حجت كمالي روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: كشف شهاب سنگ ها معمولا در مناطق كويري، خشك و دشت انجام مي شود و براي اولين بار كشف اين قطعه شهاب سنگ منحصر بفرد در منطقه كوهستاني و پرباران اتفاق مي افتد.
وي تصريح كرد: شهاب سنگ ها معمولا به دليل شرايط آب و هوايي كوهستان زود از بين مي روند و كشف اين شهاب سنگ قدمي در كاوش هاي بيشتر در اين مناطق است.
كارشناس ارشد و پژوهشگر سنگ و زمين شناسي بيان كرد: اين شهاب سنگ از نوع كندرايتي است كه 600 گرم وزن دارد و به زودي در بولتن ثبت جهاني به ثبت مي رسد.
وي با بيان اينكه تاكنون بيش از 2هزار شهاب سنگ توسط خود و تيم همراه كشف شده است افزود: اين شهاب سنگ ها از مناطقي همچون شهداد، راور، طبس، يزد، بم، بافق و ابركوه كشف شده و از اين حيث ايران رتبه دوم را در بولتن جهاني كشف شهاب سنگ ها دارد.
كمالي اظهار داشت: در تلاش هستيم بزودي نخستين موزه شهاب سنگ را در كرمان راه اندازي كنيم و شهاب سنگ هاي كشف شده به نمايش عموم گذاشته شود.
اجرام سرگردان جدا شده از سيارك ها در منظومه شمسي بر اثر ورود به جو زمين و تاثير جاذبه به شدت گرم شده و مي سوزند و اگر تكه هايي از اين اجرام كه وزنشان از چندين گرم تا چندين تن هم مي رسد به زمين سقوط كنند، شهاب سنگ ناميده مي شود.
حدود 80 هزار سال قبل بزرگترين شهاب سنگ دنيا با وزن بيش از 60 تن در مزرعه هوبا ناميبيا در آفريقا به زمين برخورد كرد كه امروزه آن را بزرگ ترين شهاب سنگ شناخته شده دنيا مي دانند.
تاريخچه نخستين شهاب سنگ ايران به سال ١٨٨٠ ميلادي در ورامين برمي گردد كه ٥٤ كيلوگرم وزن دارد و هم اكنون در موزه كاخ گلستان نگهداري مي شود.
7437/ 5054
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۹:۱۹
كرمان - ايرنا - كارشناس ارشد و پژوهشگر سنگ و زمين شناسي از كشف يك قطعه شهاب سنگ منحصر بفرد در منطقه جبالبارز شمالي از توابع شهرستان جيرفت خبر داد.