تهران-ایرنا- نشریه آمریكایی فارن پالیسی روز سه شنبه در گزارشی نوشت: حضور كنونی دونالد ترامپ در واشنگتن روشن می كند كه چگونه متحدان خاورمیانه ای آمریكا توانسته اند بر انتخابات ریاست جمهوری این كشور در سال 2016 تاثیر بگذارند.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، 'استیون كوك' نویسنده و از اعضای ارشد شورای روابط خارجی در گزارشی با عنوان 'حكومت های خودكامه خاورمیانه نگاهی به ترامپ ها می اندازند و خودشان را می بینند' افزود: از دید كشورهای خودكامه خاورمیانه، وزیر امور خارجه و مشاور امنیت ملی در دولت ترامپ، سمت هایی كاملا غیر ضروری و نمایشی است و می توان از طریق ' جرد كوشنر' و 'سیاست مبتنی بر ریال' با دولت وارد كسب و كار شد.
' حدود 20 سال پیش وقتی كه دانشجوی تحصیلات تكمیلی در قاهره بودم، مقاله ای در نشریه Middle East Insight كه مقر اصلیش در واشنگتن بود، منتشر كردم. این مجله كه دارای اعتبار فراوانی بود بعدها دیگر در مصر به چاپ نرسید.'
از آن زمان به بعد دیگر به این مجله فكر نكرده بودم تا اینكه نام 'جورج نادر' كه زمانی یكی از ناشران این مجله بود به صدر خبرها آمد و به عنوان مردی مرموز و تاثیرگذار كه سعی داشت بر نتایج آخرین انتخابات ریاست جمهوری آمریكا تاثیر بگذارد به تیتر یك خبرها بدل شد. به نظر می رسد كه طی دو دهه نه چندان دور گذشته، مردی كه انتشار یك مجله كوچك و احتمالا سودآور و تاثیر گذار را برعهده داشته، رابط بین 'محمد بن زاید بن سلطان ال نهیان' شاهزاده ابوظبی، 'محمد بن سلمان' شاهزاده سعودی و نزدیكترین حلقه اطرافیان ترامپ پیش از انتخابات و پس از آن به ویژه با 'رابرت مولر' مشاور ویژه ترامپ بوده است.
داستان نادر تنها یك مثال از نفوذ در انتخابات و حضور كنونی ترامپ در واشنگتن است و روشن می كند چگونه متحدان خاورمیانه ای آمریكا توانسته اند بر این انتخابات تاثیرگذار باشند. در این مساله همچنین می توان ردپای 'جراد كوشنر' داماد ترامپ به عنوان مشاور ارشد رئیس جمهوری را نیز به خوبی درك كرد.
از منظر رهبران عربستان سعودی، امارات متحده عربی، اسرائیل (زاویه اسرائیل با داستان جورج نادر، هنوز كاملا روشن نیست) و مصر، دلیل كاملا منطقی برای حمایت از ترامپ برای تاثیرگذاری بر امور خاورمیانه وجود داشت. آنها سیاست های 'باراك اوباما' رئیس جمهوری پیشین امریكا در خاورمیانه را دوست نداشتند و در حالیكه 'هیلاری كلینتون' نامزد ریاست جمهوری كه در زمان اوباما به سمت وزیر امور خارجه منصوب شده بود، مواضع تندتری نسبت به اوباما داشت، اما با اینحال عربستان، امارات و اسرائیل نگران بودند آیا در صورت انتخاب كلینتون به سمت ریاست جمهوری، آیا وی در قبال برنامه هسته ای ایران هم مواضع تندی خواهد داشت یا خیر.
از سوی دیگر از آنجا كه كلینتون دارای مواضعی نرم نسبت به اسلامگرایان بود و اسرائیل به دلایل روشن، عمیقا نگران انباشت قدرت سیاسی اسلام گراها در نزدیكی مرزش با مصر پس از كنار رفتن 'حسنی مبارك' بود، نامزدی كلینتون برای ریاست جمهوری به شدت بر نگرانی اسرائیل افزوده بود.
با آمدن ترامپ، متحدان واشنگتن شاهد ظهور نامزدی بودند كه توافق هسته ای با ایران را بدترین معامله ای كه تاكنون شكل گرفته بود، می خواند و به سرعت اطراف وی پر شد از كسانی كه هیچ تمایزی میان القاعده و اخوان المسلمین نمی دیدند و ترامپ با گرفتن مواضع اسلام هراسانه به متحدان خود اطمینان داد از آنها در برابر تروریسم محافظت كند.
از طرفی روشن است وظایف دیپلماتیك بر عهده سفرا، وزرای خارجه و دیگر نمایندگان دولت های خارجی است و به طور سنتی، این كار از طریق بحث های رسمی با مقامات ایالات متحده در وزارت امور خارجه، شورای امنیت ملی و وزارت دفاع صورت می گیرد. اما همانگونه كه در حال حاضر می دانیم، یك تلاش كاملا موازی برای نفوذ در سیاست خارجی آمریكا صورت گرفت و جورج نادر در مركز آن قرار داشت.
به گفته نیویورك تایمز، 'نادر' و 'الیوت برویدی' كه روابط بسیار زیادی در واشنگتن و به ویژه كاخ سفید داشتند، برنامه جدیدی برای دولت های امارات متحده عربی و عربستان سعودی و شكل دادن سیاست آمریكا در قبال قطر كه عربستان سعودی و امارات آن را متهم به حمایت از اخوان المسلمین، تأمین مالی افراط گرایی و همكاری با ایران كرده بود، تدارك دیدند.
نفوذ دیگری كه در آن نادر و برویدی درگیر بودند، به 'كوشنر' پیوند دارد. در 8 نوامبر سال 2016، كوشنر شماره تلفن همراه خود را تقریبا به هر كسی در واشنگتن داد و اگرچه این موضوع چندان قابل اهمیت نبود و تقریبا شماره همراه مشاوران اوباما را نیز هركسی در هر نقطه ای از آمریكا ممكن بود داشته باشد، اما راهی كه وی انتخاب كرده بود باز كردن درها به روی فرهنگ ترامپ ها بود و با این كار ثابت كرد هركسی می تواند هركاری انجام دهد به شرط آنكه پول داشته باشد.
هدف كوشنر از دادن شماره تلفنش این بود كه تیم ترامپ حاضر است برای رسیدن به هدفش هركاری اما كاملا متفاوت با دولت پیشین انجام دهد و در این میان نقش نادر و برویدی بسیار پررنگ بود و نتیجه این اقدامات، بستن قرارداد 650 میلیون دلاری با شركت امنیتی برویدی پس از خیانت به قطر بود.
از نقطه نظر كشورهای خودكامه خاورمیانه، وزیر امور خارجه و مشاور امنیت ملی در دولت ترامپ، سمت هایی كاملا غیر ضروری و نمایشی است و شما می توانید از طریق كوشنر و با مشاركت 'سیاست مبتنی بر ریال' وارد كسب و كار شوید. در این میان نباید فراموش كرد كه مقدار پولی كه دولت های خارجی برای لابی گری هزینه می كنند، حیرت انگیز است، اما طرح نادر و برویدی، در واقع علاوه بر لابی گری، تلاش برای فروش سیاست خارجی آمریكا بود؛ به زودی هم مولر به همه یادآوری می كند كه مبادا كسی از اطرافین ترامپ فراموش كند كار وی متفاوت از فروش املاك و مستغلات است.
'فارن پالیسی' نام نشریه خبری سیاسی-اقتصادی است كه بنیان‌گذاران آن' ساموئل هانتینگتون' و 'وارن منشل' می‌باشند. ان نشریه در سال 1970 بنیان نهاده شد. محتوای اخبار و گزارش های این نشریه بر امور جهانی، حوادث جاری و سیاست داخلی و بین المللی متمركز است. 'موشه نعیم' از سال 2000 تا 2010 سردبیر آن بود. در سال 2008 شركت واشنگتن پست متعلق به هلدینگ گراهام آنرا خریداری كرد، و از سال 2010 سوزان گلاسر سردبیر آن شد'.
اروپام***7276 **1908