تهران- ايرنا- ديده بان حقوق بشر اعلام كرد سازمان بين المللي كار با هدف پايان دادن به اعمال خشونت و آزار و اذيت هاي جنسي در محيط كار، توافقنامه اي جهاني را در دست بررسي دارد كه احتمالا سال آينده نهايي و آماده اجرا خواهد بود.

به گزارش امروز(دوشنبه) تارنماي ديده بان حقوق بشر، اين سازمان حقوق بشري در آستانه كنفرانس سازمان بين المللي كار كه قرار است 8 ژوئن(18 خرداد) در ژنو برگزار شود، با انتشار گزارشي به ذكر مصاديق خشونت ها و آزار و اذيت كارگران و كارمندان در محل كار پرداخت.
'راتنا بيگم'، پژوهشگر ديده بان حقوق بشر در حقوق زنان خاورميانه در اين رابطه گفت: جنبش 'من نيز' مويد خشونت رايج جنسيتي از صنايع معروف و قدرتمند تا جزئي ترين و در حاشيه قرار گرفته ترين بخش ها است. كشورها مي توانند با اتخاذ استانداردي الزام آور براي جلوگيري از خشونت در محل كار و واكنش در قبال آن، به حل اين مساله كمك كنند.
طبق گزارش بانك جهاني درباره 'زنان، مشاغل و قانون 2018'، در 59 كشور از 189 كشور بررسي شده، هيچ ماده قانوني ويژه آزار و اذيت جنسي در محل كار وجود ندارند.
بيگم افزود: سازمان بين المللي كار فرصت منحصر بفردي به كشورهاي جهان مي دهد تا به پايان دادن به همه اشكال خشونت و آزار و اذيت در محل كار كمك كنند. دولت ها، كارفرمايان و كارگران حاضر در كنفرانس سازمان بين المللي كار بايد در راستاي حمايت از توافقنامه اي جهاني حركت كنند كه انتظار مي رود سال آينده آماده اجرا خواهد بود.
آزار و اذيت جنسي در محيط كار از مصاديق خشونت عليه زنان است. نابرابري جنسيتي و خشونت عليه زنان در محيط هاي كار به شيوه هاي مختلف اعمال مي شود و معمولا زناني كه از دستمزد و پايگاه شغلي پايين تري برخوردارند و با محدوديت هاي انتخاب شغل مواجه هستند، بيشتر در معرض خشونت و آزار قرار دارند.
'رنكن كپل' در گزارشي كه در سال 1998 در اختيار سازمان بين المللي كار گذاشت، نوشت، قتل و آدم كشي، جدي ترين جنبه خشونت در محل كار به شمار مي آيد. آمار رسمي در آمريكا حاكي از آن است كه آدم كشي، دومين علت مرگ در محيط كار است و گفته مي شود در انگلستان از هر 10 زن، هفت نفر در دوره زندگي شغل خود مورد تعرض و آزار جنسي قرار گرفته اند.
سازمان بين‌المللي كار يكي از موسسات تخصصي سازمان ملل متحد است كه به امور مربوط به كار و كارگران مي‌پردازد. اين سازمان در سال ۱۹۱۹ و در نتيجه بحث‌هاي كنفرانس صلح پاريس تأسيس شد. سازمان بين‌المللي كار در آغاز وابسته به جامعه ملل بود و پس از تأسيس سازمان ملل متحد از سازمان‌هاي وابسته به آن شد. منشور فعلي سازمان كه به بيانيه فيلادلفيا معروف است در سال ۱۹۴۴ تصويب شد.
مقر اين سازمان در شهر ژنو در كشور سوئيس است. اين سازمان هر سال در ماه خرداد كنفرانسي برگزار مي‌شود.
اروپام**1088 ** 1723