محمد مددی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: بر اساس مصوبه شورای عالی استاندارد، تمامی آسانسورهای نصب شده در كشور، از ابتدای سال 82 مشمول مقررات استانداردهای اجباری شد و ساختمان های دارای آسانسور به شرط داشتن گواهینامه ایمنی و كیفیت آسانسور پایان كار می گیرند.
مدیركل استاندارد استان همدان از 40 مورد بازرسی ادواری از آسانسورهای دستگاه های اجرایی و مراكز عمومی در راستای اجرای طرح جامع هماهنگ استاندارد، با صرف هزینه دولتی در سالجاری خبر داد.
مددی در خصوص روند استاندارد سازی آسانسور های اماكن عمومی اضافه كرد: از اواخر سال 93 طرح بازرسی ادواری از آسانسورهای ساختمان اماكن عمومی پرتردد، ادارات، نهادهای دولتی و بیمارستان ها با صرف هزینه دولتی توسط استاندارد استان آغاز شد و نتیجه آن نشان داد كه بیش از 90 درصد از آسانسورهای بازرسی شده دارای نقص فنی و غیر استاندارد هستند.
مددی به 70 مورد بازرسی از آسانسورهای مراكز عمومی پرتردد از سال 93 تا 96 اشاره كرد و گفت: بسیاری از آسانسورهای مراكز دولتی و پرتردد، در سال های 95 و 96 موفق به اخذ گواهینامه تائیدیه ایمنی و كیفیت آسانسور توسط استاندارد شدند.
وی اعلام كرد: امسال نیز 40 مورد بازرسی از آسانسورهای اماكن عمومی كه تاكنون بازرسی نشده اند در برنامه قرار گرفته و این بازرسی ها تا پایان خرداد ماه ادامه می یابد.
مددی افزود: بعد از بازرسی آسانسورهای اماكن عمومی در صورت وجود نقص فنی، مدیران و مالكان این اماكن موظف به بهسازی و استانداردسازی آسانسورها می شوند.
وی اضافه كرد: در صورت رعایت نكردم موضوع، با اخذ نظر مقام قضایی استان، نسبت به پلمب آسانسورهای غیراستاندارد اقدام می شود و با توجه به اهمیت مسئله تا زمان اخذ گواهینامه تائیدیه ایمنی و كیفیت آسانسور، رفع پلمب انجام نمی شود.
مدیركل استاندارد استان به استفاده بیش از ظرفیت از آسانسورهای مراكز تجاری و عمومی پرتردد نیز اشاره كرد و گفت: در این مورد با آگاه سازی و توجه مردم به فرهنگ استفاده از آسانسور و رعایت موارد ایمنی می توان ورود كرد.
مددی اظهار داشت: اداره كل استاندارد در این خصوص اقدام به نصب برچسب توصیه های ایمنی استفاده از آسانسور در كابین آسانسور و در معرض دید مصرف كنندگان كرده است.
وی با بیان اینكه استانداردسازی آسانسورهای اماكن عمومی و شخصی با حفظ ایمنی و سلامت استفاده كنندگان از این وسایل كه عموم مردم هستند رابطه مستقیم دارد، گفت: متقاضیان درخواست بازرسی آسانسور و اخذ گواهینامه تائیدیه ایمنی و كیفیت، می توانند درخواست خود و مشخصات ملكی ساختمان را در سامانه مدیریت بازرسی آسانسور به آدرس lift.isiri.gov.ir ثبت كنند.
مددی ادامه داد: سامانه یاد شده در راستای استقرار دولت الكترونیك در سازمان ملی استاندارد ایران و با هدف خدمات رسانی روان و شفاف در این حوزه طراحی شده است.
وی افزود: این سامانه در ادارات كل استانی مورد استفاده قرا می گیرد و در آن تمامی فرایندهای در خواست بازرسی تا صدور تاییدیه ایمنی و كیفیت آسانسور در بستر اینترنت بصورت الكترونیكی انجام می شود.
مددی اعتبار گواهینامه تائیدیه ایمنی و كیفیت آسانسور را یك سال اعلام كرد و گفت: مالكان و مدیران ساختمانهای دارای آسانسور موظف هستند برای اطمینان از ایمنی آسانسورها با شركتهای نصاب دارای پروانه طراحی و مونتاژ معتبر به نام خود شركت مجری از سازمان صنعت، معدن و تجارت در خصوص سرویس و نگهداری مستمر آسانسورهای خود اقدام به امضای قرارداد كنند در غیر این صورت مسئولیت هرگونه سانحه با مدیریت ساختمان است.
وی بیان داشت: برای آسانسورهای بازرسی شده، كد رهگیری ده رقمی با عنوان شناسه ملی صادر می شود كه نصب آن در كابین آسانسور روی یك پلاك فلزی اجباری شده است و با ارسال آن كد به سامانه 10001517 می توان از تاییدیه ایمنی و كیفیت، تاریخ انقضاء و وضع كنونی آسانسور مطّلع شد.
7527/2090
تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۰
همدان- ایرنا- مدیركل استاندارد استان همدان با اشاره به اجرای طرح بازرسی ادواری از آسانسورهای اماكن عمومی و دولتی استان، گفت: اگر آسانسوری استاندارد نباشد در موقع بروز حادثه مشمول بیمه خسارت نمی شود.