با گشت و گذار در بازارهاي آبادان و با پرس و جو كردن قيمت اقلام اساسي و پرمصرف در ماه مبارك رمضان، افزايش قابل توجهي در قيمت كالاها به چشم مي خورد و مردم و فروشندگان از اين موضوع ناراضي هستند.
نرخ كالاهايي همچون گوشت، برنج، روغن، قند و شكر، لبنيات، خرما، انواع نان ها، سبزيجات، زولبيا و باميه، انواع آش و حليم كه بيشترين تقاضا و مصرف را در بين مردم آبادان دارد افزايش قابل توجهي يافته است.
يكي از شهروندان آباداني گفت: قيمت كالاها در ماه مبارك رمضان بيش از اندازه افزايش پيدا كرده و اين امر قدرت خريد ما را گرفته است.
مريم عليپور افزود: قيمت روغن جامد پنج كيلويي از 220 هزار ريال پيش از ماه مبارك رمضان به 280 هزار ريال، قيمت لوبيا چيتي از كيلويي 80 هزار ريال به 120 هزار ريال و نخود از 70 هزار ريال به 850 هزار ريال و شكر از كيلويي 25 هزار ريال به 30 هزار ريال رسيده است.
وي با بيان اينكه قيمت گوشت از 500 هزار ريال به 550 هزار ريال رسيده، گفت: درآمد خانواده ها با قيمت كالاها همخواني ندارد و اين امر توانايي خريد را از مردم مي گيرد.
يكي ديگر از شهروندان آبادان از گراني بازار مي گويد: پيش از ماه مبارك رمضان برخي اتباع عراق براي خريد به بازارهاي آبادان آمدند و با توجه به ارزش بالاي پول خود،كالاهاي مورد نياز خود همچون گوشت،ماهي و ... را خريداري كردند و اين امر باعث گراني در بازار شد.
امير عثماني افزود: شايد فروشندگان از بابت خريد كالاهاي خود از سوي عراقي ها خوشحال شدند ولي قدرت خريد مردم آبادان را گرفتند.
يكي از فروشندگان گوشت قرمز در بازار آبادان گفت: قيمت گوشت گوسفندي پيش از ماه مبارك رمضان 500 هزار ريال بود ولي در ماه مبارك رمضان به 550 هزار ريال رسيد.
محسن رشيدي دليل اصلي گراني گوشت قرمز در آبادان را نبود واحدهاي توليد گوشت عنوان كرد و افزود: در سال هاي گذشته يك واحد توليدي گوشت قرمز وجود داشت ولي به دليل گراني علوفه و برخي مسايل و مشكلات تعطيل شد.
وي اضافه كرد: دام زنده از شهرهاي شادگان، شوشتر و دزفول به شهر آبادان وارد مي شود و هزينه حمل و نقل و ديگر هزينه ها قيمت گوشت را بالا برده است.
رشيدي نبود نظارت بر قيمت عرضه دام به كشتارگاه آبادان را از عوامل گراني گوشت در اين شهر عنوان كرد و گفت: دلال ها دام خود را با هر قيمتي كه خود پيشنهاد مي كنند، به كشتارگاه عرضه كرده و هيچ ناظري براي تعيين قيمت گوشت وجود ندارد.
يكي از فروشندگان خواروبار آباداني مي گويد: قيمت اجناس در ماه مبارك رمضان به ويژه قيمت كالاهاي اساسي همچون برنج، روغن و شكر افزايش چشمگيري پيدا كرده است.
حسين مطوري افزود: كيسه شكر 50 كيلويي از يك ميليون و 250 هزار ريال به 2 ميليون و 450 هزار ريال و روغن جامد پنج كيلويي از 230 هزار ريال به 280 هزار ريال رسيده است.
يكي از عمده فروشان مرغ كشتار روز گفت: روزانه يك تن مرغ كشتار روز از شهرستان اهواز و دزفول وارد آبادان مي كنم و با وجود هزينه بالاي حمل و نقل تنها سه درصد سود از اين كار به دست مي آيد.
فرج خيطان افزود: در شهرستان هاي ديگر به دليل داشتن واحدهاي توليدي قيمت مرغ ارزانتر است و سود بيشتري عايد عمده فروشان و خرده فروشان مي شود.
يكي از فروشندگان مرغ كشتار روز در آبادان گفت: قيمت هر كيلو گرم مرغ كشتار روز پيش از ماه مبارك رمضان 90 هزار ريال بوده و هم اينك به هفت هزار و 650 ريال رسيده است.
حسن سعيدي افزود: قيمت مرغ نسبت به كالاهاي ديگر در ماه مبارك رمضان ارزان شده است.
رييس اداره صنعت، معدن و تجارت آبادان گفت: طرح نظارتي ويژه ماه مبارك رمضان با هدف كنترل و مقابله با گران فروشي و كم فروشي از 26 ارديبهشت در آبادان در حال اجرا است.
رشيد پورنعمتي افزود:طرح نظارتي بر كالاهاي اساسي مورد نياز مردم در ماه مبارك رمضان از قبيل گوشت، مرغ، شيريني، زولبيا و باميه و اقلام پر مصرف ديگر مردم، توسط 2 گروه سه نفره در بازارهاي آبادان به صورت مستمر انجام مي شود.
وي با بيان اينكه تنظيم بازار گوشت و مرغ با جهاد كشاورزي است، گفت: امسال سهميه 200 تن مرغ ، چهار تن تخم مرغ، سه تن گوشت منجمد، 20 تن شكر و 88 تن برنج براي تنظيم بازار آبادان در نظر گرفته شد.
پورنعمتي افزود: به همين منظور عاملان براي وارد كردن كالاهاي مورد نياز مصرف بازار آبادان به جهاد كشاورزي معرفي شدند.
وي در ادامه گفت: نظارت بر كشتارگاه و عرضه مرغ در بازار آبادان قيمت مرغ را در اين بازار كاهش داده و مشكلي از نظر كمبود كالا وجود ندارد.
وي افزود: هم اكنون گوشت گرم از كشور استراليا با قيمت هر كيلويي 360 هزار ريال توسط 2 عامل وارد بازار آبادان شده و در فروشگاه هاي بخش خصوصي در حال توزيع است.
رييس اداره صنعت، معدن و تجارت آبادان، با بيان اينكه بحث گراني و گران فروشي كالاها از هم جدا است گفت:برخي از كالاها ممكن است توسط كارخانه و توليد كننده آن گران شده باشد و نظارت بر آن نداريم اما گرانفروشي يا كم فروشي، با بازرسي و نظارت اداره صنعت، معدن و تجارت كنترل مي شود.
پورنعمتي بيان كرد: عاملاني كه به صورت عمده كالا وارد مي كنند با سه درصد سود اجازه عرضه دارند در غير اين صورت تخلف محسوب شده و با متخلفان برخورد قانوني مي شود.
وي گفت: طرح نظارت و بازرسي با اداره دامپزشكي و بهداشت محيط براي كنترل كالاهاي مصرفي در بازارهاي ماهي، گوشت، رستوران ها و فست فودها به طور مستمر انجام مي شود و در صورت مشاهده تخلف واحدهاي متخلف پس از تشكيل پرونده به تعزيرات حكومتي ارجاع مي شوند.
وي ادامه داد: يك گروه براي رسيدگي به تلفن 124 و يك گروه براي رسيدگي به شكايات حضوري مردم در اداره صنعت، معدن و تجارت آبادان فعاليت دارند.
شهرستان آبادان حدود 15 هزار واحد صنفي مشغول به فعاليت دارد.
7100/7165/ 6037
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۶:۵۶
آبادان - ايرنا - مردم آبادان از با انتقاد از گراني كالاهاي اساسي و مصرفي در بازارهاي اين شهر به ويژه در ايام ماه مبارك رمضان، خواستار نظارت بيشتر مسئولان مربوطه بر نرخ كالاها در بازار هستند.