به گزارش ايرنا ، معاون هماهنگي امور اقتصادي و توسعه منابع انساني استاندار يزد روز دوشنبه در جلسه اتاق فكر انرژي خورشيدي يزد باتأكيد بر لزوم ايجاد اين دبيرخانه در استان به عنوان مهد انرژي خورشيدي كشور گفت: اين دبيرخانه بايد با محور قرار دادن جوانان و بهره گيري از حوزه هاي دانش بنيان ، زمينه حضور بخش خصوصي را فراهم كند.
علي زيني وند افزود: بر اساس برنامه ششم توسعه كشور بايد 20 درصد انرژي ايران از انرژي تجديدپذير و پاك با محوريت خورشيدي تأمين شود و در استان يزد بايد در اين مسير گامهاي جدي برداشته شود.
وي ادامه داد: ايران، سه برابر ميانگين دنيا از انرژي هاي فسيلي استفاده مي كند كه علاوه بر مسائل زيست محيطي ، تجديدناپذير و تمام شدني است و در كنار آن ، دومين مصرف كننده گاز در دنيا هستيم.
معاون استاندار يزد با بيان اينكه علاوه بر اين الزامات داخلي ، يكسري الزامات جهاني نيز براي استفاده از انرژي خورشيدي وجود دارد، تصريح كرد: تا سال 2020كشورها موظف به سوق دادن انرژي هاي مصرفي به انرژي ها پاك هستند ضمن آنكه قيمت انرژي خورشيدي يك سوم انرژي هاي فسيلي است.
زيني وند خاطرنشان كرد: يزد يكي از مناطق كويري دنياست كه مردم آن در سازگاري با محيط بي نظير عمل كرده اند در عين حال در حوزه انرژي خورشيدي يكي از نقاط طلايي محسوب مي شود از اين رو بايد هدفمند و با پرهيز از پراكندگي بايد در استفاده از اين انرژي عمل كنيم.
** يزد استان پيشتاز در توليد انرژي خورشيدي خواهد شد
مديرعامل شركت برق منطقه اي استان يزد در ادامه اين جلسه با بيان اينكه اين استان تا پايان امسال با توليد 70 مگاوان انرژي خورشيدي پيشتاز در توليد اين نوع انرژي خواهد شد، از ظرفيت 33/5 مگاوات نيروگاه بزرگ خورشيدي در استان يزد پيش از پيكبار تابستان 97 خبر داد و افزود: اين در حالي است كه سال 1391 اين ميزان تنها يك مگاوات بوده است.
محمدحسن صباغزادگان با اشاره به اينكه مجوز ساخت نيروگاههاي خورشيدي توسط سازمان انرژيهاي تجديدپذير و بهرهوري انرژي (ساتبا) براي تمام ظرفيتهاي متصل به شبكه توزيع (زير هفت مگاوات) و شبكه فوق توزيع و انتقال (بالاي هفت مگاوات) صادر ميشود ادامه داد: تاكنون چهار نيروگاه بزرگ خورشيدي در استان با مجموع ظرفيت 33/5 مگاوات ساخته شده است.
وي خاطرنشان كرد: هم اكنون نيروگاه خورشيدي 10 مگاواتي نور در اشكذر، 10 مگاواتي پژواك در اردكان، 10 مگاواتي غدير در مهريز و نيروگاه خورشيدي 3/5 مگاوات مكسان در دهشير ساخته شده است.
اين مسئول با اشاره به ايجاد نخستين پژوهشگاه انرژي خورشيدي كشور در استان يزد در دولت تدبير و اميد تصريح كرد: ايجاد دبيرخانه دائمي بهره گيري از انرژي خورشيدي در اين مركز مي تواند ضمن توسعه پايدار اين انرژي در استان و كشور ، مباحث اين حوزه را هدف گذاري كند.
در ادامه اين جلسه مديرعامل شركت توزيع برق استان يزد هم در گزارشي درباره فعاليت در حوزه انرژي خورشيدي گفت: 2 قرارداد عمده در اين بخش داشته ايم كه يكي با شركت تعاوني پيشگامان براي نصب پنل انرژي خورشيدي روي بام يكهزار خانه در استان بوده و ديگري براي 500 مگاوات با همكاري كميته امداد امام خميني (ره) بوده است.
محمدرضا صحتي افزود: مطابق با قوانين سال قبل ، نرخ پايه خريد تضميني به ازاي هر كيلووات ساعت براي نيروگاههاي خورشيدي با ظرفيت زير 20 كيلووات، 800 تومان ، از 20 تا 100 كيلووات، 700 تومان و براي نيروگاههاي بادي 570 تومان است.
در اين جلسه مجري طرح خريد تضميني برق تجديد پذير در يزد ، از انعقاد 200 قرارداد خريد تضميني برق ويژه مشتركين در سال 96 خبر داد و ظرفيت آن را افزون بر 2.5 مگاوات اعلام كرد.
فاطمه اعلم با بيان اينكه اميدواريم اين ظرفيت تا پايان سال 1397 به حدود چهار مگاوات برسد ، گفت: 40 نيروگاه به ظرفيت 500 كيلووات متصل به شبكه در استان وجود دارد كه در شهرستان هاي يزد ، ابركوه ، اردكان ، ميبد ، مهريز ، تفت و نير واقع شده است.
متوسط ساعت آفتابي سالانه در يزد سه هزار و 200 ساعت است به همين دليل توان زيادي براي توسعه نيروگاه هاي خورشيدي در استان فراهم است و همين امر موجب شده تا در دولت تدبير و اميد توجه ويژه اي به سرمايه گذاري در حوزه انرژي خورشيدي و جذب سرمايه گذاران خارجي شود.
اين ميزان تابش آفتاب در حالي است كه ميزان تابش خورشيد در ايران يك هزار و 800 تا 2هزار و 200 كيلووات ساعت بر مترمربع در سال تخمين زده شده كه بالاتر از ميزان متوسط جهاني و به طور متوسط سالانه بيش از 280 روز آفتابي براي اين كشور گزارش شده است.
بر اساس اعلام كنفرانس جهاني انرژي هاي خورشيدي ، از 6 نقطه برتر براي توليد اين نوع انرژي ، 2 نقطه در استان يزد قرار داد و اين استان بهترين منطقه كشور براي توليد انرژي خورشيدي معرفي شده است.
1968/ 6197
تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۶
يزد – ايرنا – دبيرخانه بهره گيري از انرژي خورشيدي با هدف توسعه پايدار و جهت دادن به فعاليت هاي اين نيرو در مركز پژوهشهاي خورشيدي استان يزد ايجاد مي شود.