حسین خلیفی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینكه ایران به عنوان یك كشور مهمان نواز، پذیرای گرم مهمانان چینی است اظهار كرد: چین و ایران از دیرباز دوستان خوبی در كنار هم بوده اند و ایرانی ها از صمیم قلب چینی ها را دوست دارند.
به گفته وی از دیرباز جاده ابریشم دریایی و زمینی كه چین را به ایران وصل می كرد، جاده گردشگری نیز بود چرا كه تجار در عین اینكه به سیر و سیاحت می پرداختند تبادلات كالایی را نیز انجام می دادند.
خلیفی افزود: هم اكنون روحیه دوستی ایجاد شده توسط این جاده همچنان برقرار است و جاده ابریشم یك جاده گردشگری، فرهنگی و تجاری است كه همواره ملت های ایران و چین را با رویكرد مثبت به همدیگر متصل می كند.
وی ادامه داد: چینی ها به دلایلی مانند اشتراكات فرهنگی مشترك با ایرانیان، زودتر از انتظار با مردم كشورمان ارتباط روحی برقرار می كنند و هربار كه یك چینی از ایران بازدید می كند بعد از بازگشت به خودی خود مُبلغ گردشگری و فرهنگ و مهمان نوازی ایرانیان می شود.
خلیفی به مهمان نوازی ایرانیان اشاره كرد و گفت: در برخی از مواقع مردم ایران گردشگران چینی را به جمع خانوادگی خود دعوت می كنند كه این فرهنگ در نوبه خود در دنیا بی نظیر و مختص ایرانیان است.
نماینده اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران از دانشگاهیان و اهل فرهنگ چین خواست از مجاری مناسب و موثق خبرهای ایران را دنبال كنند چرا كه این یكی از روش های مناسب برای ارتقا شناخت مردم چین در مورد ایران است.
وی با بیان اینكه چین بیش از 56 اقلیت بزرگ و كوچك دارد و از تنوع غذایی زیادی برخوردار است گفت: مردم كشورمان شناخت صحیحی در مورد چین ندارند بیشتر مردم ایران ابهاماتی در خصوص غذا، لباس های متحدالشكل و تولید كالاهای درجه چندم از چین دارند.
خلیفی كه در حاشیه برنامه 'گپی با دوستداران فرهنگ ایران' در نگارخانه 'چینگ یون گوانگو' با ایرنا گفت و گو می كرد افزود: با توجه به تكنولوژی روز افزون چین در سال های گذشته، چین كالاهایی با تكنولوژی بالا تولید می كند ولی این تجار ایرانی هستند كه با سلیقه های شخصی خود كالاهای درجه سه چینی برای ایران می خرند.
نماینده اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران در شانگهای در این برنامه فرهنگی نیز گفت: مهمان نوازی ایرانیان شعار نیست دولت و ملت ایرنا با آغوش باز پذیرای مهمانان چینی هستند این یك شعار تبلیغاتی نیست و حتما با رفتن به ایران این واقعیت معنا خواهد شد.
خلیفی در پاسخ به سئوال یكی از حضار مبنی بر اینكه آیا ایران كشور امنی است؟ نیز گفت: ایران كشوری باثبات و امن ترین كشور خاورمیانه است و تحولات موجود در خاورمیانه به دلیل ثبات سیاسی ایران، خللی در امنیت آن ایجاد نمی كند و از این جهت با آرامش بیشتری به ایران سفر كنید.
وی در خصوص پیشنهاد ایجاد یك آموزشگاه زبان چینی از سوی یك فرد چینی در ایران نیز گفت: ایرانی ها بدلیل فرهنگ نزدیك به چینی ها از فعالیت های مختلف فرهنگی استقبال می كنند علاوه بر آن مردم ایران برای یادگیری زبان چینی نسبت به سال های گذشته علاقه بیشتری دارند.
بر اساس آمار در سال 2017 حدود 120 هزار ایرانی به چین سفر كردند و 95 هزار چینی نیز راهی ایرانی شدند.
**آساق**1904**
تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۶
پكن - ایرنا - نماینده اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران در شانگهای چین اظهار كرد ایران و چین زمینه های مختلفی برای توسعه روابط دارند كه یكی از مهمترین آنها، حوزه گردشگری است.