به گزارش ايرنا، شب قدر از شبهاي مقدس و متبرك اسلامي است و خداوند متعال در قرآن مجيد از آن به بزرگي ياد كرده و سورهاي نيز به نام 'سوره قدر' نازل فرموده است.
در تمام سال، شبي به خوبي و فضيلت شب قدر نميرسد ، اين شب، شب نزول قرآن ، شب فرود آمدن ملائكه و روح نيز نام گرفته است، عبادت در شب قدر برتر از عبادت هزار ماه است. در اين شب، مقدرات يك سال انسانها و روزيها ، عمرها و امور ديگر مشخص ميشود.
ملائكه در اين شب بر زمين فرود ميآيند، نزد امام زمان (عج) ميروند و آنچه را براي بندگان مقدر شده بر ايشان عرضه ميدارند ، شب زندهداري ، تلاوت قرآن و مناجات و عبادت در شب قدر، بسيار توصيه و تاكيد شده است.
مراد از قدر ، تقدير و اندازه گيري و شب قدر شب اندازه گيري است و خداوند متعال در اين شب حوادث يك سال را تقدير مي كند و زندگي ، مرگ، رزق، سعادت و شقاوت انسان ها و اموري از اين قبيل را در اين شب مقدر مي گرداند.
از ديدگاه روايات ائمه اهل بيت (ع) ، شب قدر از شبهاي ماه رمضان و يكي از سه شب نوزدهم و بيست و يكم و بيست و سوم است اما روايات منقول از اهل سنت اين است كه شب بيست و هفتم ماه رمضان شب قدر است و در آن شب قرآن نازل شده است.
قرآن به سرگرفتن در شب قدر و خدا را به چهارده معصوم سوگند دادن ، خواندن زيارت امام حسين (ع) ، شب زنده داري كه روايت شده هركه شب قدر را احيا بدارد، گناهانش آمرزيده مي شود ، هر چند به شماره ستارگان آسمان و سنگيني كوه ها و پيمانه درياها باشد از جمله اعمال شب قدر است.
از اعمالي كه در طول سال و به ويژه در شب هاي ماه مبارك رمضان و به طور خاص در شب قدر به آن سفارش شده است، احيا و شب زنده داري است و پيامبر اكرم (ص) دراين ارتباط مي فرمايند كه ' كسي كه شب قدر را زنده بدارد ، عذاب تا سال آينده از او روي مي گرداند'، و امامان معصوم نيز اين سنت حسنه را پاس و گرامي مي داشتند و از آن بهره مي بردند بگونه اي كه حضرت محمد (ص) نه تنها در شب قدر بيدار بود ، بلكه دهه سوم ماه مبارك رمضان به طور كامل بستر خواب را جمع مي كرد و به عبادت مي پرداخت.
در روايت آمده است كسي كه در شب قدر غسل كند و تا سپيده دم شب زنده داري كند ، گناهانش آمرزيده مي شود ، كه اين خود بيانگر فضيلت و بزرگي ليله القدر است.
خداوند متعال بنا به حكمت و مصلحت و از همه مهم تر لطف خود ، هر ساله چنين شبي را در مسير انسانها قرار ميدهد تا به خود آيند و فرصت توبه كردن و جبران گناهان را داشته باشند و از طرف ديگر چون رحمت الهي بيپايان است ، كسي كه به آن وصل شود، از فوايد و بركات آن برخوردار ميشود كه يكي از فوايد آن محو تمام گناهان است ، چرا كه رحمت نامتناهي و بيپايان ميتواند گناهان انسان را كه به طور حتم به اندازه رحمت خداوند نيست ، پاك كند.
7079/8066
تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۶
قصرشيرين - ايرنا - شب هاي قدر در قرآن كريم و روايات از جايگاه والايي برخوردار است تا آنجا كه شب قدر در قرآن برابر با هزار ماه دانسته شده و شب نزول قرآن و تعيين تقديرات يكسال و شب مبارك معرفي شده است.