اسلام آباد - ايرنا - سخنگوي وزارت امور خارجه آمريكا در واكنش به پايان كار دولت حزب حاكم پاكستان و آغاز فعاليت نخست وزير دولت انتقالي اين كشور گفت: واشنگتن خواهان نظارت بر انتخابات پاكستان از طريق جامعه جهاني و برگزاري انتخابات شفاف و سالم در اين كشور است.

به گزارش شامگاه چهارشنبه ايرنا از رسانه هاي پاكستان، «هيدر نوئرت» در سخناني با بيان حمايت واشنگتن از انتخابات سالم و شفاف در پاكستان، ابراز اميدواري كرد: دولت موقت پاكستان وظيفه خود را به خوبي انجام داده و مراحل انتقال قدرت به حكومت بعدي نيز با آرامش پيش برود.
نوئرت گفت كه واشنگتن از اصلاحات قانون اساسي در پاكستان نيز حمايت مي‌كند، زيرا اين نخستين بار است كه به اين موضوع مهم پرداخته مي‌شود.
وي تأكيد كرد: حامي اصلاحات تازه در نظام انتخاباتي پاكستان هستيم و نمي‌خواهيم تقلبي در اين زمينه صورت گيرد.
به گزارش ايرنا اين سخنان در حالي مطرح مي شود كه كميسيون انتخابات پاكستان هشدار داد؛ انتخابات عمومي اين كشور در خطر توطئه قدرت هاي جهاني قرار داشته و تهديدهاي امنيتي اصلي ترين چالش پيش روي برگزاري آن است.
آمريكا هميشه تلاش كرده است تا دولت مورد نظر خود را در پاكستان به قدرت برساند و بيشترين تأثيرگذاري را روي انتخابات اين كشور دارد.
سفارت آمريكا در اسلام‌آباد و كنسولگري‌هاي اين كشور در پاكستان در آستانه انتخابات ميزبان رهبران سياسي احزاب مختلف هستند.
دولت و رهبر جناح مخالف دولت پاكستان روز دوشنبه هفته جاري، 'ˈناصر المُلك' رئيس پيشين قوه قضائيه اين كشور را به عنوان نخست وزير موقت (دولت انتقالي) پاكستان انتخاب و معرفي كردند.
بر اساس قانون اساسي پاكستان، برگزاري انتخابات بايد از سوي دولت موقت انجام شود و نخست‌وزير موقت ظرف سه ماه از زمان انتخاب تكليف انتخابات را مشخص مي‌كند.
انتخابات مجلس پاكستان قرار است سوم مرداد امسال برگزار شود و به اين دليل اهميت دارد كه با راي نمايندگان رييس‌جمهوري و نخست‌وزير براي مدت پنج سال برگزيده مي‌شوند.
براي انتخاب نخست‌وزير كه قدرت اصلي و اجرايي را در اختيار دارد، حزب حاكم و جناح مخالف در مجلس ملي پاكستان، هر كدام نامزدهاي موردنظر خود را معرفي مي‌كنند و به‌طور طبيعي حزب يا گروهي كه داراي اكثريت باشد، فرد موردنظر خود را بر قدرت مي‌نشاند.
نمايندگان هر دو پارلمان ملي پاكستان يعني مجلس ملي و سنا، به همراه چهار مجلس استاني يا مجالس ايالتيشامل سند، پنجاب، خيبرپختونخواه و بلوچستان رييس‌جمهوري اين كشور را با راي‌گيري انتخاب مي‌كنند كه حدودا تعداد اين نمايندگان به يكهزار و 100 نفر مي‌رسد.
طي روزهاي آينده با انحلال مجلس ملي پاكستان و مجالس ايالتي، معرفي سروزيران دولت انتقالي ايالت ها، دولت موقت روند امور كشور را براي برگزاري انتخابات سراسري بر عهده مي گيرد.
شبد**آساق**6125**1379