سنندج - ایرنا - تعداد 26 فوتی و افزایش 241 درصدی تلفات حوادث رانندگی تعطیلات نوروز امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل در كردستان كه یكی از دلایل آن می تواند وضعیت نامناسب جاده ها باشد، رتبه اول بیشترین رشد تلفات كشور در این حوادث را نصیب این استان كرد.

به گزارش ایرنا، بدلیل شرایط كوهستانی، كمبود جاده دو بانده و آزاد راه، سالیانه در استان كردستان شاهد تصادفات رانندگی زیاد و تلفات بالای جرحی و فوتی ناشی از این حوادث هستیم كه با توجه به افزایش سفرها بویژه در تعطیلات نوروزی میزان تصادفات نیز افزایش می یابد.
استان كردستان با وجود اینكه در مقایسه با بسیاری از استان های كشور از نظر مسافر در نوروز امسال با استقبال كمتری روبرو بود اما از نظر تصادفات بیشترین افزایش را داشت كه قابل تامل است.
مدیركل پزشكی قانونی كردستان در رابطه با افزایش تصادفات رانندگی نوروز امسال گفت: از 25 اسفند 96 تا 15 فروردین 97 در مجموع 26 نفر به دلیل تصادف در استان جان خود را از دست دادند.
دكتر غلامرضا همایون پور افزود: از این میزان، سه مورد فوتی ها حاصل تصادف درون شهری، 2 مورد روستایی و 21 مورد در جاده های ارتباطی برون شهری بوده است.
وی با اشاره به افزایش 241 درصدی تلفات حوادث رانندگی در این استان نسبت به مدت مشابه سال قبل اظهار داشت: از 25 اسفند 95 تا 15 فروردین 96 در مجموع هشت نفر جان خود را در حوادث رانندگی جاده های این استان از دست دادند كه هفت مورد برون شهری و تنها یك مورد درون شهری بود.
بر اساس اعلام پلیس راه كردستان، بیشتر تصادفات رانندگی روی داده در این مدت رخ به رخ و به دلیل تجاوز به چپ یا انحراف به چپ خودروها بوده است.
رئیس پلیس راه كردستان پیشتر گفته بود، 49 درصد از مجموع تصادفات رانندگی برون شهری در جاده های ارتباطی این استان در سال 96 به علت عدم توانایی راننده در كنترل خودرو رخ داده است.
افزایش نظارت پلیس و دوربین های نظارتی نیز می تواند در كاهش تصادفات موثر باشد.
در جاده های ارتباطی استان كردستان 40 دستگاه دوربین ثبت تخلف نصب شده كه اكنون 23 دستگاه دوربین فعال است و تخلفات رانندگی در جاده ها را ثبت می كند.
طول شبكه راه های استان هفت هزار و 834 كیلومتر است كه این میزان شامل 6 هزار كیلومتر راه روستایی، ٢٢٦ كیلومتر بزرگراه، ٣٠٨ كیلومتر راه اصلی و یك هزار و ٣٠٠ كیلومتر راه فرعی است.
یكی از دلایل بالا بودن تصادفات در استان كردستان كمبود راه های دوبانده و بزرگراه است كه شاخص های كردستان در حوزه دسترسی به بزرگراه حدود یك دوم كشور است ولی انتظار می رود با طرح های در حال اجرا، این میانگین در افق 1399 به شاخص كشوری نزدیك شود.
از جمله این طرح ها می توان به كریدور بزرگراهی شمال جنوب اشاره كرد كه تاكنون 140 كیلومتر از 320 كیلومتر از كریدور بزرگراهی شمال به جنوب كه در كردستان واقع شده زیر ترافیك رفته است و 120 تا 130 كیلومتر آن نیز در حال اجراست و حدود 40 كیلومتر باقی مانده نیز بزودی به مناقصه می رود.
جاده سنندج به مریوان به طول 126 كیلومتر از محورهای حادثه خیز استان كردستان به شمار می رود. تعریض این محور از سال 1385 در دستور كار دولت قرار گرفت تا مسیر 126 كیلومتری محور قدیمی به 105 كیلومتر كاهش یابد و طی این مسیر از 2 ساعت به كمتر از یك و نیم ساعت با امنیت بیشتر انجام شود.
بهبود شرایط راه های كردستان، افزایش نظارت های پلیس و راه اندازی خط راه آهن كردستان كه در حال انجام است می تواند به كاهش تلفات ناشی از تصادفات جاده ای كمك كند.
6108/9102