به گزارش روز يكشنبه ايرنا، نيوزيلند سالانه 15 ميليون كيلوگرم زباله به ارزش حدود 20 ميليون دلار به چين مي فرستاد كه بيشتر اين زباله ها كاغذ و پلاستيك بوده كه اكنون با ممنوعيت اعمال شده توسط چين در كارخانجات نيوزيلندي انبار شدند.
مسئولان نيوزيلندي درصددند تا شركت هاي بازيافت در كشورهاي جنوب شرق آسيا زباله هاي اين كشور را براي بازيافت بپذيرند.
راديو نيوزيلند به نقل از مسئولان محيط زيست نيوزيلند نيز اعلام كرد:اين ممنوعيت تاثير سوئي در فعاليت صنايع نيوزيلند به ويژه با كسب و كار مرتبط با زباله گذاشته است.
به گفته اين مسئولان، قرار است دولت نيوزيلند براي اينكه زباله در اين كشوربه يك بحران گسترده ملي تبديل نشود، ساخت كارخانه هاي بازيافت را دراولويت قرار دهند.
براين اساس، ولينگتون براي احداث كارخانه هاي بازيافت زباله بيشتر سرمايه گذاري مي كند، زيرا چين ديوارهايش را بيش از گذشته براي واردات زباله خارجي بلند كرده است.
حجم توليد زباله تحت تاثير جمعيت و صنايع كشورهاست و جهان توسعه يافته و درحال توسعه بيشترين توليد كنندگان زباله درجهان هستند.
براساس گزارش بانك جهاني نيوزيلند بيشترين زباله را در ميان كشورهاي توسعه يافته توليد مي كند كه روزانه به ازاي هر نفر حدود چهار كيلوگرم است و پس از آن ايرلند، نروژ، سوئيس و آمريكا بيشترين سرانه توليد زباله را دارند.
چين، بزرگترين وارد كننده مواد زائد پلاستيكي جهان، به عنوان بخشي از مبارزه عليه 'زباله هاي خارجي'، از اول مارس ( 12 بهمن ) حمل و نقل و واردات انواع زباله، مانند پلاستيك و كاغذ را به مقصد اين كشور متوقف ساخت.
اكنون اين ممنوعيت باعث شده تا زنجيره بازيافت زباله در جهان به ويژه در اقيانوسيه و برخي كشورها جنوب شرق آسيا دچار مشكل شده و هزاران تن زباله در كشورهايي مانند نيوزيلند و استراليا در كارخانه ها انبار شود.
علاوه براين با شكسته شدن اين چرخه درآسيا- پاسفيك اكنون كشورهاي اقيانوسيه به دنبال خريداران جديد زباله در اروپا هستند.
چين علاوه بر برخورداري از بزرگترين صنايع بازيافت زباله درجهان سالانه 9 ميليون تن زباله را نيز وارد آب اقيانوس ها در شرق و جنوب شرق آسيا مي كند.
راديو نيوزيلند در اين زمينه گزارش داد: ولينگتون بتازگي مشترياني از جنوب شرق آسيا نيز براي زباله هاي خود پيدا كرده و اكنون بخشي از كوه -زباله هاي نيوزيلند به كارخانه هاي پردازش در اندونزي، مالزي و تايلند منتقل مي شوند، اما هرروز ذخاير زيادي از زباله دراين كشور در صنايع مختلف در حال توليد هستند.
علاوه براين، استراليا نيز پس از برخورد با سد ممنوعيت واردات زباله چين، انبارهايي مملو از زباله دارد كه براي رهايي از آنها در جهان به دنبال مشتري است.
طبق گزارش شبكه اي بي سي استراليا، اكنون انگليس، استراليا و اتحاديه اروپا در حال تصويب مقرراتي براي كاهش توليد ميزان سرانه زباله در كشورهاي خود هستند تا از اين راه با بحران زباله در كشورهاي خود مقابله كنند.
طبق گزارش اسكاي نيوز، كانبرا سالانه 1.25 ميليون تن از زباله هاي خود را به ارزش 850 ميليون دلار به چين براي بازيافت مي فرستاد كه اكنون اين كشور نيز با ديوارقانوني چين عليه واردات زباله روبرو شده است.
'مالكوم ترنبول'نخست وزير استراليا در اين زمينه اعلام كرد: پروژه هاي ساخت كوره ها و كارخانه هاي بازيافت زباله از برنامه هاي داراي اولويت اقتصادي اين كشور در سال 2018 ميلادي است.
طبق گزارش نهادهاي مسئول، ايجاد صنعت بازيافت زباله در استراليا پنج ميليارد دلار هزينه و سرمايه گذاري لازم دارد.
از سوي ديگر استراليا كه هنوز برخلاف نيوزيلند نتوانسته براي زباله هايش مشترياني در جنوب شرق آسيا پيدا كند، درصدد است تا زباله هايش را به سرمايه گذاران اروپايي بسپارد.
فن آوري توليد برق از زباله از دهه 1970به طور گسترده در صنايع ژاپن، آلمان، كشورهاي اسكانديناوي و آمريكا جايگاه ويژه اي پيدا كرده و سبب درآمد زايي براي آنها شده است.
البته اين كشورها نيز نگران توليد گازهاي سمي ناشي از بازيافت زباله هستند زيرا اين اقدام آثار سويي بر محيط زيست مي گذارد.
گزارش:مريم شفيعي
آساق**1599 *1600 **1663**
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۰
كوالالامپور -ايرنا - كشورهاي نيوزيلند و استراليا پس ازاجراي قانون 'ممنوعيت واردات زباله هاي خارجي'، اكنون با هزاران تن زباله در داخل كشور رو به رو هستند كه فروش، بازيافت و رهايي از آنها به يك مساله ملي براي اين كشورها تبديل شده است.