اروميه- ايرنا- مديركل كميته امداد امام خميني (ره) آذربايجان غربي گفت: با برنامه ريزي هاي انجام شده تا پايان امسال، شوراي زكات در 91 درصد روستاهاي استان تشكيل مي شود.

عزيز سهندي روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: در حال حاضر تعداد روستاهاي داراي شوراي زكات در آذربايجان غربي يك هزار و 700 روستاست كه اين رقم تا پايان امسال به يك هزار و 900 روستا مي رسد.
وي با اشاره به اينكه شوراي زكات 9 عضو اصلي دارد، افزود: جمع آوري و نحوه هزينه كرد زكات در اين استان با راه اندازي اين شوراها شفاف تر و روند هزينه كرد آن نيز بسيار بهتر شده است.
وي بيان كرد: سال گذشته 223 ميليارد ريال زكات در استان جمع آوري شد كه 188 ميليارد ريال از اين ميزان زكات به نيازمندان آذربايجان غربي جهت تامين مسكن، درمان، جهيزيه، كمك هزينه تحصيلي و معيشت نيازمندان كمك شده است.
وي ادامه داد: 35 ميليارد ريال از زكات جمع آوري شده نيز براي 85 پروژه عمراني عام المنفعه شامل مساجد، خانه عالم و غسالخانه روستايي هزينه شده است.
مديركل كميته امداد امام خميني(ره) آذربايجان غربي گفت: اين استان رتبه برتر كشوري را براي سومين سال پياپي در جمع آوري زكات در كشور كسب كرده است.
سهندي افزود: انتخاب آذربايجان غربي به عنوان استان برتر در جمع آوري زكات بر اساس شاخص هايي چون تناسب توليد، سطح زيركشت و جمعيت صورت گرفته است.
وي اضافه كرد: شهرستان هاي مهاباد، بوكان و نقده رتبه نخست تا سوم پرداخت زكات در استان را به خود اختصاص داده است.
به گزارش ايرنا، زكات در لغت به 2 معناي رشد و نمو و پاك آمده است؛ واژه زكات به سهمي اطلاق مي‌شود كه انسان از مال خود خارج مي‌كند و به فقرا مي‌دهد و به اين دليل است كه در پرداخت آن، اميد رشد و افزايش مال همراه با خير و بركت را دارد و موجب تزكيه و پاكي روح پرداخت كننده مي‌شود.
در قرآن كريم آمدن زكات در كنار نماز نشانه آن است كه رابطه با خداوند متعال از طريق نماز حاصل شده است و رابطه با مخلوق خداوند از راه اداي زكات برقرار مي‌شود.
همراهي اين‌ 2 به جهت اهميت ويژه آنهاست زيرا نماز در آيات قرآن كريم و روايات اسلامي از جايگاه خاصي برخوردار است و زكات نيز در دين اسلام در بعد اقتصادي و اجتماعي بسيار اهميت دارد.
گندم، جو، خرما، كشمش، طلا، نقره، شتر، گاو و گوسفند مواردي است كه زكات به آنها تعلق مي گيرد.
8137/2093