به گزارش ایرنا به نقل از روزنامه 'اكونومیك تایمز' در روز شنبه، این رزمایش 9 روزه با هدف همكاری در جنگ های ضد زیردریایی و كشتی و عملیات های ناو گروه های مشترك در میان افزایش فعالیت های چین در دریای جنوب این كشور و اعزام زیردریایی های چین به اقیانوس هند انجام می شود.
جیمز متیس وزیر دفاع آمریكا در این خصوص گفت: رزمایش مالابار 2018 نشان دهنده تعهد آمریكا برای همكاری با قدرت های منطقه ای در اقیانوس های هند و آرام است.
رزمایش مالابار در دو مرحله آبی و خشكی انجام خواهد شد. مرحله خشكی آن در پایگاه دریایی در جزیره گوام و مرحله آبی آن در دریای فیلیپین خواهد بود.
جزیره گوام شاهد یكی از شدید ترین نبرد ها در طول جنگ جهانی دوم بود. در این زمان نیروهای آمریكایی برای پس گرفتن این جزیره از كنترل نیروهای ژاپنی وارد گوام شدند.
با توجه به بیانیه نیروی دریایی آمریكا، مرحله خشكی این رزمایش شامل آموزش تخصصی موضوعی و مبادلات حرفه ای در عملیات های ناو گروه های مشترك ، گشت زنی و فعالیت های شناسایی، جنگ های در سطح آب و ضد زیردریایی، عملیات پزشكی، كنترل آسیب، عملیات بالگرد و بازدید، هیئت مدیره، جستجو و ضبط خواهد بود.
بخش دریایی این رزمایش شامل همكاری های ارتش ها و ظرفیت سازی برای برنامه ریزی و اجرای عملیات تاكتیكی در محیط چند ملیتی خواهد بود.
رزمایش مالابار برای اولین بار در سال 1992 به عنوان یك همكاری دوجانبه میان هند و آمریكا انجام شد. این رزمایش در سال های 1998 تا 2002 پس از آزمایش هسته ای هند در سال 1998 برگزار نشد. مالابار 2018 بیست و دومین رزمیاش سالانه در میان همكاری های نظامی هند و آمریكا محسوب می شود.
ژاپن در سال 2015 به عضویت دائمی در رزمایش مالابار درآمد. استرالیا در دو سال گذشته به طور مكرر خواهان شركت در این رزمایش شده است اما هند به دلیل نگرانی از اعتراض های چین با این درخواست مخالفت كرده است.
آساق**267**1424 **1663**
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۸:۰۸
دهلی نو - ایرنا - نیروی های دریایی هند، آمریكا و ژاپن رزمایش دریایی موسوم به «مالابار 2018» را در نزدیكی سواحل جزیره گوام واقع در غرب اقیانوس آرام آغاز كردند.