ساوه - ايرنا - معاون غذا و داروي دانشكده علوم پزشكي شهرستان هاي ساوه و زرنديه گفت: آنتي بيوتيك ها، استامينوفن و 2 داروي غير استامينوفني از پرمصرف ترين داروها در ميان شهروندان شهرستان هاي ساوه و زرنديه است.

دكتر ساسان گازراني روز پنجشنبه در گفت و گوي اختصاصي با ايرنا اظهار كرد: بر اساس آماري كه سامانه سازمان غذا و داروي وزارت بهداشت و درمان منتشر كرد، در سال گذشته بيشترين موارد مصرف دارويي در 2 شهرستان ساوه و زرنديه دگزامتازون، 2 نوع داروي كورتون، شربت ديفن هيدرامين و ويتامين D بوده است.
وي همچنين 2 داروي بروفن و پيروكسيكام كه از خانواده داروهاي غيرمسكني هستند را در رديف داروهاي پرمصرف در ساوه و زرنديه برشمرد.
دكتر گازراني اظهار كرد: مصرف آنتي بيوتيك ها در ساوه و زرنديه بسيار چشمگير است و حتي در ايران هم به طور متوسط چهار برابر اتحاديه اروپا از اين داروها استفاده مي شود.
معاون غذا و داروي دانشكده علوم پزشكي شهرستان ساوه در مورد دليل استفاده زياد شهروندان از آنتي بيوتيك ها، گفت: باور غلطي در جامعه وجود دارد كه تب را به مثابه عفونت هاي چركي تلقي مي كنند در حالي كه در 90 درصد از مواردي كه اشخاص دچار تب مي شوند نيازي به استفاده از اين نوع داروها وجود ندارد.
وي افزود: شهروندان با حتي يك گلودرد خفيف به پزشكان يا داروخانه ها مراجعه و تقاضاي داروهاي آنتي بيوتيك مي كنند كه هيچ تاثيري بر روي درمان گلودردهاي ويروسي ندارد و حتي ممكن است دوره بيماري را هم طولاني تر كند.
معاون غذا و داروي دانشكده علوم پزشكي شهرستان هاي ساوه و زرنديه، راه حل اساسي تغيير رفتار مردم در مورد مصرف نكردن آنتي بيوتيك ها را ارائه آموزش هاي همگاني با كمك رسانه ها به خصوص صدا و سيما دانست و گفت: از مردم درخواست مي شود كه به پزشكان اطمينان كنند.
وي گفت: مشكل جدي تري كه به دليل استفاده از اين نوع داروها در بدن شخص مصرف كننده بروز مي كند، ايجاد مقاومت ميكروب ها نسبت به اين داروها است كه مي تواند زمينه ساز آسيب هاي جدي تري باشد.
وي همچنين در مورد داروهاي پرهزينه، گفت: در شرايط كنوني پنج نوع آنتي بيوتيك، 2 داروي ضد ديابت، يك نوع داروي ضد چربي خون و 2 نوع داروي ويتامين D و B1 هزينه هاي سنگيني بر حوزه پزشكي تحميل مي كنند.
دكتر گازراني در پاسخ به سئوالي در مورد فروش خارج از شبكه قرص هاي ترامادول در ساوه، گفت: تاكنون مواردي از فروش بدون نسخه اين دارو در ساوه به ما گزارش نشده و بازرسي ها نيز اين نكته را اثبات مي كند.
وي ادامه داد: در مواردي كه نيروي انتظامي گزارشي در خصوص توزيع برخي داروها در عطاري ها ارائه مي كند، بازرسان دانشكده علوم پزشكي به محل مراجعه و بعد از انجام اقدامات تشخيصي، متخلف يا متخلفين را به مراجه قضايي معرفي مي كنند.
ساوه دومين كانون جمعيتي استان مركزي پس از اراك است كه بيش از 290 هزار نفر جمعيت دارد.
در شهرستان هاي ساوه و زرنديه افزون بر 20 شركت داروسازي فعاليت مي كنند كه نقش مهمي در تامين نيازهاي دارويي استان مركزي و حتي كشور دارند.
6539/3075