تهران – ایرنا – خبرگزاری رویترز با اشاره به نحوه برخورد روسای جمهوری آمریكا و فرانسه با یكدیگر در خلال نشست سران گروه هفت در كانادا نوشت: در این نشست از گرمی و صمیمیت سابق میان دونالد ترامپ و امانوئل مكرون خبری نبود.

به گزارش روز شنبه ایرنا از تارنمای این خبرگزاری، این سردی روابط از تنش هایی كه درست پیش از برگزاری این نشست علنی شدند، حكایت دارد.
اینطور كه به نظر می رسید، امانوئل مكرون رئیس جمهوری فرانسه كه نتوانست دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا را به ماندن در توافق هسته ای ایران متقاعد كند وهنوز از تصمیم واشنگتن برای اعمال تعرفه بر واردات فولاد و آلومینیوم از اروپا آزرده است، رویكرد خود را درقبال همتای آمریكایی اش بازبینی می كند.
مكرون در آستانه ی برگزاری نشست سران گروه هفت در پیامی توییتری نارضایتی خود را از اقدام ترامپ در خصوص اعمال تعرفه ها اعلام كرد و ترامپ نیز در پاسخ به این پیام در توییتی از اقدامات تجاری اروپا شكایت كرد.
بنا بود امانوئل مكرون و دونالد ترامپ روسای جمهوری فرانسه و آمریكا اوایل صبح دیروز با هم دیدار كنند اما ترامپ بیش از یك ساعت در ترك واشنگتن تاخیر داشت و به این ترتیب دیدار این دو به پایان روز موكول شد.
ترامپ در مسیر منتهی به نشست گروه هفت مكرون را برای گپی كوتاه كنار كشید و مكرون نیز این خوش و بش ها را در توییتر منتشر كرد.
وقتی در پایان روز بالاخره این دو رئیس جمهور با یكدیگر دیدار كردند، مكرون در دست دادن به ترامپ پیش دستی كرد و به مدتی طولانی به فشردن دست وی ادامه داد. مكرون چنان دست ترامپ را فشار داده بود كه جای انگشتانش بر روی دستان وی برجای مانده بود.چنین چیزی یادآور دست دادن طولانی و اغراق آمیز این دو در نخستین دیداری بود كه سال گذشته در واشنگتن با یكدیگر داشتند.
مكرون در پی آن دیدار ترامپ را برای بازدید از مراسم رژه نظامی روز ملی فرانسه (باستیل) به پاریس دعوت كرد و رئیس جمهوری آمریكا نیز با جبران این دعوت، مكرون را دعوت كرد تا بار دیگر در ماه آوریل به ایالات متحده سفر كند.
اما رابطه دوستانه میان مكرون وترامپ نتوانست مانع از خروج آمریكا از توافق هسته ای شود؛ تصمیمی كه مشكلات بسیاری را برای شركت های فرانسوی كه در تهران تجارت می كردند، به وجود آورده است.
این رابطه همچنین نتوانست مانع از اعمال تعرفه بر واردات فولاد و آلومینیوم از اروپا شود، تصمیمی كه هفته گذشته از طرف ترامپ گرفته شد.
رویترز به نقل ازهیثر كانلی (Heather Conley) از مقامات اسبق وزارت خارجه آمریكا در زمان ریاست جمهوری جورج دبلیو بوش نوشت: بالاگرفتن تنش های ترامپ با متحدان آمریكا چیزی فراتر از كوته بینانه بود.
به نوشته این خبرگزاری، كانلی كه از اعضای مركز مطالعات راهبردی و بین الملل در واشنگتن است می گوید: «وقتی با متحدانمان در جنگ باشیم، اگر به چیزی نیاز پیدا كنیم نمی توانیم به آن ها رجوع كنیم. فكر می كنم این همان بخشی است كه كاخ سفید توجه لازم را به آن مبذول نداشته است.»
دولت آمریكا اوایل سال جاری میلادی تعرفه های گسترده ای را بر واردات فولاد وآلومینیوم به آمریكا وضع كرد كه با اعتراضات گسترده ای از سوی شركای تجاری این كشور مواجه شد.
این اقدام شامل تعرفه 25 درصدی بر واردات فولاد و 10 درصدی بر واردات آلومینیوم است.
ترامپ گفت كشورش سالیانه میلیاردها دلار در تجارت با تقریباً همه شركای تجاری خود از دست می دهد و باید با این تجارت یك طرفه مقابله كند.
این تصمیم ترامپ واكنش هایی را از سوی كشورهای مختلف برانگیخت و این كشورها اعلام كردند كه در مقابله با این اقدام تعرفه هایی را بر واردات كالا از آمریكا اعمال می كنند.برخی تحلیلگران از این اقدام به عنوان جنگ تجاری یاد می كنند.
به گزارش ایرنا، نشست دو روزه سران گروه هفت از دیروز (جمعه) در شهر كوچك لامالبه در كبك كانادا آغاز شده است. دستور كار این دوره از جلسات سالانه سران 7 اقتصاد بزرگ جهان به شدت زیر سایه جنگ تجاری واشنگتن است.
گروه هفت شامل كشورهای آمریكا، كانادا، انگلیس، ژاپن، فرانسه، آلمان و ایتالیا می باشد.
اروپام**9418**1590