به گزارش روز شنبه ايرنا از وزارت بهداشت، دكتر زهرا عبداللهي در خصوص آرد سفيد مصرفي در نان ها افزود: آردهاي سفيد مصرفي در نان ها كه در اختيار نانواها قرار مي گيرد، بايد مورد بازنگري قرار گيرد، چرا كه اين آردها فاقد سبوس هستند و نانواها سبوس را به صورت فله اي خريداري كرده و به نان مي افزايند.
وي با تاكيد براينكه استاندارد سبوس در آرد بايد بازنگري شود، ادامه داد: هر گونه افزودني به غير از افزودني هاي مجاز در پخت نان ممنوع و تخلف است و براي توليد نان سبوس دار استاندارد در كشور، بايد سبوس آن در كارخانه به آرد اضافه شود.
مديركل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت با بيان اينكه افزودن سبوس هاي اضافي به نان براي سلامت مردم مضر بوده و خطر سرطان زايي را در پي دارد، تصريح كرد: بازنگري ميزان سبوس آرد نانوايي ها مصوبه شوراي عالي سلامت و امنيت غذايي است و بر اين اساس مقرر است، ميزان سبوس گيري آرد نان لواش، تافتون و سنگگ كاهش پيدا كند.
دكترعبداللهي با بيان اينكه در سال هاي اخير مقدار بيشتري از آردها، سبوس گيري مي شود، اضافه كرد: با سبوس گيري بيشتر، آردها سفيدتر شده اند و مردم نان كاملا سفيد مصرف مي كنند، اين اقدام مي تواند به مشكلاتي مانند اضافه وزن، ديابت و بيماري هاي قلبي دامن بزند.
مديركل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت يادآور شد: سبوس بايد طبق استانداردهاي مشخص شده در نانها وجود داشته باشد، زيرا يكي از دلايل بيماري هايي مثل ديابت، چاقي و سرطان ها اين است كه فيبر دريافتي مردم كم است و نان سفيد يكي از همان منابع غذايي بدون فيبر است.
وي با بيان اينكه در اين زمينه با سازمان استاندارد، پژوهشكده غله و ساير سازمان هاي ذيربط مكاتباتي صورت گرفته است، بيان داشت: سبوسي كه به صورت فله اي خريداري شده و به نان افزوده مي شود، فرآينده شده و سالم نيست و حاوي انواع آلودگي ها است.
دكترعبداللهي ادامه داد: از طرفي، ميزان فيتات موجود در سبوس هاي اضافي، مي تواند در جذب ريزمغذي ها مشكل ايجاد كند و عوارضي مانند كمبود آهن و روي در پي داشته باشد.
وي بيان داشت: از سوي ديگر سبوس فله اي كه به نان اضافه مي شود، اگر تخميرش در نان خوب انجام نگيرد، ضررش بيشتر است، چون از جذب ريزمغذي ها جلوگيري مي كند.
مديركل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت عنوان كرد: همچنين به دليل آنكه به صورت فله اي استفاده مي شود، گاهي آلودگي هاي قارچي و ميكروبي دارد كه در نان باقي مي ماند، بنابراين راه درست اين است كه در كارخانه به ميزان معين سبوس به آرد اضافه شود تا نان باكيفيت و سالم به دست مردم برسد.
دكترعبداللهي همچنين هشدار داد: مردم از خريد سبوس هاي فله اي از دستفروشان و مغازه ها خودداري كنند و از سبوس هاي صنعتي و بسته بندي شده كه در كارخانه ها تهيه مي شوند، استفاده كنند.
اجتمام1724*3061*
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۹:۰۳
تهران-ايرنا- مديركل دفتر بهبود تغذيه جامعه وزارت بهداشت با تاكيد براينكه ميزان سبوس در آردها بايد مورد بازنگري قرار گيرد، گفت: با سبوس گيري بيشتر، آردها سفيدتر شده اند و اين اقدام مي تواند به مشكلاتي مانند اضافه وزن، ديابت و بيماري هاي قلبي دامن بزند، سبوس بايد طبق استاندارهاي مشخص شده در نانها وجود داشته باشد.