به گزارش روز شنبه گروه سیاسی ایرنا، پس از تنش در جلسه شب گذشته اعضای حزب اعتماد ملی و ناتمام ماندن بخش دوم كنگره حزب، «محمدجواد حق شناس» از اعضای شورای مركزی این حزب در توئیتی از اقدامات سازمان یافته گروه فشار برای اختلال در روند برگزاری مراسم و ناتمام ماندن كنگره حزب اعتماد ملی خبر داد.
انتشار فیلم زد و خورد در جلسه حزب اعتماد ملی و منتشر شدن خبری در مورد ضرب و شتم «علی مطهری» نایب رئیس مجلس در این ماجرا، حزب اعتماد ملی را به واكنش واداشت و در بیانیهای خبر ضرب و جرح مطهری را تكذیب و اعلام كرد: تشنج پیش آمده كه در بخش دوم كنگره صورت گرفته هیچ یك از مهمانان برجسته غیرحزبی حضور نداشتند.
برخی خبرهای غیر رسمی منتشره نیز حاكی از این بود كه تنش آفرینان از گروه فشار نبودند بلكه افراد غیر حزبی بودند كه به صورت سازمان یافته و برای حمایت از برخی افراد به كنگره آمده بودند. این افراد كه باید بعد از پایان مراسم افتتاحیه سالن را ترك میكردند علیرغم تذكرات مكرر نه تنها حاضر به ترك سالن نشدند بلكه علیه برخی افراد شعارهایی سر دادند و با اعضای حزب كه از تشنج به وجود آمده معترض بودند، درگیر شدند.
اعضای حزب علاوه بر اعتراض به اخلال در نظم جلسه به تغییر نكردن هیات رئیسه موقت و نیز انتخابی نبودن و عضویت همزمان آنان در احزاب دیگر معترض بودند كه این موضوعات اعتراض آمیز نیز در بیانیه دوم حزب اعتماد ملی كه بامداد شنبه منتشر شد، آمده است.
در این بیانیه آمده است : وقتی «اعضای احزاب ندای ایران و حزب همبستگی دانش آموختگان (هدی) خود را با افتخار به جایگاه هیات رئیسه خودخوانده رسانده بودند مورد اعتراض واقعی تعداد قابل توجهی از اعضای فعال حزب اعتماد ملی قرار گرفتند و كنگره نیز با اعلام رئیس شورای اجرایی حزب اعتماد ملی بدون هیچ گونه مصوبه ای نیمه تمام باقی ماند.»
«رحمت الله بیگدلی» عضو شورای مركزی و اجرایی این حزب در گفت وگو با خبرنگار ایرنا درمورد این حوادث گفت: با توجه به اختلافات در شورای مركزی، دبیركل حزب اعتماد ملی برخی اختیارات خود را به شورای اجرایی تفویض كرده بود اما متاسفانه برخی تخلفات قانونی و سهل انگاری كه در مسیر برگزاری كنگره انجام شد، مشكلات شب گذشته را به وجود آورد.
وی افزود: در شورای مركزی حزب مصوب شده بود آیین نامه ای برای برگزاری كنگره تدوین شود كه این آیین نامه ای در۱۰ صفحه و مشتمل بر ۹ فصل و ۵۲ بند و ۴۲ تبصره تهیه شد كه اگر اجرایی می شد مشكلی در برگزاری كنگره پدید نمی آمد.
وی خاطرنشان كرد : شورای اجرایی با تخلف از مصوبه شورای مركزی نه تنها به این آیین نامه توجه نكرد، بلكه تصویب آن را هم نادیده گرفت چرا كه برخی افراد میخواستند كنگره دوم حزب بدون آیین نامه برگزار شود تا بتوانند هر آنچه كه میخواهند عملی كنند.
به گفته وی ، نمایندگان وزارت كشور قبل و حین برپایی كنگره با این قضیه مشكل داشتند و صراحتا اعلام كردند كنگره را با توجه به تخلفاتی كه به خاطر نبود آیین نامه روی داد، ابطال می كنیم اما برخی اعضای شورای اجرایی به هیچ وجه اجازه ندادند كه روند اجرایی كنگره مسیر قانونی خود را طی كند.
عضو شورای مركزی حزب اعتماد ملی گفت : مساله دیگر این كه این افراد با توجیهات نادرست در پی این بودند «آشكارا» در برگزاری كنگره تخلف كنند و با القای نادرست به شورای مركزی مبنی بر این كه برخی قصد حذف كروبی از دبیر كلی را دارند می گفتند كه كنگره نباید به سمت انتخاب شورای مركزی برود چراكه درصورت چنین اقدامی مسوولان از اعضای انتخاب شده، استعلام می كنند و صلاحیت آقای كروبی برای عضویت شورای مركزی را رد می كنند.
عضو شورای اجرایی حزب اعتماد ملی گفت: هر كنگرهای دو بخش دارد كه حضور در بخش افتتاحیه آزاد است اما با شروع بخش اصلی فقط اعضای كنگره میتوانند در جلسه حضور داشته باشند و طبق اساسنامه فقط اعضای كنگره كه دارای اعتبارنامه هستند میتوانند در كنگره حضور داشته باشند.
به گفته وی ، این افراد شامل اعضای شورای مركزی، شورای مركزی بازرسان، دبیران مناطق، دبیران شعب، نمایندگان شعب، كمیتهها و دفاتر (بیش از۴۰۰ نفر) هستند و حضور حتی یك نفر غیر از افراد نامبرده در جلسه غیرقانونی است و در صورت تخلف و استنكاف از خروج، قابل تعقیب است.
سیام**3202 **1064
تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۴۶
تهران- ایرنا- نشست جمعه شب كنگره حزب اعتماد ملی كه در بخش دوم به تشنج كشیده شد و در نهایت بدون دستیابی به نتیجه مشخصی پایان یافت در فضای مجازی و برخی رسانه ها بازتاب نسبتا گسترده ای داشت.