به گزارش ایرنا، هیاتی متشكل از مقامات و فعالان اقتصادی و سیاسی ایرانی محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران را در این دیدار یكروزه همراهی خواهند كرد.
ظریف در طول دیدار از هند كه مشتركات تاریخی و فرهنگی بیشماری با ایران دارد و در عرصه های اقتصادی و تجاری نیز از همكاران نزدیك كشورمان در سالهای اخیر به شمار می آید با مقامات هندی درباره تحولات بین المللی و منطقه ای مربوط به برجام گفت وگو خواهد كرد.
سفر وزیر خارجه ایران به هند ادامه تلاش های وی برای پیشبرد رویكرد دیپلماسی فعال كشور در قبال برجام انجام می شود. این اولین دیدار وی از كشورهای حامی ایران پس از اعلام تصمیم دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریكا مبنی بر خروج از برجام در تاریخ 18 اردیبهشت ماه نیست.
وی قبلا به چین، روسیه و به بروكسل مقر اتحادیه اروپا سفر كرد تا دیدگاهها و سیاست های خود برای مقابله با این شیطنت جدید ترامپ را به آنها توضیح دهد.
بهرام قاسمی درباره این سفر اظهار كرد كه ظریف در صدر یك هیات بلند پایه سیاسی و اقتصادی برای بررسی آخرین وضعیت روابط دو جانبه و گسترش و تعمیق روابط دو كشور به دهلی نو سفر می كند.
هند علاوه بر آن كه در سالهای اخیر از شركای تجاری و اقتصادی نزدیك ایران بوده و با كشورمان همكاری های متعدد و گسترده ای در زمینه ارتباطات و نفت داشته همواره از حامیان ایران حتی در زمان دور قبلی تحریم های آمریكا علیه ایران بوده است.
تصمیم ترامپ برای خروج از برجام با واكنش گسترده مقامات و اندیشمندان این كشور مواجه شد. همه آنها در این موضوع همدل بودند كه هند به تحریم های آمریكا علیه ایران نخواهد پیوست و در این رابطه تنها بر اساس منافع ملی خود عمل خواهد كرد.
كارشناسان و سیاستمداران هندی با اشاره به منافع استراتژیك هند در بندر چابهار كه دروازه آسیای میانه، افعانستان و اروپا را به روی تولیداتشان می گشاید تاكید كردند اكنون دیگر تجربه كافی برای مقابله با تحریم های آمریكا علیه ایران را دارند و می توانند به راحتی منافع ملی خود را حفظ كنند.
هند با موضعگیری های اخیر خود این پیام را به جهان داده است كه سطح همراهی دهلی نو و شركت های هندی با تحریم های آمریكا علیه ایران هنوز مشخص نیست چون این كشور با موضع آمریكا درخصوص برجام مخالف است.
رهبران هند معتقدند كه ایران برجام را نقض نكرده است بنابراین نباید تحریمی علیه این كشور وضع شود.
هند پس از چین، دومین خریدار بزرگ نفت ایران است.
در سال 2015 ایران و هند توافق كردند كه هند در بندر چابهار واقع در جنوب ایران سرمایه گذاری كند، این بندر به هند كمك خواهد كرد تا بدون دخالت های پاكستان با افغانستان تجارت كند.
حسن روحانی رییس جمهوری در بهمن ماه سال گذشته به هند سفر كرد تا در دیدار با نارندرا مودی نخست وزیر هند 15 توافق نامه همكاری را نهایی كند.
این توافق نامه ها طیف وسیعی از همكاری های اقتصادی، بانكی، گردشگری، روادید، نفت و انرژی و ارتباطات را در بر می گرفت.
پروژه توسعه بندر اقیانوسی ایران یعنی چابهار در قلب همكاری های اقتصادی دو كشور قرار دارد.
مقامات هندی اعلام كردند توسعه بندر چابهار توسط هند ادامه خواهد یافت و دولت هند انتظار ندارد خروج آمریكا از توافق هسته ای و وضع تحریم های جدید علیه ایران بر مشاركت این كشور در پروژه توسعه بندر چابهار تاثیر فوری داشته باشد.
آرون كومار گوپتا رئیس شركت بنادر بین المللی هند دو هفته پیش برای مشخص كردن یك شركت ایرانی جهت مدیریت فاز اول اسكله شهید بهشتی در بندر چابهار به ایران سفر كرده بود.
گوپال كریشنا معاون وزیر كشتیرانی هند هم در همین خصوص تاكید كرد كه هند به زودی و قبل از 16 ژوئن (26 خرداد ماه) سال جاری یك توافق نامه با این شركت امضا خواهد كرد.
یك مقام هندی دیگر هم اعلام كرد كه شركت های ایرانی پیشنهادات خود را ارائه كرده اند.
هند در طول سفر روحانی ، كنترل فاز اول بندر چابهار را به مدت 18 ماه بر عهده گرفت و تعهد كرد كه عملیات های توسعه ای این بندر را قبل از 17 ژوئن (27 بهمن) آغاز كند، در غیر این صورت هند جریمه خواهد شد.
هند برای توسعه بندر چابهار ایران متعهد به سرمایه گذاری 500 میلیون دلاری شده است.
آساق**1424**1337
تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۶:۴۲
دهلی نو - ایرنا- نزدیك به سه هفته پس از اعلام تصمیم آمریكا برای خروج از برجام كه به امید واهی دستیابی به اجماع جهانی علیه مردم ایران انجام شد، اكنون وزیر امور خارجه ایران برای تبیین رویكردها و روشنگری درباره نقشه راه برای مقابله با پیامدهای تصمیم آمریكا امشب وارد هند خواهد شد.