به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري ساينس ديلي، پلي افلين ها انواع پليمرهايي هستند كه از يك الفين يا آلكن به عنوان مونومر در آن ها بهره گيري مي شود و معمولا در جريان ساخت آن ها از كاتاليزور استفاده مي شود.
يكي از بزرگترين چالش هاي ساخت پليمرها كنترل شيمي فضايي اين تركيبات است. زماني كه چندمونومر براي ساخت يك زنجيره مولكولي بزرگ پليمر به هم متصل مي شوند، ايجاد ساختارهاي يكسان براي زنجيره هاي جانبي كه از زنجيره پليمر اصلي منشعب مي شوند، امري دشوار است. اين زنجيره هاي جانبي بر ويژگي هاي فيزيكي و شيميايي پليمرها از جمله دماي ذوب آن ها تاثيرگذار هستند.
اكنون محققان راهكاري را براي كنترل شيمي فضايي پلي استرها ابداع كردند كه امكان بهبود ويژگي هاي فيزيكي و شيميايي پليمرها را فراهم مي كند. براي اين منظور با استفاده از دو كاتاليزور Ni/Ir و Zn در يك فرآيند ساده توانستند پليمري را بسازند كه داراي وزن مولكولي بالا، پايداري گرمايي و قابليت بلورينگي را دارد و در يك محلول پايه آبي تجزيه مي شود.
به اعتقاد محققان با كنترل شيمي فضايي پليمرها مي توان مجموعه جديدي از اين مواد را توليد كرد كه تا كنون امكان ساخت آن ها وجود نداشت. البته اين پليمر جديد در مرحله آزمايشات اوليه است و تا شناخت تمام ويژگي هاي اين پليمرها و توليد انبوه آن ها راه درازي باقي مانده است.
محققان اميدوارند در آينده شاهد جايگزيني اين نوع پليمرهاي زيست تخريب پذير با انواع پليمرهاي مورد استفاده در صنايع پلاستيك و زيست پزشكي باشند.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Nature Communications منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1553
تاریخ انتشار: ۱۴ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۷:۱۴
تهران – ايرنا - محققان دانشگاه ويرجينياتك در آمريكا با استفاده از يك كاتاليزور جديد و پليمر پلي استر توانستند يك جايگزين زيست تخريب پذير براي پلي الفين ها بسازند.