارش ایرنا، هراچیا كشیشیان كارگردان و تهیه كننده شناخته شده ارمنستان در گفت و گویی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در ایروان تصریح كرد: ارمنستان به رغم كوچك بودن، سابقه قوی در صنعت سینما داشته اما در حال حاضر مشكلاتی در صنعت سینمای این كشور وجود دارد. ما تلاش می كنیم صنعت سینمای ارمنستان را گسترش دهیم.
وی در ادامه گفت: مایل هستیم همكاری هایی در حوزه فیلم و سینما خارج از ارمنستان داشته باشیم كه بدین ترتیب هم صنعت سینمای ما پیشرفت می كند و هم بازار خوبی برای ما بوجود می آورد. در مورد ارتباط و همكاری با سینمای ایران باید بگویم كه این همكاری برای ما مفید است و همچنین جنبه آموزشی نیز دارد. می دانیم كه سینمای ایران اكنون در جهان جایگاه خوبی دارد و با توجه به نزدیكی دو كشور و همچنین شباهت در فرهنگ ها، ما همیشه تلاش می كنیم با سینمای ایران همكاری هایی داشته باشیم.
وی در ادامه عنوان كرد: سال گذشته فیلمی مشترك در ارمنستان با نام 'یوا' ساخته شد كه در ارمنستان پخش شد. من شخصا تاكنون همكاری با سینمای ایران نداشتم اما چند سال پیش پیشنهاد شد كه متاسفانه به سرانجام نرسید.
این كارگردان شناخته شده در ارمنستان در مورد خلاء حضور سینمای ایران در ارمنستان و همچنین دیدگاه وی درمورد پخش فیلم های ایرانی در این كشور منطقه قفقاز تصریح كرد: قطعا ما از نمایش فیلم های ایرانی در ارمنستان استقبال می كنیم. بخش هایی از فیلم های ایرانی معناگرا هستند و تماشاگران خاص خود را دارد. باید بگویم كه در ارمنستان نیز برخی تماشاگران منتظر دیدن چنین فیلم هایی از سینمای ایران هستند.
اگر فیلم های خوب ایرانی در ارمنستان پخش شوند، قطعا تماشاگر مشتاق منتظر دیدن این نوع فیلم ها هستند. در ایروان فقط چهار سینما و در كل ارمنستان هشت یا 9 سینما وجود دارد. یكی از وظایف ما نیز این است كه مردم را به رفتن به سینما ترغیب كنیم. تلاش هایی در میان مقامات دولتی به اجرا درآمده تا در مورد رفتن به سینما فرهنگ سازی بشود و سالن های سینما افزایش یابد.
این كارگردان در مورد اینكه تا چه میزان شرایط برای سینماگران ایرانی برای فعالیت در ارمنستان وجود دارد، گفت: این امكان وجود دارد. ما همكاری های زیادی با فرانسه، ایتالیا و روسیه در ارمنستان داشته ایم. در ارمنستان مكان های زیادی وجود دارند كه برای فیلم های مختلف می تواند لوكیشن های خوبی باشد. در ایروان در مقایسه با دیگر كشورها برای فعالیت سینمایی راحت تر می توان مجوز گرفت.
وی در پاسخ به سوالی در مورد میزان شناختش از سینماگران و فیلم های ایرانی عنوان كرد: از كارگردانان ایرانی عباس كیارستمی را به خوبی می شناسم. او یكی از بهترین كارگردان هایی است كه می شناسم. فیلم های كیارستمی برای ما جنبه آموزشی دارد.
این كارگردان ارمنی درباره سطح تعاملات فرهنگی ایران و ارمنستان گفت: سطح روابط فرهنگی دو كشور قابل قبول است و باید گسترش یابد. من زیاد با ادبیات و فرهنگ امروز ایران آشنا نیستم اما شعرها و ادبیات قدیم ایران از جمله شعرهای فردوسی برای ارمنی ها دلنشین است. باور دارم كه همكاری های فرهنگی دو كشور مسیر رو به رشدی خواهد داشت.
كشیشان از دانشكده رادیوفیزیك دانشگاه دولتی ایروان فارغالتحصیل و بین سالهای1990 تا 1993 در كمیته رادیو و تلویزیون ملی به عنوان كارگردان فعالیت می كرد. وی در سال 2010 مشاور ارشد رئیس سازمان رادیو و تلویزیون ملی ارمنستان بود. این چهره فرهنگی كه جوایز متعدد داخلی و خارجی را در كارنامه فعالیتش دارد، در سال 2011 رئیس شبكه تلویزیونی «ATV» بود و در سال 2012 رئیس و تهیهكننده ارشد شبكه «Armenia TV» شد.
اروپام**3234**1908
تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۲
ایروان – ایرنا - كارگردان برجسته سینمای ارمنستان گفت: همكاری با دست اندركاران سینمای ایران به دلیل جایگاه خوبش در جهان برای ما مفید و جنبه آموزشی دارد.