تهران- ایرنا- عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات «وزارت آموزش و پرورش، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سازمان بازنشستگی كشوری، سازمان سنجش، سازمان نظام مهندسی كشاورزی و منابع طبیعی» را پنج دستگاه كم كار در دولت الكترونیك نام برد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا «رضا باقری اصل» روز سه شنبه در نشست خبری اعلام نتایج ارزیابی خدمات الكترونیكی دستگاه های اجرایی افزود: دستگاه های اجرایی درباره میزان الكترونیكی شدن فعالیت ها ارزیابی شدند كه در نتیجه مخشص شد پنج دستگاه كمترین همكاری را در الكترونیكی كردن فعالیت ها داشته اند.
وی ادامه داد: 2 دستگاه پست بانك و پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز درخواست كرده بودند كه در این دوره ارزیابی نشوند.
دبیر كمیسیون توسعه دولت الكترونیكی، رویكرد اصلی سازمان فناوری اطلاعات در زمینه دولت الكترونیك را «ایجاد سرویس‌های یكپارچه» برشمرد و نتایج ارزیابی خدمات الكترونیكی سازمان های دولتی منتهی به پایان سال گذشته را اعلام كرد.
به گفته باقری اصل، آخرین ارزیابی انجام شده از 93 دستگاه نشان می دهدد كه در مجموع بیش از 38 درصد الكترونیكی شده‌ان؛ این میزان در شهریورماه پارسال با مجموع 83 دستگاه، 26 درصد بوده است.
وی یادآورشد: سال 1395 تعداد 60 دستگاه ارزیابی شدند كه 19.3 درصد فعالیت های آنها الكترونیكی بوده است.

** 57 دستگاه اجرایی فرم الكترونیكی ندارند
عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات ایران گفت: براساس این ارزیابی ها، 52 درصد خدمات دولتی به صورت مطلوب الكترونیكی عرضه نمی شود و 57 درصد دستگاه های اجرایی نیز فرم الكترونیكی ندارند.
وی به مدل ارزیابی پنج مرحله‌ای بلوغ منطبق بر ویژگی‌های دولت الكترونیكی در ایران برگرفته از مدل سازمان ملل اشاره كرد و گفت: هر یك از سازمان‌ها از نظر حضور در «وب، تعاملی، تراكنشی، یكپارچگی و مشاركتی» ارزیابی شدند.
باقری اصل ادامه داد: دبیرخانه شورای اجرایی فناوری اطلاعات موظف است به طور پیوسته در دوره‌های سه ماهه، كیفیت وبگاه‌ها و خدمات الكترونیكی دستگاه‌های اجرایی كه شناسنامه خدمات آنها به تائید سازمان امور اداری و استخدامی رسیده است را ارزیابی كند.
دبیر كمیسیون توسعه دولت الكترونیكی همچنین به اجرای مرحله چهارم ارزیابی دستگاه های اجرایی از ابتدای امسال اشاره كرد و افزود: نتایج مرحله چهارم، امسال در هفته دولت(شهریورماه) به اطلاع مردم می رسد.
وی با بیان اینكه دستگاه های اجرایی درمرحله نخست با 90 شاخص، مرحله دوم با 72 شاخص و مرحله سوم با 62 شاخص ارزیابی شده‌اند، ادامه داد: هدف مرحله اول و دوم، «ارتقاء وضعیت حضور در وب» و هدف مرحله سوم «ارتقاء وضعیت حضور در وب و یكپارچگی» بوده است.
باقری اصل، 10 دستگاه برتر در این دوره ارزیابی ها را «بیمه مركزی، وزارت امور اقتصادی و دارایی، گمرك، سازمان ملی استاندارد، شركت بازرگانی دولتی ایران، سازمان جمع‌آوری و فروش املاك تملیكی، سازمان امور مالیاتی، شركت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل كشور، شركت مدیریت منابع آب و سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای معرفی كرد.
به گفته وی، سازمان انتقال خون، بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، سازمان پزشكی قانونی، جهاد دانشگاهی، نظام مهندسی كشاورزی و منابع طبیعی، نهضت سواد آموزی، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سازمان مدارس غیردولتی و مشاركت‌های مردمی و خانواده، شركت تولید نیروی برق حرارتی، سازمان فضایی ایران و انستیتو پاستور به ترتیب رتبه‌های 83 تا 93 را در فهرست 93 دستگاه ارزیابی شده در نوبت سوم كسب كردند.
باقری اصل، پیگیری عالی ترین مقام مسئول دستگاه ها را عامل موفقیت آنها در ارزیابی ها دانست و گفت: تحقق این امر نشان از توجه به این موضوع در سطوح كلان مدیریتی دستگاه‌هاست.
عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات ایران، اولویت 2 سال آینده این سازمان را «یكپارچگی سیستم‌ها» اعلام كرد و افزود: هدف این است كه مردم برای دریافت یك خدمت به چند دستگاه مراجعه نكنند.
وی ادامه داد: نوزدهم اردیبهشت امسال 23 پروژه اولویت دار در بخش دولت الكترونیك ابلاغ و دوره‌ سه ساله‌ای برای انجام این پروژه‌ها پیش‌بینی شده است؛ با انجام آنها نزدیك به 75 تا 80 درصد خدمات دولت به طور كامل، الكترونیكی خواهد شد.
باقری اصل همچنین گفت كه در یكسال اخیر اتصال دستگاه های اجرایی به مركز تبادل اطلاعات 40 درصد رشد یافته است.
به گزارش ایرنا، نوزدهم فروردین ماه امسال «رسول سراییان» رییس سازمان فناوری اطلاعات اعلام كرد كه 21 طرح اولویت دار مربوط به دولت الكترونیك آماده و برای تصویب به دولت ارسال شده تا به دستگاه های اجرایی ابلاغ شود.
به گفته سراییان، با اضافه شدن 2 طرح دیگر، در مجموع 23 طرح اولویت دار دولت الكترونیك از سوی دولت به دستگاه های اجرایی ابلاغ شده است.
اقتصام**2078** 2023