پكن - ایرنا - ارتش چین به آمریكا، فرانسه و انگلیس كه درصدد اعزام ناوهایشان به دریای جنوبی هستند هشدار داد كه «چنین تحركاتی را بر نمی تابد».

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا این اولین واكنش رسمی چین پس از آن است كه انگلیس و فرانسه اعلام كردند ناوهای جنگی خود را بزودی به دریای جنوبی، اصلی ترین كانون نزاع آمریكا و چین اعزام می كنند.
اعلام اعزام ناوهای فرانسه و انگلیس به دریای جنوبی، از سوی وزیران دفاع این دو كشور در حاشیه اجلاس امنیتی سنگاپور، نشان می دهد كه كشورهای غربی در حال به چالش كشیدن حضور چین در این منطقه هستند.
وزارت دفاع چین و ارتش این كشور در بیانیه ای آورده اند كه نیروهای مسلح این كشور بی تردید از منافع و تمامیت ارضی چین در برابر تحركات غرب در دریای جنوبی دفاع می كنند.
چین استقرار و آرایش سامانه ها و تسلیحات و تجهیزات نظامی در دریای جنوبی را دفاعی دانسته و افزوده است كه برای این كار به اجازه هیچ كشوری نیاز ندارد.
روزنامه 'گلوبال تایمز' ارگان حزب حاكم چین نوشته است كه كشورهای غربی عمدتا در تلاش هستند تا حقوق مشروع چین را در دریای جنوبی به چالش بكشند و این خطر برخورد مسلحانه میان طرفین را افزایش داده است.
ارزش تبادلات تجاری و كشتیرانی این منطقه كه یكی از بزرگترین پهنه های دریایی دنیا به حساب می آید و در مركزیت اقیانوس آرام قرار دارد به 5 هزار میلیارد دلار در سال می رسد و چین مدعی مالكیت بر بیش از 90 درصد از آن است.
این اتفاق می تواند وضعیت دریای جنوبی را متحول كند بخصوص آنكه فرانسه و انگلیس به عنوان دو عضو دایمی شورای امنیت در حال اتحاد نظامی با آمریكا در این منطقه هستند.
'فلورنس پارلی' وزیر دفاع فرانسه گفته است كه یك گروه از كشتی ها و ناوهای نیروی دریایی این كشور به همراه كشتی ها و بالگردهای انگلیس یك هفته دیگر در سنگاپور پهلو می گیرند و از آنجا راهی منطقه ای مشخص در دریای جنوبی می شوند.
او مستقیما به نام چین اشاره نكرد اما گفت كه ناوها و كشتی های این دو كشور ممكن است از برخی آبهای سرزمینی عبور كنند و كشتیرانی آزاد را مورد حراست قرار دهند.
وی گفت كه ما درگیر منازعات دریای جنوبی نمی شویم و قصدی برای این كار نداریم اما به دنبال تمرینات دریایی مقرر با دوستان خود هستیم كه بخشی از نظم منطقه ای محسوب می شود.
با این وصف او تاكید كرد كه بخشی از تمرینات در واقع فرانسه را در جایگاه یك معترض به اشغال جزایر دریای جنوبی قرار می دهد و این كشور را بنوعی ضامن كشتیرانی آزاد نشان می دهد.
جیمز متیس وزیر دفاع آمریكا در همین همایش به پكن هشدار داد كه اگر همچنان در مسیر نظامی كردن این منطقه و پیاده كردن تجهیزات و نیروهایش در جزایر آن ادامه دهد باید تبعات و عواقب آن را نیز بپذیرد و آمریكا اجازه برتری جویی به چین در دریای جنوبی نخواهد داد.
آمریكا بخصوص در حال فشار بر متحدان بین المللی خود است تا بسرعت نیروهایشان را به دریای جنوبی اعزام كرده و در اطراف برخی از جزایر مورد منازعه چون مجمع الجزایر اسپراتلی رزمایش مشترك برگزار كنند.
ژنرال 'خه لی' معاون آكادمی علوم نظامی چین در این نشست امنیتی گفت كه كشورها آزادند كه كشتیرانی در منطقه داشته باشند اما حق ندارند حق حاكمیت و تمامیت ارضی چین را نقض كنند.
آساق**231**1904**