كابل - ايرنا - جمعي از علماي افغانستان روز دوشنبه در گردهمايي بزرگي كه در ارتباط با بررسي وضعيت موجود كشورشان و ارزيابي درگيري هاي جاري در اين كشور برگزارشد، اعلام كردند كه جنگ جاري در افغانستان هيچ دليل ديني و اسلامي ندارد و بطور كامل غيرشرعي و بدور از منطق و عقل است.

به گزارش ايرنا، بيش از دو هزار و 500 تن از علماي سراسر افغانستان از مذاهب مختلف امروز درمحل ساختمان معروف به «خيمه لويه جرگه» يا در گويش فارسي مجلس بزرگان در غرب شهر كابل پايتخت افغانستان گردهم آمدند و با صدور قطعنامه اي عليه جنگ جاري در اين كشور فتواي مشترك صادر كردند و از مخالفان مسلح خواستند با آتش بس فوري توافق كنند.
در اين قطعنامه جنگ فعلي فاقد مشروعيت خوانده شده و از طرف هاي درگير خواسته شده، دست از جنگ بردارند و انتحار، انفجار، كشتن، حملات تروريستي و انواع مختلف فساد، بستن راه ها و هر نوعي خشونت عليه مردم بي دفاع را به عنوان فعلي حرام متوقف كنند.
قطعنامه صادره از سوي علماي افغانستان انتحار و انفجار را به استناد آيه قرآن كه مي فرمايد:«شما نفس هاي خود را نكشيد و اگر كسي چنين فعلي انجام داد در آتش در آورده مي شود» گناه گبيره خوانده و آن را مخالفت صريح با احكام خداوند دانسته است .
همچنين در قطعنامه علما آمده است كه دو طرف با احترام به دهه آخر ماه مبارك رمضان كه درآن پيامبر گرامي اسلام (ص) تمام فعاليت هاي ديگر خود را متوقف و مشغول عبادت مي شدند، بيايند با پيروي از همين سيره پيامبر جنگ را متوقف و آماده گفت و گوهاي صلح شوند.
اين قطعنامه به استناد آيات قرآن تأكيد دارد كه قتل يك مومن و بي گناه به مانند قتل تمام انسان ها بوده و گناهي بزرگ است و به اين دليل جنگ و كشتار مسلمانان افغانستان غير ديني و نارواست و بايد هرچه زودتر قطع شود.
علماي افغانستان گفتند كه فتواي علماي جهان را كه در باره حملات انتحاري و خودكشي داده اند و همه آن را حرام دانسته اند نيز از قطعنامه امروز حمايت مي كند .
در اين قطعنامه گفته شده است كه در انجام حملات انتحاري انسان هاي بي گناه كشته مي شوند و در اسلام كشتن انسان ها، گناهي عظيم است و آناني كه از احكام اسلام به عنوان يك حربه عليه اسلام استفاده مي كنند و گناه بزرگي را مرتكب مي شوند و انتحار اگر براي كشتن ديگران انجام شود گناه آن دو برابر مي شود زيرا يك قتل نفس به علاوه كشتن يك مسلمانان بي گناه است.
علماي افغانستان همچنين گفتند كه رسانه ها بايد از نشر مسائل خلاف اسلام و متضاد با منافع ملي خودداري و رسانه هاي اجتماعي نيز از نشر موضوعات غير واقعي و خلاف دين به شكلي جدي خودداري كنند.
علما از دولت و ادارات مسئول خواستند كه براي برون رفت از مشكلات فعلي و حفظ وحدت با فعاليت هاي غير مسئولانه رسانه هاي اجتماعي مقابله كنند.
علماي افغانستان از كشورهاي اسلامي، سازمان هاي اسلامي، مدارس ديني مانند الازهر و ديگر مراكز علمي در تمام جهان اسلام خواستند كه از اين تصميم علماي افغانستان حمايت كنند و از فتواي علماي پاكستان نيز كه گفته بودند انتحار حرام است و جنگ عليه دولت هاي اسلامي ناروا است، حمايت شود.
اين نشست و صدور قطعنامه آن در حالي انجام شد كه گروه طالبان به عنوان عمده ترين گروه مخالف مسلح در افغانستان پيش از اين اعلام كرده بود كه حمايت و فتواي بيش از يك هزار و 500 تن از علماي افغانستان را براي تداوم جنگ خود در اين كشور دارد.
همچنين هنوز طنين قرائت اين قطعنامه در گوش مدعوين بود كه صداي انفجار يك عامل انتحاري در ورودي محل اين نشست كه در دانشگاه پلي تكنيك شهر كابل جريان داشت ، بلند شد و در نتيجه آن تاكنون كشته شدن 7 تن و زخمي شدن 9 تن ديگر تاييد شده است.
آساق*291*1104*1590