به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، همبستگی ملی كه به عنوان یك راهبرد اصلی پس از پیروزی انقلاب اسلامی در تفكر و نگاه سیاست عمومی نهادینه شده است و در موفقیت های چهاردهه گذشته جمهوری اسلامی ایران نقش حیاتی داشته، امروز نیز با هدف تقویت حاكمیت و اداره كشور مورد توجه است.
رهبر معظم انقلاب بیست و دوم خرداد 1396 در دیدار با مسوولان نظام بر این اصل تاكید كردند «تاثیر تعیینكننده انسجام و وحدت ملی در موفقیتهای چهار دهه اخیر از تجربههای جمهوری اسلامی است؛ باید از این تجربه موفق در اداره كشور استفاده كرد؛ البته وحدت منافاتی با اعلام مخالفت با سیاستهای دستگاهها ندارد اما نباید در زمینه مسائل كلان در كشور كشمكش و بگومگو باشد».
اتحاد و یگانگی از منظر رهبر انقلاب آنچنان دارای اهمیت است كه ایشان در دیدار خردادماه امسال با سران قوا و جمعی از كارگزاران نظام نیز با طرح موضوع برجام، ضمن پرهیز دادن «عناصر سیاسی، مدیریتی و مطبوعاتی» از سرزنش یكدیگر درباره آن یادآوری كردند: نقد صحیح، منصفانه و عاقلانه ایراد ندارد و مسوولان هم باید به آنها توجه كنند اما اهانت، هتك حرمت، اتهام و ایجاد دوقطبی بر سر برجام نباید صورت گیرد و وحدت و همزبانی نباید نقض شود.
** تمهیدهای اندیشیده شده برای حفظ وحدت
این روزها خروج آمریكا از برجام موضوعی است كه مورد توجه مردم، نخبگان و مسوولان قرار گرفته است؛ موضوعی كه ایالات متحده تلاش می كند از آن علیه مردم ایران استفاده كند و به گفته مسوولان كشور، برای آن پیش بینی های لازم شده و راهكارهای مقابله با آن از قبل آماده است.
رییس جمهوری بتازگی در دیدار علما و فرهیختگان اهل سنت درباره شرایط كنونی كشور تاكید می كند «امروز بیش از هر زمان دیگر به وحدت نیاز داریم» و ادامه می دهد: با یكصدایی و انسجام میتوانیم از چالش ها عبور كنیم.
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی شرط عبور را یكپارچگی و ایستادگی همه فرهیختگان، اقوام، مذاهب و آحاد مختلف ملت می داند.
معاون اول رییس جمهوری نیز در همایش استانداران سراسر كشور، انسجام و وحدت در داخل كشور و حفاظت از سرمایه اجتماعی را اولویت امروز كشور می داند.
اسحاق جهانگیری معتقد است نحوه عملكرد مسوولان و نخبگان باید به گونه ای باشد كه اعتماد عمومی مردم دچار فرسایش نشود.
وی تاكید می كند با انسجام، وحدت ملی و بهره گیری از ظرفیت های مهم مدیریتی كشور می توانیم از مشكلات عبور كنیم.
وزیر كشور نیز مخرج مشترك وحدت و انسجام ملی، تقویت اعتماد، ایجاد نشاط و امید و افزایش كارآمدی را در رضایتمندی مردم می داند و می گوید باید در افزایش رضایتمندی مردم اهتمام و توجه ویژه داشته باشیم.
** حفظ انسجام ملی؛ راهبرد پیروزی ایران
در این میان انسجام ملی از نگاه نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی دور نمانده است و نسبت به آن دغدغه دارند.
طیبه سیاوشی نماینده جریان اصلاحات در مجلس شورای اسلامی، معتقد است «اینكه ما خودمان را دلسوزتر بدانیم و اعلام كنیم دیگران متوجه نمی شوند و نمی فهمند، باعث ایجاد فضای دوقطبی در جامعه و صدمه به انسجام ملی و مصالح عمومی می شود».
ابوالفضل حسن بیگی از جریان اصولگرا در مجلس شورای اسلامی، وحدت و انسجام در شرایط كنونی را تكلیف شرعی و وظیفه قانونی همگان می داند و تاكید دارد «امروز باید تحت هر شرایطی به دولت كمك كنیم».
به گفته وی، در شرایط كنونی تخریب علیه دولت به مصلحت نیست.
ژرژیك آبرامیان نماینده مردم ارامنه جنوب كشور در مجلس شورای اسلامی، حفظ وحدت و انسجام ملی را راهبرد پیروزی ایران می داند و می گوید: اگر این راهبرد در همه سطوح بین آحاد ملت، گروه های سیاسی، اقوام و ادیان مختلف نهادینه شود، هیچكدام از توطئه های دشمن و حتی فشارهای اقتصادی آنها به نتیجه نمی رسد.
** یكصدایی؛ لازمه پیشبرد اهداف
فعالان سیاسی نیز نسبت به اتحاد و یكپارچگی توجه ویژه ای دارند و سخنان آنان ناشی از درك درست شرایط كنونی است.
عبدالله ناصری فعال سیاسی اصلاح طلب، معتقد است تخریب دولت در داخل و خارج كشور برخلاف راهبرد اصلی نظام سیاسی و كنشگری سیاسی در شرایط كنونی است.
او می گوید: ممكن است انتقادهایی در بعضی زمینه ها به دولت روحانی وارد باشد اما با توجه حساسیت ها و تحولاتی كه در ارتباط با برجام، منطقه و مسائل مختلف وجود دارد و فشارهای مضاعفی كه به طور طبیعی به دولت و نظام سیاسی وارد می شود، یكدستی و یكصدایی در داخل كشور در مواجهه با مسائل عرصه بین الملل لازمه پیشبرد اهداف دولت و نظام سیاسی است.
سیدمحمد صدر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، نیز دیپلمات های كشور را «سربازان جبهه دیپلماسی» می داند.
وی تاكید می كند «برای حفظ این جبهه سیاسی به وحدت و انسجام داخلی نیازمندیم».
به نظر می رسد وحدت ملی موضوعی است كه مقام های كشوری و نخبگان درباره آن اجماع دارند و از آن می توان به عنوان یك راهبرد همیشگی بهره برد.
انسجام فرآیندی است كه در چهار دهه گذشته همواره مورد توجه مسوولان كشور بوده است؛ زیرا مردم به عنوان ركن اصلی فرآیند حكومتداری مطلوب، می توانند با درك درست شرایط برای حضور در صحنه های مختلف آماده شوند و برای بی اثر كردن نقشه های توطئه آمیز آستین همت بالا بزنند.
سیام**9314*1961*
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۱
تهران- ایرنا- وحدت و انسجام ملی یكی از ضرورت های پایداری در هر نظام و حكومت به شمار می رود؛ موضوعی كه این روزها محور سخنان مقام ها و مسوولان جمهوری اسلامی ایران است.