تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۰۸

تهران - ایرنا - درد عضلات، یكی از دردهای بسیار رایج است كه هر كسی ممكن است آن را تجربه ‌كند، این دردها می‌تواند در هر نقطه ای از بدن احساس شود نكته اینجاست كه به گفته متخصصان، برای درمان این دردها ورزش حرف اول می زند.

به گزارش روز یكشنبه خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، درد عضلات ممكن است خفیف یا بسیار شدید و غیر قابل تحمل باشد. معمولا در عرض چند روز خوب می شود ولی گاهی ممكن است ماه ها به طول انجامد و در هر جایی از بدن از گردن تا كمر، ران، ساق، بازو و یا حتی دست دیده شود.
درد عضلات در حین كار یا ورزش نادرست و به دنبال ضربه به عضله و یا كشیدگی آن به وجود می آید. این درد ممكن است در حین فعالیتی كه آن را بوجود آورده شروع شود و بعد از مدتی پدید آید.
درد عضلانی كه با تاخیر شروع می شود، همان است كه روز بعد از یك فعالیت سنگین بدنی شما را با درد شدیدی از خواب بیدار می كند، شروع این درد 24 تا 48 ساعت بعد از انجام فعالیت بدنی است.

* فشار بیش از حد به عضلات
مسعود نوروزی، عضو هیات مدیره انجمن ارتوپدی ایران در این زمینه به خبرنگار ایرنا می گوید: وقتی فرد فعالیت بدنی را انجام می دهد، فشاری كه بیش از حد به عضلات وارد می كند، فیبرهای عضلانی آن كشیده شده و پارگی های میكروسكوپی در آن ایجاد می شود.
وی می افزاید: این آسیب ها موجب می شوند تا یكی دو روز بعد از فعالیت به علت التهاب و آزاد شدن مواد شیمیایی مولد درد در محل، فرد دچار درد عضلانی شود.

* بیش از 40 درصد مردم درد عضلات دارند
نوروزی، ضعف ماهیچه ها را علت اصلی دردهای عضلانی می داند و ادامه می دهد: ضعف شدید ماهیچه ها به انجام هر فعالیتی، ناشی از ورزش نكردن است، در حال حاضر بیش از 40 درصد مردم دچار درد عضلات هستند و راه درمان آن كه بسیار ساده بوده را نمی دانند.
دانشیار دانشگاه علوم پزشكی تهران با بیان اینكه امكانات ورزشی مناسب برای طبقات مختلف اجتماعی فراهم نیست، اظهار می دارد: همه افراد جامعه باید ورزش مداوم انجام دهند، لازم است از دستگاه هیدورلیك برای انجام حركات كششی، نرمشی و غیره استفاده كنند.

* استفاده از باشگاه های استاندارد
وی ادامه می دهد: با توجه به اینكه استفاده از باشگاه های ورزشی استاندارد در كشور هزینه بالایی می خواهد، بسیاری از مردم توان مالی برای بهره مندی از این امكانات را ندارند و به مروز زمان دچار دردهای مزمن عضلانی می شوند.
نوروزی با اشاره به اینكه 90 درصد مردم بیمار نیستند و فقط دچار گرفتگی عضلات می شوند، تصریح می كند: پیاده روی تاثیری در كاهش دردهای عضلانی ندارد، افراد باید حركات كششی و فعالیت بدنی درست انجام دهند.
این عضو هیات مدیره انجمن ارتوپدی ایران با بیان اینكه بیشترین عمل های جراحی بر روی مفصل ران است، می گوید: جوانان بیش از سایر افراد این عمل جراحی را انجام می دهند.
نوروزی ادامه می دهد: بخش های دولتی باید امكانات ورزشی درست و استاندارد را برای همه طبقات اجتماعی فراهم كنند و رسانه ها نیز مردم را تشویق به ورزش كنند.
اجتمام *9022*1569