به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، صنعت تولید برنامه های نرم افزاری تلفن همراه پارسال 20 هزار و 700 شغل مستقیم ایجاد كرد و شمار توسعه دهندگان یا برنامه نویسان نرم افزاری (اپلیكیشن) در پایان سال به 23 هزار تیم رسید.
آمارها نشان می دهد توسعه دهندگان ایرانی به طور متوسط حدود 20 ماه تجربه فعالیت داشتند و هر كدام بیش از هفت برنامه یا بازی انتشار دادند و متوسط شمار شاغلان در هر گروه فعال 1.87 بود.
براساس آخرین آمار وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، تا پایان پارسال 169 میلیون و 543 هزار و 368 سیمكارت واگذار شد كه 88 میلیون و 341 هزار و 723 خط آن فعال بود.
ساعت جمعیتی مركز آمار ایران نیز نشان میدهد جمعیت كشور در روزهای پایانی سال ١٣٩٦ از مرز ٨١ میلیون نفر گذشت.
ایجاد اشتغال با استفاده از فضای مجازی و شبكه های تلفن همراه یكی از مهمترین برنامه های دولت دوازدهم برای كاهش نرخ بیكاری بویژه بین نسل جوان و قشر تحصیلكرده دانشگاهی است.
نگاهی به جمعیت كشور و شمار سیمكارت های فعال نشان می دهد صنعت تولید نرم افزارهای ایرانی از بازار رو به رشدی برخوردار است و باید از این فرصت برای توسعه اشتغال در بخش فناوری اطلاعات بهترین بهره برداری را كرد.
** صنعت رو به پیشرفت در هر گوشه كشور
براساس آمارهای منتشر شده، استان تهران دارای بیشترین تیم توسعه دهنده بود. خراسان رضوی، اصفهان و فارس در رتبههای بعدی قرار گرفتند.
استان های خراسان شمالی، چهارمحال بختیاری و ایلام كمترین تیم توسعه دهنده را داشتند.
استان تهران همچنین از نظر سهم درآمد دیجیتال در جایگاه نخست ایستاد. استان های خراسان رضوی، اصفهان و البرز نیز رتبه های بعدی را از آن خود كرد.
اكنون صنعت تولید نرم افزارهای تلفن همراه شاهد فعال شدن بیشتر افراد در این بخش است؛ به گونه ای كه در تازه ترین گام تیمی از دانشگاه صنعتی شریف با كمك كارشناسان یك شركت فناوری اطلاعات ایران نرمافزار بومی تجزیه و تحلیل بازی بازیكنان فوتبال همزمان با بازی آنان را ساختند.
آنان همچنین نرم افزاری برای پیشبینی نتیجه مسابقه های لیگ فوتبال ایران را روانه بازار كردند.
امین كلاهدوزان مدیر این شركت، در جمع خبرنگاران گفت: تلاش شد در این 2 نرم افزار با تلفیق علایق كودكان به بازی و سرگرمی، محصولات فناورانه ای را به مخاطبان خود عرضه كنیم كه آنها را از تماشاچی منفعل به تماشاچی فعال مسابقه های فوتبال تبدیل كند و به این ترتیب مخاطبان با آنالیز بازی لذت عمیقتری را از تماشای فوتبال تجربه میكنند.
اكنون كه دولت به ایجاد اشتغال با استفاده از فناوری مصمم است، به نظر می رسد تلاش برای رفع موانع تولید این فناوری ها بهترین كمك به توسعه اشتغال باشد.
در كنار این رویكرد، در سال 1397 كه به نام حمایت از كالای ایرانی مزین شده است، انتظار می رود كاربران ایرانی در فضای مجازی با استفاده از چنین برنامه هایی كه مبتنی بر اقتضائات فرهنگی و بومی كشور تهیه شده است، بستر مناسبی را برای تولیدات بیشتر و رونق بخشی به تولید و اشتغال در این بخش فراهم كنند.
اقتصام*2078*1961*
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۸:۵۸
تهران- ایرنا- صنعت تولید نرم افزارهای ایرانی در بخش های سرگرمی، آموزش و غیره با ایجاد 31هزار شغل مستقیم و غیرمستقیم در سال 1396 راهگشای اشتغالزایی دانش بنیان بر پایه بومی سازی محتوا و خودكفایی فنی شده است.