به گزارش ایرنا دیدار در شرایطی صورت گرفت كه در جریان آن نامه ای از سوی رهبر كره شمالی نیز تسلیم دونالد ترامپ شد نامه ای كه محتوای آن هنوز فاش نشده است اما تحلیلگران پیش بینی كرده اند در این نامه كه اندازه آن هم بزرگ بود برنامه های پیونگ یانگ برای خلع سلاح گام به گام هسته ای و شروط این كشور تشریح شده است.
پیشتر رهبر كره شمالی به 'سرگی لاوروف' وزیر خارجه روسیه گفته بود كه هر اقدامی در راستای خلع سلاح شبه جزیره كره گام به گام خواهد بود با این حساب اگر قرار باشد كره شمالی برنامه خلع سلاح را به پیش ببرد باید در قبال آن نیز تضمین های امنیتی و اقتصادی نیز از سوی آمریكا دریافت كند.
در واقع آنچه كره شمالی می خواهد در گذشته نیز ازسوی دولت آمریكا مورد تایید قرار گرفته است مبنی بر اینكه اگر كره شمالی به خلع سلاح قابل تایید و راستی آزمایی تن دهد، واشنگتن آماده ارایه مشوق های امنیتی و اقتصادی خواهد بود.
اگرچه ترامپ در روزهای گذشته در باره دیدار سران دو كشور كه قرار است 22 خرداد در سنگاپور انجام شود فراز و فرودهایی نشان داده و این دیدار را گاهی لغو و گاهی تایید كرده است اما دیدار وی با مشاور و معاون رهبر كره شمالی در كاخ سفید نشان داد كه در شرایط فعلی، دولت آمریكا در تلاش است تاگام هایی با ثبات بردارد و از فراز و فرودها جلوگیری به عمل آورد.
اگرچه ترامپ گفته است كه دیدارش با رهبر كره شمالی مهم است اما مسلما دیدار این دو نفر اولین و آخرین گام نخواهد بود و این تازه شروع یك فرایند برای رسیدن به نقطه ای است كه طرفین را قانع كند مبنی بر اینكه اگر كره شمالی خلع سلاح می شود آمریكا هم باید مشوق ها و تضمین های اقتصادی و امنیتی بدهد.
یكی از اصلی ترین بحث هایی كه اكنون در جریان است این است كه آمریكایی ها سال هاست در شبه جزیره كره 28 هزار و 500 نیروی نظامی دارند كه در صورت خلع سلاح هسته ای به نظر می رسد دیگر وجود آنها ضرورتی نخواهد داشت.
به نظر می آید كه دولت ترامپ از هم اكنون به دنبال راهكاری است كه این نیروها را اگر نه در شبه جزیره كره بلكه در جایی در این منطقه حفظ كند تا بتواند هم كره شمالی و تحركاتش را زیر نظر داشته باشد و هم چین را كنترل كند.
فرضیه ای كه اكنون مطرح است این است كه آمریكا مدتی است سخت گیری ها بر چین را در دریای جنوبی افزایش داده و 'جیمز متیس' وزیر دفاع این كشور از آمادگی آمریكا برای رویارویی با چین در دریای جنوبی نیز سخن گفته است.
با این حساب بعید نیست اگر آمریكایی ها بخشی از نیروهایشان را از شبه جزیره كره خارج كنند آنها را به دریای جنوبی منتقل نمایند كه می تواند محور حضور نظامی آمریكا در آینده در منطقه باشد.
این فرضیه بیشتر از آنجا قوت می گیرد كه اولا آمریكا قرار است ناوها و هواپیماهای بیشتری به دریای جنوبی اعزام كند تا از برتری چین در منطقه و نظامی كردن این دریا از سوی پكن جلوگیری كند و از طرف دیگر این كشور برای حضور نظامی خود به نیروهای بیشتری نیز نیاز خواهد داشت كه می تواند آنها را از شبه جزیره كره تامین كند.
'چینگ لون' از كارشناسان مسایل سیاسی در منطقه در مصاحبه خود می گوید كه دریای جنوبی از سال ها قبل از سوی دولت آمریكا محلی برای رویارویی با چین بوده است.
او دامن زدن ترامپ به تنش ها در این منطقه را خطرناك دانست و گفت كه اگر كره شمالی از در سازش با آمریكا در آید آن زمان كار برای چین سخت تر خواهد شد و آمریكا فرصت بیشتری برای حضور در مناقشات با چین در دریاهای شرقی و جنوبی خواهد داشت.
'چن خواشونگ' تحلیلگر مسایل منطقه دریای جنوبی می گوید كه آمریكا سال هاست در تلاش است تا دریای جنوبی را كانونی برای حضور خود كند اما برای این منظور لازم است بحران های دیگر را خاتمه دهد.
وی یكی از این بحران ها را مساله هسته ای كره شمالی دانست و گفت كه با دیدار سران آمریكا و كره شمالی ممكن است مسیر سازش دو كشور هموار شود و آن زمان است كه آمریكا رهیافت های نظامی گسترده تری برای مقابله با چین در دریای جنوبی در نظر خواهد گرفت.
ترامپ حالا در زمان وداع با 'كیم یونگ چول' گفته است دیدار در سنگاپور طبق موعد مقرر انجام خواهد شد سال ها مشكل و چالش میان طرفین وجود داشته است اما نفس دیدار را باید مثبت ارزیابی كرد.
آمریكا به رغم این اظهار نظرها هنوز هیچ اشاره ای به نوع تشویق های اقتصادی و تضمین های امنیتی نكرده است و كره شمالی نمی داند كه سیاست آمریكا در قبال حق حاكمیت این كشور چیست و باید اطمینان حاصل كند كه واشنگتن به دنبال تغییر رژیم نیست.
كره شمالی به آسانی دست هایش را خالی نخواهد كرد گفته های رهبر كره شمالی مبنی بر اقدامات مرحله به مرحله نشان از آن دارد كه اگر آمریكایی ها طلبی دارند باید در قبال آن چیزی هم برای عرضه داشته باشند آمریكا هم احتمالا اگر برنامه تشویقی برای كره شمالی دارد آن را روی میز گفت و گوهای سنگاپور قرار خواهد داد.
'زیگفرید هكر' از دانشگاه استانفورد آمریكا و بسیاری از تحلیلگران مانند او بر این باورند كه طول می كشد تا كره شمالی خلع سلاح شود و شاید این كار به یك دهه زمان نیاز داشته باشد.
وی بر این باور است كه حتی ایده آمریكا برای خارج كردن تسلیحات هسته ای كره شمالی از این كشور به آسانی امكان نخواهد داشت و یك فرایند بسیار خطرناك است.
اما حتی اگر ترامپ هم بخواهد سر مصالحه با كره شمالی داشته باشد باز هم تندروهای آمریكایی سد راه خواهند بود آنهایی كه می گویند نباید در قبال خلع سلاح هسته ای اجازه داد نیروهای آمریكایی از شبه جزیره كره خارج شوند زیرا در آن صورت آمریكا دیگر نیروی بازدارنده در قبال پیونگ یانگ نخواهد داشت.
نامه رهبر كره شمالی به ترامپ حاوی مسایلی امنیتی است كه راهبردهای این كشور را پیش از شروع گفت و گوها برای رییس جمهور آمریكا تبیین می كند تا دو كشور قبل از ورود به گفت و گوها دستكم از شكست احتمالی آن جلوگیری كنند.
آساق**231**1904**1663
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۸
پكن - ایرنا - 'كیم یونگ چول' مشاور ارشد 'كیم جونگ اون' رهبر كره شمالی اولین مقام این كشور بود كه در 18 سال گذشته در كاخ سفید آمریكا حضور یافت و با دونالد ترامپ رییس جمهوری این كشور دیدار و گفت و گو كرد اقدامی كه بیانگر سیاست های صلح طلبانه پیونگ در چالش با واشنگتن است.