لندن - ایرنا - درحالی‌كه كمتر از یك سال به خروج رسمی انگلیس از اتحادیه اروپا باقی‌مانده است، فروشگاه‌های بزرگ زنجیره‌ای این كشور دست به كاهش شعبه‌ها و نیروهای خود زده‌اند.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا، فروشگاه «هاوس آف فریزر» تازه‌ترین فروشگاه زنجیره‌ای در انگلیس است به‌تازگی از تعدیل 6 هزار نیرو و بستن نیمی از شعبات خود در این كشور خبر داده است. مدیران این فروشگاه می‌گویند كه این تصمیم در پی بروز بحران مالی این شركت و جلوگیری از انحلال كامل آن اتخاذشده است.
الكس ویلیامسون مدیر این فروشگاه اعلام كرد كه این تصمیم، مهم‌ترین تصمیم گرفته‌شده در طول تاریخ 169 ساله فعالیت این شركت به شمار می‌رود. وی افزود: وظیفه‌داریم كه اقدامات لازم برای ادامه حیات این فروشگاه را اتخاذ كنیم.
این فروشگاه در سال 1849 میلادی در شهر گلاسكو (واقع در اسكاتلند) توسط دو شریك به نام‌های «هو فریزر» و «جیمز آرتور» تاسیس شد و در حال حاضر بالغ‌بر 60 شعبه و نزدیك به 12 هزار كارمند دارد. درآمد این فروشگاه در سال 2013 میلادی یك میلیارد و 152 میلیون پوند گزارش‌شده است.
پیش‌ازاین فروشگاه‌های زنجیره‌ای 'مادركر'، 'كارفون ورهاوس'، 'هوم بیس' و 'پوندوورلد'، 'تویزارآس' و 'مپلین' با میلیون ها پوند درآمد سالانه، به دلیل تحولات اقتصادی متأثر از برگزیت دست به كاهش شعبات و نیروهای خود زده‌اند.
البته برخی تحلیل گران اقتصادی این روند را به تغییر رفتار خریداران و افزایش معاملات اینترنتی نسبت داده و از تحولی بزرگ در حوزه تجارت دم می‌زنند. بااین‌حال سیاستمداران انگلیسی، به‌ویژه مخالفان برگزیت به‌شدت نگران پیامدهای اقتصادی ناشی از خروج از اتحادیه اروپا هستند.
«مارك كارنی» رئیس بانك مركزی انگلیس اخیراً طی اظهاراتی در مجلس عوام فاش كرد كه رأی مردم این كشور به خروج از اتحادیه اروپا 40 میلیارد پوند به اقتصاد انگلیس خسارت زده است.
وی تصریح كرد كه اقتصاد انگلیس ضعیف‌تر از پیش‌بینی‌های بانك مركزی پیش از برگزاری همه‌پرسی برگزیت عمل كرده است.
او كه از مخالفان برگزیت به شمار می‌رود اضافه كرد كه رشد اقتصادی امروز انگلیس نزدیك به 2 درصد از دوران پیش از برگزاری همه‌پرسی برگزیت كاهش‌یافته است. این در حالی است كه به گفته كارنی بانك مركزی و دولت انگلیس مشوق‌های قابل‌توجهی را در جهت كاهش شوك ناشی از خروج از اتحادیه اروپا هزینه كرده است.
همچنین تازه‌ترین گزارش صندوق بین‌المللی پول (IMF) نیز پیش‌بینی كرده است كه عملكرد اقتصادی انگلیس به دلیل خروج از اتحادیه اروپا، طی 2سال آینده نسبت به سایر كشورهای عمده اروپایی ضعیف‌تر خواهد بود.
برخی نظرسنجی‌ها حاكی از آن است كه با نزدیك شدن به تاریخ خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و نوسانات اقتصادی ناشی از آن، دیدگاه مردم این كشور تغییر كرده است. آخرین نظرسنجی صورت گرفته در انگلیس توسط موسسه یوگو نشان می‌دهد كه برای اولین بار پس از رأی تاریخی مردم انگلیس به خروج از اتحادیه اروپا، آمار مخالفان برگزیت در قیاس با حامیان آن به میزان زیادی افزایش‌یافته است.
این نظرسنجی حاكی از آن است كه 47 درصد مردم انگلیس خروج از اتحادیه اروپا را اشتباه می‌دانند و در مقابل، 40 درصد مردم این كشور همچنان موافق برگزیت هستند.
هم‌زمان بحث برگزاری همه‌پرسی درباره توافق نهایی انگلیس با اتحادیه اروپا بالاگرفته است. الن دانكن معاون وزیر برگزیت انگلیس امروز طی اظهاراتی در نشستی در برلین با اشاره تصمیم قاطع دولت انگلیس برای خروج از اتحادیه اروپا از احتمال برگزاری یك همه‌پرسی خبر داده است.
بنا بر اعلام دولت انگلیس، این كشور رسماً در ماه مارس میلادی از اتحادیه اروپا خارج خواهد شد. دو طرف تلاش می‌كنند تا ماه اكتبر آینده درباره توافق برگزیت به تفاهم دست یابند تا پیش از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، این توافق را به تصویب پارلمان‌های اروپا و انگلیس برسانند.
اروپام ** هـ ن **3404