رئيس مركز بهداشت شهداي انقلاب شيراز پنجشنبه درگفت و گو با خبرنگار ايرنا با بيان اينكه نظارت برمراكزعرضه مواد غذايي و بهداشتي در ماه مبارك رمضان افزايش يافته است بيان داشت : اين نظارت ها باهدف حفظ و تامين سلامت شهروندان و مراقبت از آموزه هايي است كه در اين ماه بايد بيش از پيش رعايت شود.
دكتر حميدرضا قاسم پور گفت: 3 واحد كافي شاپ عرضه كننده قليان در شيراز به علت عدم رعايت موازين سلامت تعطيل شده است و اين تعطيلي به دنبال بازرسي هاي كارشناسان سلامت محيط از مراكز تهيه و توزيع مواد غذايي در نوبت هاي صبح و شب صورت گرفت.
وي با اشاره به اينكه كافي شاپ هاي متخلف نسبت به اخطارهاي كتبي صادرشده در زمينه عرضه قليان بي توجهي داشته اند، افزود: پس از تشكيل پرونده و ارجاع به مقام قضايي، با حضور كارشناسان واحد سلامت محيط اين مركز بهداشت و با همكاري اداره نظارت بر اماكن عمومي، كافي شاپ هاي متخلف تعطيل شد.
قاسم پور بيان كرد: كارشناسان واحد سلامت محيط مركز بهداشت شهداي انقلاب با هدف اجراي قانون جامع كنترل و مبارزه ملي با دخانيات طبق روال سال هاي گذشته با جديت بيشتر اقدام به بازديد ازمراكزعرضه كننده قليان مي كنند و در صورت بي اعتنايي متصديان به اخطارهاي بازرسان بهداشت محيط، پرونده متخلف براي رسيدگي به دادسرا ارجاع مي شود.
** تعطيلي 3 باب مركز تهيه و توزيع مواد غذايي غير بهداشتي در شيراز
همچنين با نظارت كارشناسان بهداشت محيط مركز بهداشت شهداي والفجر شيراز بر مراكز عرضه مواد غذايي در ماه رمضان،
3 باب مركز تهيه و توزيع مواد غذايي غير بهداشتي در شيراز شناسايي و تعطيل شد.
مسئول واحد بهداشت محيط مركز بهداشت شهداي والفجر، با اشاره به گرماي هوا و قرار گرفتن در ماه رمضان و همچنين اهميت حفظ سلامت روزه داران گفت: در همين زمينه كارشناسان بهداشت محيط اين مركز، كار بازرسي از مراكز عرضه مواد غذايي را با شدت بيشتري دنبال مي كنند.
مسعود قنبريان افزود:درآخرين بازديدهاي كارشناسان اين واحد، سه مركز تهيه و توزيع مواد غذايي به علت رعايت نكردن مسايل بهداشتي و تهديد سلامت عمومي تعطيل شد.
او اضافه كرد: تخلف بهداشتي اين مراكز شامل نگهداري دام در محل، تجمع كود در معابر و رعايت نكردن موارد بهداشت محيط بود كه با حكم قضايي نسبت به تعطيلي آنها اقدام شد.
**تعطيلي يك كارخانه توليد مواد غذايي و دارويي در سپيدان
مسئول واحد بهداشت حرفه اي مركز بهداشت و درمان سپيدان نيز گفت: يك كارخانه توليد مواد غذايي و دارويي در سپيدان به دليل رعايت نكردن موازين بهداشت حرفه اي تعطيل شد.
رضا اميري گفت: اين كارخانه به دليل نداشتن تهويه مناسب، عدم تهيه وسايل حفاظتي، نامناسب بودن ساختمان، حمام و سرويس هاي بهداشتي كه سلامتي كارگران و ساكنان مجاور را به خطر انداخته بود، با دستور مرجع قضايي تعطيل شد.
وي با بيان اينكه اين شركت به صورت شبانه و مخفيانه فعاليت مي كرد افزود: با پيگيري هاي واحد بهداشت حرفه اي و انجام بازرسي هاي شبانه، حكم محكوميت كارفرما و تعطيلي شركت صادر شد.
اميري گفت: نظارت بر سلامت كارگران، محيط كار و مصرف كنندگان از اولويت هاي واحد بهداشت حرفه اي است كه اين واحد با پيگيري و نظارت مستمر، با متخلفاني كه سلامتي كارگران و مصرف كنندگان را به خطر بيندازند، به صورت قاطع برخورد مي كند.
**جمع آوري 350 كيلوگرم مواد غذايي فاسد در شهرستان فسا
مجتبي كرمي منش مسئول واحد بهداشت دانشگاه علوم پزشكي فسا نيز گفت: برنامه تشديد بازرسي هاي بهداشت محيط از مراكز تهيه و توزيع مواد غذايي به مناسبت ايام ماه مبارك رمضان در دو نوبت صبح و عصر در حال اجراست و طي اين مدت مقدار 350 كيلوگرم مواد غذايي فاسد در اين شهرستان جمع آوري شده است.
كرمي منش افزود: در برنامه تشديد بازرسي ها 25 نفر از بازرسان بهداشت محيط حضور دارند كه به صورت تيم هاي بازرسي 2 و 3 نفره از مراكز تهيه و توزيع مواد غذايي و اماكن حساس بخصوص قنادي ها و آشپزي ها بازرسي مي كنند.
وي اظهار داشت: در اين بازرسي ها از تجهيزات سيار سنجش دما، سنجش سلامت روغن و سنجش بار ميكروبي سطوح استفاده مي شود و در صورتي كه ماده غذايي نظير روغن تهيه زولبيا ناسالم باشد يا ماده غذايي در شرايط نامناسب نگهداري شود، كارشناسان بهداشت محيط مواد غذايي ناسالم را توقيف خواهند كرد.
** افزايش نظارت هاي بهداشتي در شهرستان جهرم
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي جهرم نيز گفت:سلامت مواد غذايي اولويت مهم معاونت بهداشتي اين دانشگاه است.
دكتر مجيد ارجمند در مصاحبه با ايرنا اظهار داشت: در ايام رمضان بازرسان بهداشت محيط بر رعايت بهداشت فردي، بهداشت محيط ، تجهيزات و سلامت موادغذايي، استفاده از مواد اوليه سالم و بهداشتي، عدم استفاده از رنگ و افزودني غيرمجاز و استفاده از ظروف يكبار مصرف بهداشتي در اماكن اغذيه فروشي نظارت خواهند داشت.
وي افزود:مردم از استفاده از ظروف يكبار مصرف پلاستيكي براي خريد مواد غذايي مانند هليم و آش خودداري كنند.
وي با بيان اينكه در ماه مبارك رمضان با تعدادي از متخلفان برخورد شده گفت:بازرسان بهداشت محيط در سطح شهرستان، ضمن ارائه آموزش هاي لازم به متصديان و شاغلين، در صورت مشاهده تخلف با متخلفان بصورت جدي برخورد خواهند كرد.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي جهرم با اعلام اينكه متاسفانه دستفروشي به يك معضل اجتماعي دراين شهرستان تبديل شده است بيان كرد: به دليل تاثير مستقيم مواد غذايي بر سلامت افراد و خانواده ها، هر گونه دستفروشي مواد غذايي غير مجاز و غير بهداشتي است و از مسئولان شهرستان درخواست مي شود تمهيدات لازم براي برخورد با اين پديده انديشيده شود.
شهروندان مي توانند هر گونه تخلفات بهداشتي را به شماره 190 اطلاع دهند تا رسيدگي شود.
6113 /1876
تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۴۷
شيراز - ايرنا - همزمان با ماه مبارك رمضان نظارت بر عرضه مواد غذايي و بهداشتي در استان فارس از سوي مسئولان و كارشناسان حوزه سلامت افزايش يافته است، تعطيلي واحدهاي غير مجاز عرضه محصولات برآيند افزايش اين نظارت ها است.