قم - ایرنا - مدیرعامل شركت آب و فاضلاب استان قم گفت: درصورتی كه مردم همكاری نكنند و مصرف آب همچنان بدون توجه به شرایط كم آبی ادامه یابد ناچار به استفاده از منابع زیرزمینی هستیم كه منجربه تغییر در طعم و شوری آب خواهد شد.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی شركت آب و فاضلاب استان قم، علی جان صادق پور روز سه شنبه در گفت و گویی، سازگاری با كم آبی را تنها عبور از شرایط كم آبی دانست و بر لزوم صرفه‌جویی و اصلاح الگوی مصرف تاكید كرد.
وی با اشاره به بارندگی‌های اخیر و كاهش دمای هوا گفت: با وجود این كه در روزهای نخست سال جاری با افزایش حدود 10 درصدی مصرف آب مواجه بودیم در روزهای اخیر با خنك شدن هوا، میزان مصرف به روزهای ابتدایی سال گذشته رسیده است.
وی سرانه مصرف آب را در قم حدود 154 لیتر در شبانه ‌روز اعلام كرد و اظهار داشت: گرچه این میزان نسبت به متوسط كشوری بالا نیست اما با توجه به شرایط اقلیمی و خشكسالی‌های مستمر كشور باید به عدد 80 لیتر در شبانه ‌روز برسد.
صادق پور با اشاره به موقعیت جغرافیایی كشور و قرار گرفتن در منطقه‌ خشك و نیمه‌خشك كره زمین تاكید كرد: كشور ما همواره با كمبود آب دست به گریبان بوده و انتظار هم نیست كه آینده نیز وضعیتی بهتر از قبل داشته باشیم و لذا باید خودمان را با واقعیت وفق دهیم.
وی میانگین مصرف روزانه آب را در قم حدود 300 هزار مترمكعب اعلام و خاطرنشان كرد: گرچه این میزان مصرف در فصل سرما كاهش و در فصل گرما افزایش می‌یابد اما می‌توانیم با همكاری مردم این رقم را به زیر 200 هزار مترمكعب برسانیم كه در این صورت مشكلات ناشی از كم آبی رفع خواهد شد.
وی با تاكید بر این كه صرفه‌جویی و رعایت الگوی مصرف كلید عبور از بحران كم آبی است تصریح كرد: اگر مصارف آبی همچنان بدون توجه به وضعیت كمبود منابع با سخاوت ادامه داشته باشد به طور حتم با مشكل تامین آب مواجه خواهیم شد.
وی در شرایط كم آبی جیره‌ بندی را دور از ذهن ندانست و گفت: در حال حاضر بیش از 90 درصد آب شهر قم از سدكوچری تامین می‌شود كه آب شیرین و با كیفیت بسیار مناسبی برای شرب است.
سد كوچری در هشت كیلومتری جنوب غرب شهرستان گلپایگان با هدف تامین آب شرب درازمدت شهرهای دلیجان، ساوه ، قم، خوانسار، خمین، گلپایگان، محلات، نیمور، سلفچگان و شهرك پردیسان قم سال 95 به طور رسمی به بهره برداری رسید.
1175 /