تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۶:۴۶

تهران - ایرنا - گروه هفت در آستانه 43 سالگی، با ورود دونالد ترامپ به كاخ سفید و سیاست های ضد اروپایی اش، اكنون با یكی از جدی‌ترین تنش‌های داخلی خود روبرو شده و احتمال انشقاق در شرایط حساس حاضر به اوج خود رسیده است.

به گزارش ایرنا، در حالی كه سران 6 كشور صنعتی و ثروتمند جهان در تدارك هستند تا در جریان برگزاری نشست‌های روز امروز و فردا (شنبه) سران گروه هفت، رئیس جمهوری آمریكا را به علت، نقض قواعد تجارت آزاد میان كشورهای عصو این گروه، تحت فشار قرار دهند، دونالد ترامپ حملات توئیتری خود را به آنها آغاز كرده است.
رئیس جمهوری آمریكا اعلام كرده است كه روز شنبه و پیش از اتمام این نشست، كانادا را به مقصد سنگاپور ترك خواهد كرد تا در مراسم دیدار با رهبر كره شمالی شركت كند.
نشست سران گروه هفت در كبك كانادا را می توان كارزار جدی میان آمریكا و سایر كشورهای این گروه دانست.
این نشست نخستین فرصت برای انتقادهای جدی از تصمیم هفته گذشته دونالد ترامپ مبنی بر افزایش تعرفه واردات فولاد و آلومینیوم از كانادا، اتحادیه اروپا و مكزیك به ایالات متحده به شمار می‌رود.
سران اعضای اروپایی و كانادا امیدوارند تا در جریان نشست امروز بتوانند رئیس جمهوری آمریكا را برای تجدید نظر در تصمیم خود تحت فشار قرار دهند.
اكنون و بعد از آنكه اتحادیه اروپا در اعتراض به تعرفه‌های وضع شده از سوی ترامپ، شكایتی را علیه آمریكا در سازمان تجارت جهانی طرح كرده‌اند، سران كشورهای عضو این اتحادیه ابایی از تهدید آمریكا به اقدام تلافی جویانه ندارند.
در همین حال، رئیس جمهوری فرانسه و نخست وزیر كانادا در پایان دیدار روز پنجشنبه خود بر مواضع مشترك دو كشور در به چالش كشیدن مواضع تجاری آقای ترامپ در جریان نشست روز جمعه گروه هفت تاكید كردند.
امانوئل ماكرون و جاستین ترودو تاكید كردند كه باید جبهه واحدی میان شش عضو دیگر گروه هفت در مقابل آمریكا شكل گیرد.
دولت ترامپ اوایل سال جاری میلادی تعرفه های گسترده ای را درباره صنعت فولاد و آلومینیوم وضع كرد كه نگرانی هایی را در میان تولیدكنندگان محصولات فولادی برانگیخت.
ترامپ هفته گذشته تعرفه هایی را علیه واردات از چین وضع كرد و بعد از تمام شدن مهلتی كه برای دستیابی به توافق به اتحادیه اروپا داده بود، كشورهای این منطقه را نیز مشمول تعرفه ها كرد.
این تصمیم شامل تعرفه 25 درصدی برای واردات فولاد و 10 درصدی برای واردات آلومینیوم است
ترامپ گفت، كشورش سالیانه میلیاردها دلار در تجارت با تقریباً همه شركای تجاری خود از دست می دهد و باید با این تجارت یك طرفه مقابله كند.
این تصمیم ترامپ واكنش هایی را از سوی متحدان اروپایی اش برانگیخت.
«بیل مورنو» وزیردارایی كانادا اقدام آمریكا برای وضع تعرفه بر واردات فولاد وآلومینیوم به بهانه تهدید امنیتی را«مضحك» می داند.
رئیس جمهوری فرانسه نیز هفته گذشته درتماس تلفنی با همتای آمریكایی خود، تصمیم كاخ سفید برای افزایش تعرفه واردات فلزات را غیرقانونی خواند و از تدارك پاسخی تلافی جویانه به شیوه قاطع و مناسب خبرداد.
با توجه به رویكرد انتقادی ترامپ نسبت به نشست امسال سران گروه هفت، پیشتر رئیس جمهوری فرانسه و نخست وزیر كانادا نیز یادآور شده بودند كه امكان انتشار یك بیانیه نهایی كه حاوی تمام موارد لازم و مورد تایید تمام اعضاء باشد ممكن نیست و بنابر اعلام روز پنجشنبه آنها در پایان نشست روز شنبه احتمالا دو بیانیه منتشر می‌شود تا مواضع مشترك شش كشور منتقد آمریكا در خصوص مسایل سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و محیط زیست به طور كامل لحاظ شود.
اقدامی كه آن را باید سرآغاز تولد گروه شش كشور صنعتی ثروتمند جهان دانست، گروهی به گفته مكرون بازاری بزرگ‌تر از آمریكا دارند.
جی هفت، نشست سران هفت كشور صنعتی است. این نشست در سال ۱۹۷۵ باحضور شش كشور، آلمان، فرانسه، ایتالیا، ژاپن، بریتانیا و ایالات متحده آمریكا تشكیل شد. بعدها كانادا نیز به این گروه پیوست.
گزارش: منوچهر جعفری
اروپام**9041**1663**