تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۹

تهران- ایرنا- افزایش توانمندی صلح آمیز هسته ای ایران را برخی مقامات غربی نزدیك شدن به خطوط قرمز توصیف كرده اند. در همین حال كشورهای اروپایی پذیرای چهره صهیونیستی بوده اند كه مرزهای جنایت و هنجارشكنی بین المللی را فرسنگ ها جابجا كرده است.

به گزارش گروه تحلیل، تفسیر و پژوهش های خبری ایرنا، زمینه سازی دستیابی به 190هزار سو در غنی سازی هسته ای كه فرمان آن چهاردهم خردادماه از سوی رهبر انقلاب صادر شد، واكنش های متفاوتی را از سوی غربی ها به دنبال داشت.
«مایك پمپئو» وزیر امور خارجه آمریكا در توئیتی ضمن تكرار ادعاهای خود علیه جمهوری اسلامی نوشت: اقدام ایران برای غنی سازی را زیر نظر دارد و واشنگتن به تهران اجازه دستیابی به سلاح هسته ای را نخواهد داد.
در همین ارتباط بود كه سخنگوی مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اظهار داشت: اقدام ایران در این موقعیت حساس كمكی به اعتمادسازی نمی كند.
در اظهارنظری دیگر، «ژان ایو لو دریان» وزیر امور خارجه فرانسه تصمیم ایران را در چارچوب برجام خواند اما گفت: توسعه ظرفیت غنی سازی اورانیوم نزدیك به خطوط قرمز است.
به گفته وزیر امور خارجه فرانسه بازی با خطوط قرمز همواره خطرناك و اقدام ایران نشان دهنده نوعی تحریك است.
این مقام فرانسوی در حالی از نزدیك شدن ایران به خطوط قرمز ابراز نگرانی كرده كه كشورش طی روزهای گذشته میزبان «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی بوده است؛ سفری كه با انتقادات و مخالفت های بسیاری از سوی شهروندان، فعالان حقوق بشر و حتی برخی سیاسیون فرانسوی روبرو شد.
نتانیاهو سفر خود را با هدف هشدار درباره پیامدهای دستیابی تهران به سلاح هسته ای و سیاست های خاورمیانه ای جمهوری اسلامی به خصوص حضور در سوریه از روز دوشنبه آغاز و با صدراعظم آلمان در این خصوص گفت وگو كرد.
وی سپس به فرانسه و انگلیس رفت تا نگرانی های خود درباره فعالیت های نظامی و منطقه ای تهران را با آنان در میان بگذارد و مانع از حمایت آنان از توافق هسته ای گردد.
مقامات این كشورها به موازات تعارفات دیپلماتیك و بیان اینكه دغدغه های اسرائیل را در منطقه درك می كنند بار دیگر تاكید كردند تا زمان پایبندی ایران به توافق هسته ای به برجام وفادار خواهند ماند.
به گفته رهبران سه كشور، اروپا اعتقاد دارد پابرجایی برجام به صلح و امنیت منطقه و جهان كمك خواهد كرد و برای اسرائیل نیز دوام توافق هسته ای بهتر از فروپاشی آن است.
رهبران انگلیس و فرانسه البته نارضایتی خود را از كشتار اخیر فلسطینیان در نوار غزه ابراز داشتند از جمله «امانوئل مكرون» رییس جمهوری فرانسه جشن گرفتن انتقال یك سفارت به بهای خون ده ها فلسطینی را مورد انتقاد قرار داد؛ مواضعی كه از دید ناظران پاسخی به اعتراضات گسترده در اروپا نسبت به جنایات اخیر رژیم صهیونیستی بود.
سفر نتانیاهو به فرانسه طی روزهای اخیر علاوه بر پاریس در چند شهر دیگر این كشور نیز منجر به برگزاری تجمعاتی اعتراضی شد؛ تجمعاتی كه همچون موجی پشت سر نتانیاهو به انگلیس نیز رسید و بسیاری از شهروندان این كشور جنایات اسرائیل در غزه را محكوم كردند.
این اعتراضات تنها به شهروندان عادی كشورهای اروپایی محدود نماند و گروهی از چهره های سیاسی نیز همزمان با حضور نخست وزیر رژیم صهیونیستی در اروپا، زبان به انتقاد از سفر وی و رایزنی با مقامات كشورشان گشودند از جمله سناتورهای فرانسوی كه به طور جدی خواستار توقف مراسم فرهنگی مشترك فرانسه و رژیم صهیونیستی به مناسبت هفتادمین سالگرد تاسیس این رژیم شدند.
درباره سفر نتانیاهو به سه كشور اروپایی و مواضع سران این كشورها می توان گفت: رایزنی های نتانیاهو همچنان كه انتظار می رفت نتوانسته بر اراده سیاسی اروپایی های حاضر در توافق هسته ای برای حفظ آن تاثیری بگذارد. با این حال سران اروپایی تلاش كردند خود را شریك صهیونیست ها در آنچه «سیاست تهاجمی» و «تسلط فزاینده» تهران بر منطقه می خوانند نشان دهند و همزمان درباره توسعه توان صلح آمیز هسته ای ایران اظهار نگرانی كنند.
برخی مقامات اروپایی در حالی از بازی تهران با برخی خطوط قرمز سخن می گویند كه گویا ایران به واقع سال ها امنیت خاورمیانه را با مخاطره مواجه ساخته است.
صرف توان اروپا برای اطمینان بخشی امنیتی به صهیونیست ها در حالی صورت می گیرد كه كمتر كشوری از منطقه از تجاوز و یورش های اسرائیل بركنار مانده است؛ از سوریه و لبنان و اردن تا عراق و ...
اسرائیل به عنوان اصلی ترین مصداق تروریسم دولتی هیچ حد و مرزی برای از میان برداشتن مخالفان خود در سراسر جهان از شرق آسیا تا خاورمیانه و كشورهای غربی قائل نبوده و گسترده ترین شبكه ترور را به راه انداخته است.
سبعویت صهیونیست ها در سال های اخیر نیز زبانزد جهانیان بوده و روز به روز بر شدت آن افزوده شده تا جایی كه نظامیان اشغالگر قدس در دور تازه كشتار در غزه در كنار ده ها فلسطینی بسیاری از زنان و كودكان را هدف قرار داده و حتی با كشتن خبرنگاران و نیروهای امدادی همه اصول و قواعد بین المللی را زیرپاگذاشته اند. به این خاطر می توان گفت هیچ رژیمی همچون اسرائیل در جنایت و اشغالگری از خطوط قرمز عبور نكرده و جامعه و قوانین جهانی را مورد بی توجهی مطلق قرار نداده است.

پژوهش**9279**1601**