به گزارش ایرنا، 'محسن السعدون'روز دوشنبه در واكنش به برخی درخواست برخی نامزدها برای ابطال انتخابات پارلمانی اخیر عراق گفت: این تنها كمیته قضایی كمیسیون عالی مستقل انتخابات است كه در صورت شناسایی دستكاری در رای ها حق ابطال برخی از مراكز انتخاباتی را دارد ولی از حق ابطال كامل نتایج انتخابات برخوردار نیست.
السعدون افزود: در ماده 93 قانون اساسی عراق آمده است كه دادگاه فدرال تنها باید نتایج انتخابات را تایید كند و در كنار به شكایت فردی معترضان نیز رسیدگی كند اما نمی تواند كل انتخابات را باطل اعلام كند.
درهمین حال دادگاه عالی فدرال عراق نیز به درخواست های مبنی بر عدم تایید نتایج انتخابات پارلمانی به بهانه وجود تقلب، واكنش نشان داد و این امر را رد كرد.
این در حالی است كه، 'علی التمیمی' حقوقدان عراق از امكان شكایت به سه مرجع قانونی و امكان ابطال بخش یا همه نتایج انتخابات در عراق خبر داد.
وی گفت 'كمیته قضایی سه جانبه' وابسته به دادگاه تجدیدنظر، پارلمان، و دادگاه فدرال سه مرجعی هستند دارای اختیارات قانونی در این زمینه هستند.
التمیمی گفت: كمیته قضایی سه جانبه كه بر اساس قانون شماره 11 سال 2007 شكل گرفته است می تواند نتایج جزئی از انتخابات در استان ها یا مراكز انتخاباتی را باطل اعلام كند.
وی افزود: پارلمان نیز می تواند نتایج انتخابات را به طور كامل ابطال كند به شرط اینكه تعداد نمایندگان در جلسه پارلمانی مذكور به حد نصاب برسد و از كمیسیون عالی مستقل انتخابات در مورد تقلب در آن تحقیق و سپس برای بركناری این كمیسیون رای گیری شود.
این حقوقدان عراقی گفت: در صورت رای دادن به بركناری كمیسیون عالی انتخابات، پارلمان می تواند مصوبه ای برای باطل كردن نتایج انتخابات تصویب و تاریخ دیگری برای برگزاری مجدد مشخص كند.
التمیمی گفت: بر اساس بند هفت ماده 93 قانون اساسی عراق، دادگاه فدرال می تواند نتایج انتخابات را تایید نكند یا به طور كامل آن را ابطال كند.
گفتنی است روز یكشنبه یكصد و 50 نماینده پارلمان عراق با ارسال شكوائیه ای به 'یان كوبیش' نماینده سازمان ملل در امور عراق، ضمن طرح ادعای تقلب گسترده در انتخابات اخیر، خواستار مداخله این سازمان شدند.
این ادعاها درحالی است كه كمیسیون عالی مستقل انتخابات عراق روز پنجشنبه آینده را آخرین فرصت دریافت شكایت های انتخاباتی اعلام كرده است.
این كمیسیون همچنین روز شنبه از ارجاع 255 شكایت و پاسخ های خود به آن به دادگاه عالی فدرال عراق خبر داد.
برخی احزاب و شخصیت های سیاسی، نمایندگان متعرض را متهم می كنند بدلیل شكست در انتخابات سعی در بی اعتبار كردن نتایج آن دارند.
درهمین حال با گسترش و ادامه اعتراض های سیاسی به نتایج انتخابات بویژه در سطح نزدیك به نیمی از نمایندگان پارلمان كنونی عراق، برخی نگرانی ها از احتمال بطلان انتخابات با فشار و حمایت برخی طرف های خارجی برای ورود این كشور به دوران جدیدی از بی ثباتی مطرح شده است.
یك ناظر عراقی كه نخواست نامش ذكر شود به خبرنگار ایرنا گفت كه این نگرانی وجود دارد طرف های خارجی از جمله واشنگتن و ریاض كه پیش از انتخابات بشدت دنبال وارد كردن عراق در مرحله خلاء سیاسی از طریق تعویق تاریخ برگزاری انتخابات بودند تا بتوانند تغییرات دلخواه خود را در روند سیاسی این كشور انجام دهند، اكنون بخواهند همان اهداف را طریق بطلان نتایج انتخابات و تشكیل و استقرار دولت موقت دست كم به مدت چند ماه دنبال كنند.
خاورم*4*380**
تاریخ انتشار: ۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۷:۴۸
بغداد- ایرنا- در ادامه كشمكش سیاسی بر سر نحوه برگزاری و نتایج انتخابات اخیر عراق، رئیس كمیسیون حقوقی پارلمان تاكید كرد: پارلمان و كمیسیون عالی مستقل انتخابات از نظر قانونی حق ابطال نتایج انتخابات را ندارد.