به گزارش روز دوشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري مديكال ساينس، اين تحقيقات حدود سه سال قبل با هدف شناسايي رخدادهاي منجر به بروز بيماري ALS كه به عنوان بيماري نورون حركتي نيز شناخته مي شود، آغاز شد.
تحقيقات قبلي نشان داد اين بيماري با اختلال عملكرد RNA ارتباط دارد. مولكول RNA ارتباط نزديكي با DNA داشته و نقش حياتي در رمزگذاري، رمزگشايي، تنظيم و توصيف ژن ها برعهده دارد.
محققان براي بررسي موضوع، سلول هاي پوست افراد سالم و بيماران مبتلا به ALS را با استفاده از فناوري پيشرفته سلول هاي بنيادي به نورون هاي حركتي تبديل كردند تا امكان مطالعه فرآيندهاي منجر به بروز بيماري در آزمايشگا ه فراهم شود. سپس با استفاده از يك نرم افزار كامپيوتري پيشرفته كد ژنتيكي اين سلول ها را به دقت مورد تجزيه و تحليل قرار دادند و توانستند پرده از راز مرگ نورون هاي حركتي بردارند.
پيش از اين كه RNA به پروتئين ترجمه شود، بخشي از آن كه قابليت كدگذاري براي پروتئين را ندارد، حذف مي شود. اما در نورون هاي حركتي ALS اين فرآيند به درستي اتفاق نمي افتد و در نتيجه پروتئيني موسوم به SFPQ كه در حالت عادي درون هسته سلول وجود دارد، در نورون هاي حركتي ALS از هسته خارج مي شود.
محققان با بررسي بيشتر توانستند همين نشانه هاي مولكولي را درون سلول بنيادي مدل هاي ALS وراثتي و غيروراثتي و حتي مدل هاي جانوري بيابند.
اكنون كه محققان علت بيماري نورون حركتي را شناسايي كردند به دنبال روش هاي تشخيصي و درماني جديد براي اين بيماري هستند.گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Nature Communications منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۶
تهران - ايرنا - يك گروه بين المللي از محققان علت مرگ نورون هاي حركتي را در بيماري اي ال اس «نورون حركتي» يافتند.