به گزارش گروه علمي ايرنا از معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، دكترسورنا ستاري روز شنبه در آئين پذيره نويسي صندوق سرمايهگذاري جسورانه دانشگاه تهران در بورس گفت: از آنجاييكه متأسفانه تأمين مالي كسب و كارهاي نو همواره به وام دادن تعبير شده، آسيبهاي جدي متوجه اين نوع از كسب و كارها شده است.
وي وابستگي شركتهاي خلاق و فناور به وام را بزرگترين آسيب اين بخش از كسب و كارها دانست و گفت: تامين مالي كسب و كارهاي دانشبنيان از طريق وام به نتيجه نميرسد و براي تامين مالي بايد از روشهاي خلاقانه استفاده شود. همانطور كه ماهيت اين كسب و كارها مبتني بر خلاقيت و نوآوري است.
ستاري، صندوقهاي پژوهش و فناوري، صندوقهاي سرمايهگذاري جسورانه را مدلي مناسب براي تأمين مالي كسب و كارهاي دانشبنيان و استارتاپي برشمرد و افزود: با پيگيريهاي جدي در چند سال اخير براي تحقق اجزا زيستبوم كارآفريني و نوآوري، ايجاد و پذيرهنويسي صندوقهاي سرمايهگذاري جسورانه با همكاري سازمان بورس و اوراق بهادار پيگيري شد و امروز در حالي پنجمين صندوق سرمايهگذاري جسورانه وارد بورس ميشود كه 13 صندوق مدارك خود را تكميل و در آستانه ورود به اين بازار هستند.
رئيس بنياد ملي نخبگان با اشاره به افزايش چشمگير ظرفيت بانكها در ارائه تسهيلات وام به شركتهاي دانشبنيان بزرگ گفت: اگرچه بانكها با ماهيت و سازوكار شركتهاي دانشبنيان خدماتي و استارتاپي آشنايي چنداني ندارند اما ميتوانند با تجربه بالا در ارائه تسهيلات وام، به شركتهاي دانشبنياني كه توانمندي بازپرداخت تسهيلات را دارند كمك شايان كنند.
وي ادامه داد: خوشبختانه با ورود دانشگاهها و بورس به عرصه تأمين مالي، سد ريسكپذيري و حمايت مالي جسورانه از شركتهاي استارتاپي شكسته شده است و فرهنگ حمايت از خلاقيتها كه قدمتي چندهزارساله در تاريخ كشور ما دارد، با روشي نو و مطابق با سازوكارهاي مالي امروزي احيا و دنبال ميشود.
**اهمت فرهنگ سازي براي حمايت از استارتاپ هاي بومي
معاون علمي و فناوري رئيسجمهوري با تأكيد بر فرهنگسازي حمايت از كسب و كارهاي بومي گفت: تنومند شدن بسياري از استارتاپهاي غير بومي حاصل فرهنگ نادرست عدم حمايت از فعالان داخلي است.
وي افزود: در فضايي كه كسب و كارهاي خارجي مانند برخي پيامرسانها آزادانه فعال هستند، نمونههاي بومي براي ادامه فعاليت با مشكلات و موانع فراوان مواجه مي باشند و توان رقابت پيدا نميكنند.
ستاري، كمتوجهي به كسب و كارهاي داخلي را حاصل كژفهمي و فرهنگ نادرست دانست و گفت: اينكه جنس بيكيفيت خارجي به راحتي وارد كشور ميشود و مشتري پيدا ميكند و از سوي ديگر، فضاي مساعد كسب و كار و فعاليت براي كسب و كارهاي بومي فراهم نيست، به فرهنگ غالب عدم حمايت از كارآفرين ايراني بر ميگردد و بايد اين رويه نادرست اصلاح شود.
**استارتاپ هاي بومي زمينه ساز بازگشت نخبگان به كشور
رئيس بنياد ملي نخبگان، كسب و كارهاي خدماتي و استارتاپهاي بومي را يكي از اثرگذارترين زمينهها براي بازگشت نخبگان به كشور دانست و افزود: بايد همه كمك كنيم تا راه براي فعاليت شركتهاي دانشبنيان و استارتاپها هموار شود چراكه اين كسب و كارها بزرگترين زيرساخت براي جذب و ماندگاري نخبگان كشور را فراهم كردهاند.
وي تصريح كرد: اين باور نادرست كه استارتاپها و كسب و كارهاي خدماتي بومي به جايي وابستهاند بايد اصلاح شود و افتخارآفريني جوانان خلاق و نوآور كشور در حوزه استارتاپهاي خدماتي و شركتهاي فناوري پيشرفته به خصوص در حوزههاي نانو، زيستفناوري و سلولهاي بنيادي، اگرچه در آغاز راه اما قابل اعتنا و ارزشمند است.
رئيس ستاد فرهنگ سازي اقتصاد دانشبنيان ادامه داد: در حال حاضر بيش از 3500 شركت دانشبنيان و هزاران استارتاپ در سپهر اقتصاد دانشبنيان فعاليت ميكنند و به صورتي فزاينده نقش خود را در پيشرفت اقتصاد كشور پررنگتر ميكنند.
بر اساس اين گزارش، آيين پذيره نويسي صندوق سرمايهگذاري خطرپذير يكم دانشگاه تهران با نماد تهران يك، به عنوان نخستين صندوق VC دانشگاهي با حضور معاون علمي و فناوري رئيسجمهوري، رئيس دانشگاه تهران، رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار و نمايندگان بنگاههاي تأمين سرمايه اين صندوق پذيره نويسي شد و اين صندوق كار خود را در حوزه تأمين مالي ايدههاي خلاقانه دانشگاهي و فناور آغاز كرد.
علمي ** 1836 **2017
تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۷:۴۶
تهران- ايرنا- معاون علمي و فناوري رييس جمهوري يكي از بخش هاي مهم زيست بوم كارآفريني را چگونگي تامين مالي شركت هاي دانش بنيان و استارتاپي دانست و تاكيد كرد: تامين مالي كسبوكارهاي نو به طور حتم نيازمند راهكارهاي نوآورانه است.