سعيد رحمان پور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: چهار هزار و 533 بهره بردار در اين اراضي مشغول اجراي طرح هاي كشاورزي و صنعتي هستند.
وي با اشاره به اينكه 175 هزار و 444 هكتار اراضي ملي و مرتعي در شهرستان نقده وجود دارد، ادامه داد: 72 درصد اين اراضي شامل حدود 124 هزار و 712 هكتار مميزي شده است.
وي اضافه كرد: جلوگيري از تخريب و بهره برداري بي رويه از آن و ضابطه مند كردن بهره برداري ها اهداف اصلي مميزي مراتع به شمار مي رود.
رئيس اداره منابع طبيعي وآبخيزداري نقده بيان كرد: اجراي دستورالعمل بهره برداري از مراتع بر اساس مقررات و شرايطي از قبيل واحد دامي، ظرفيت چرا، پروانه مرتع داري، مرتع دار و فصل چرا از جمله موارد مهم در اجراي طرح مميزي است.
رحمان پور با اشاره به اينكه 65 هزار و 547 دام مجاز در شهرستان نقده وجود دارد، ادامه داد: با اجراي طرح مميزي، بهره برداران واقعي داراي حق استفاده از مراتع به منظور صدور پروانه چرا شناسايي شده و ضوابط و شرايط بهره برداري اصولي بر اساس شرايط منطقه و وضعيت پوشش گياهي مرتع تعيين مي شود.
وي اضافه كرد: با انجام اين كار، ضمن اينكه دامداران بهره بردار شناسايي مي شوند، بهره برداري از مرتع نيز تابع رعايت زمان ورود دام به مرتع بر اساس آمادگي مرتع براي بهره برداري مي شود.
وي با بيان اينكه 41 درصد اراضي شهرستان نقده جزو اراضي ملي است، بيان كرد: 72 هزار و 317 هكتار از ارضي مرتعي اين شهرستان جز اراضي ملي ومابقي نيز با تحت پوشش قرار دادن 85 روستا جزو اراضي مرتعي هستند.
وي اضافه كرد: همچنين شهرستان نقده داراي 130 هكتار زمين ذخيره گاه مرتعي است كه توسط قانونها، ضوابط گوناگون و روشهاي فيزيكي و مراقبتي پاسداري ميشود.
رئيس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري نقده ادامه داد: حفاظت از منابع طبيعي نيازمند مشاركت همه جانبه مردم است زيرا اين منابع وابسته به دولت ها نيست و امر احيا و محافظت از آن يك امر همگاني است.
رحمان پور اضافه كرد: همشهريان مي توانند جهت ارائه گزارش تخلف با شماره تماس 1504 تماس بگيرند تا ماموران حفاظت از منابع طبيعي براي برخورد با متخلفان در اسرع وقت اقدام كنند.
به گزارش ايرنا، شهرستان 125 هزار نفري نقده يكي از شهرهاي جنوبي آذربايجان غربي بوده و در فاصله حدود 80 كيلومتري جنوب شرق اروميه واقع شده است.
هدف از مميزي مرتع، شناسايي دامداران واقعي و مرتع براي اجراي تبصره يك ماده 3 قانون حفاظت و بهره برداري از جنگلها و مراتع است.
بر اساس اين ماده قانوني، هرگونه بهره برداري از منابع طبيعي ( جنگل ها و مراتع ) بر اساس طرح خواهد بود و قبل از تهيه طرح، بهره برداري بر اساس مجوزي خواهد بود كه از سوي سازمان جنگل ها، مراتع و آبخيزداري كشور صادر مي شود.
آذربايجان غربي 2 ميليون و 750 هزار هكتار عرصه ملي دارد كه 101 هزار هكتار آن را جنگل ها تشكيل مي دهد و نقطه آغاز رويشگاه جنگلي زاگرس محسوب مي شود.
وجود مراتع مناسب موجب شده است تا جمعيت دامي استان از تنوع خوبي برخوردار باشد؛ بيشتر مراتع در نوار مرزي بين ايران و تركيه واقع شده و بنابراين بيشترين جمعيت دامي استان نيز در اين ناحيه به ويژه در شهرستانهاي اروميه، خوي، مهاباد و سلماس تمركز يافته است.
8135/2093
تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۹
اروميه- ايرنا- رئيس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري نقده گفت: 750 هكتار زمين ملي در قالب 145 فقره پرونده در اين شهرستان به بهره برداران واگذار شده است.