به گزارش ایرنا نماینده اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران در شانگهای در حاشیه این نمایشگاه در كارگاه معرفی زیلو به عنوان یكی از صنایع دستی ایران گفت: مناسبات اقتصادی دو كشور ایران و چین از طریق جاده ابریشم با تبادلات فرهنگی مختلفی همراه بوده است كه از جمله آن می توان به برخی از واژه ها از جمله 'شیر' بر گرفته از زبان فارسی در زبان چینی و واژه 'چای' برگرفته از زبان چینی در زبان فارسی اشاره كرد.
'حسین خلیفی' در ادامه به نقش فرش در زندگی مردم ایران پرداخت و گفت: فرش عضو لاینفك زندگی مردم ایران بوده و این كالا از دیرباز از طریق جاده ابریشم به بقیه كشورها و از جمله چین انتقال یافته است.
وی در خصوص تاریخچه زیلو در ایران نیز اظهار كرد: تاریخچه زیلو هنوز دقیقا مشخص نیست ولی از شواهد معلوم است كه این وسیله از قبل از اسلام در ایران موجود بوده و زادگاه این محصول نیز یزد است.
خلیفی افزود: یزد شهری كویری است كه از قدیم در آن زیلو و زیلو بافی رونق فراوانی داشته و در حال حاضر نیز در دو شهر اردكان و میبد این نوع هنر همچنان بعد از گذشت سال ها زنده است.
مدیر بخش اجرایی غرفه ایران نیز در این كارگاه گفت: استقبال چینی ها از زیلوی ایرانی نسبت به بقیه كشورها بیشتر و بهتر است.
عطاالله جلایر افزود: ایران و چین از قدیم توجه خاصی به جاده ابریشم داشتند و اكنون نیز شعار «یك كمربند - یك راه» ادامه راه ابریشم قدیم است.
در ادامه این كارگاه، 'راستجوی اردكانی' استاد زیلوبافی یزد، دار زیلو را در نمایشگاه نصب كرد كه مورد استقبال چینی ها و شركت كنندگان خارجی قرار گرفت.
در حین نمایشگاه واژه های ایران، چین، خانگو و دوستی به زبان انگلیسی بافته و به مقامات استان جی جیانگ تقدیم شد.
این نمایشگاه به مدت 10 روز ادامه ادامه دارد.
**آساق**1904**
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۹:۱۲
پكن - ایرنا - نمایشگاه بین المللی «زیلو» با شركت 13 كشور از جمله ایران روز چهارشنبه در موزه ملی ابریشم چین در شهر 'خانگو' مركز استان 'جی جیانگ' گشایش یافت.