تهران-ایرنا- معاون ایرانیان و امور مجلس وزیر امور خارجه گفت: در راستای رفع نگرانی برخی نمایندگان مجلس، الحاق ایران به كنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم ، با حق شرط‌هایی صورت می‌گیرد.

به گزارش ایرنا حسین پناهی آذر روز شنبه در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی خانه ملت، در خصوص لایحه الحاق جمهوری اسلامی ایران به كنوانسیون بین‌المللی مقابله با تامین مالی تروریسم، گفت: در نشست كمیسیون امنیت ملی نظرات موافق و مخالف مورد بحث و بررسی قرار گرفت لذا در موارد اختلافی، نظرات نزدیك به یكدیگر شدند.
معاون ایرانیان و امور مجلس وزارت امور خارجه، با بیان اینكه كنوانسیون در سال 1999 تصویب و از سال 2001 لازم الاجرا شده است تصریح كرد: بررسی پیوستن ایران به این كنوانسیون از همان سال‌ها مطرح و توسط بخش‌های مختلف جمهوری اسلامی ایران مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفته است، ایران پیش از الحاق به این كنوانسیون و در سال 1394 قانون مربوط به منع تامین مالی تروریسم را تصویب كرده لذا گام‌هایی برای پیوستن به این كنوانسیون برداشته شده است.
وی افزود: برخی نمایندگان در این زمینه نگرانی‌هایی دارند اما در نشست كمیسیون امنیت ملی، این اطمینان به آنها داده شد كه این نگرانی ها با درج حق شرط‌هایی برای پیوستن جمهوری اسلامی به كنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم كه برای كشورهای عضو هم پیش‌بینی شده است، برطرف خواهد شد.
معاون ایرانیان و امور مجلس وزارت امور خارجه، تصریح كرد: در حال حاضر 188 كشور از 193 كشور عضو سازمان ملل متحد عضو كنوانسیون مبارزه با تامین مالی تروریسم هستند و 63 كشور شرط‌های برای پیوستن به كنوانسیون مطرح كردند، جمهوری اسلامی نیز با حق شرط‌ها تمام نگرانی‌ها را رفع خواهد كرد.
به گزارش ایرنا، لایحه الحاق جمهوری اسلامی ایران به كنوانسیون مقابله با تروریسم به كمیسیون امنیت ملی مجلس در جلسه چهارشنبه گذشته مجلس شورای اسلامی بررسی شد. در این جلسه كه حواشی زیادی را داشت، جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی خواستار مسكوت ماندن این لایحه شدند و كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز اعلام كرد كه به دلیل مخالفت با این لایحه، گزارشی را به مجلس ارائه نكرده است.
نهایتا علی لاریجانی رییس مجلس همان روز اعلام كرد كه لایحه دولت به دلیل عدم گزارش كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مجلس بررسی می شود و پس از سخنان مخالفان و موافقان، علی لاریجانی رییس مجلس این لایحه را برای بررسی بیشتر به كمیسیون امنیت ملی ارجاع داد.
اعضای كمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، امروز در جلسه فوق العاده خود، این لایحه را بررسی و اعلام كردند نتیجه نهایی، فردا -یكشنبه- اعلام می شود.
سیام**9121 /1449