«مرتضی رضایی» امروز (شنبه) در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره دلایل گرانی گوشت قرمز افزود: افزایش قاچاق دام زنده، حضور واسطه گران متعدد، محدودیت عرضه دام سبك، وزن كم بره ها برای عرضه و تاخیر در فروش دام به دلیل بارندگی های مناسب از عوامل تعیین كننده نرخ این محصول است.
به گفته وی، مدتی است قاچاق دام زنده رواج پیدا كرده كه برای جلوگیری از خروج دام به همكاری نیروی انتظامی و مرزبانی نیاز است.
وی تصریح كرد: در سال های گذشته گوشت منجمد گوساله وارد می شد اما با توجه به نیاز بازار از پارسال اقدام به واردات گوشت گرم گوسفندی كردیم تا نیاز بازار داخلی تامین شود.
وی اضافه كرد: امسال برای متعادل كردن بازار گوشت قرمز، شرایط صادرات دام زنده به ازای واردات گوشت قرمز را در دستور كار قرار دادیم اما دوباره شاهد افزایش قیمت ها در بازار گوشت قرمز بودیم.
«در هفته های اخیر قیمت گوشت قرمز در بازار به ویژه گوشت گوسفندی افزایش قابل توجهی یافته؛ به طوری كه افزایش قیمت گوشت گوساله به این شدت نبوده است. به همین منظور تلاش كردیم با توقف صادرات بتوانیم قیمت این محصول را در بازار تنظیم كنیم».
وی گفت: در صورت تنظیم بازار گوشت قرمز، دوباره صادرات دام زنده از سرگرفته می شود.
رضایی توجه به زنجیره تولید را برای همه محصولات كشاورزی الزامی دانست و افزود: این موضوع باید هرچه زودتر برای گوشت قرمز عملیاتی شود تا بتوانیم واسطه گران و دلالان را از این پروسه حذف كنیم.
وی ادامه داد: از زمانی كه دامدار گوسفند را به بازار عرضه می كند تا زمانی كه گوشت قرمز به دست مصرف كننده نهایی برسد، دستكم سه تا چهار واسطه را تجربه می كند و هرچه شماره واسطه گران بیشتر شود به دلیل افزایش سود، قیمت این محصول افزایش می یابد.
به گفته وی، با وجود بالا رفتن قیمت یك محصول در بازار درصد سود واسطه گران نیز افزایش پیدا می كند.
به گزارش ایرنا، در ماه مبارك رمضان امسال به دلیل افزایش قیمت ها، گوشت منجمد و گرم وارداتی تامین شده و در حال عرضه به بازار است.
طبق آمارها ظرفیت صادرات سالیانه ایران بیش از سه میلیون راس دام زنده سبك است اما در سال های گذشته نزدیك یك میلیون راس صادر می شد.
بیست و پنجم دی ماه پارسال «علی اكبر مهرفرد» قائم مقام وزیر جهادكشاورزی در امور بازرگانی در نامه ای به رییس كل سازمان توسعه تجارت «صادرات هر كیلوگرم دام زنده در ازای هر كیلوگرم لاشه گوشت قرمز» را كلید زد.
صادرات دام زنده به شیوه گذشته در حالی متوقف شده كه به عقیده برخی كارشناسان، صنعت دامپروری با دام مازاد روبروست و دامپروران در این شرایط متضرر می شوند.
به تازگی رییس تامین شورای دام كشور گفت: با اجرای رویه صادرات مشروط دام به ازای واردات گوشت از اواخر پارسال، میزان صادرات دام سبك كاهش یافته است؛ به طوری كه در اردیبهشت ماه امسال كمتر از 40 هزار راس دام سبك صادر شد.
به گفته «منصور پوریان»، تقاضای چندانی در ایران برای دام سنگین وجود ندارد و برای اینكه روی دست تولیدكنندگان نماند آن را به كشورهای همسایه صادر می كنیم.
وی به تخلف برخی قصابی ها اشاره كرد و گفت: لاشه گوشت گوسفند استرالیایی با قیمت مصوب 30 هزار تومان، در شبكه توزیع برای مصرف كننده 33 هزار تومان است اما در خرده فروشی ها این محصول به تفكیك با قیمت های تولید داخلی عرضه می شود؛ برای نمونه یك ران از لاشه گوشت گرم گوسفندی استرالیایی در قصابی به قیمت 46 هزارتومان به فروش می رسد كه تخلف به شمار می رود.
سالیانه 840 هزار تن گوشت قرمز در كشور از محل تولیدات داخلی و 100 هزار تن از محل واردات تامین می شود.
اقتصام*9186*1961*
تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۸:۲۲
تهران- ایرنا- معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد كشاورزی از ادامه توقف صادرات دام زنده تا اطلاع بعدی برای تنظیم بازار گوشت قرمز خبر داد.