اروميه- ايرنا- مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان غربي گفت: 157 هزار هكتار از مزارع غلات اين استان اعم از مزارع گندم و جو عليه علف هاي هرز سمپاشي شد.

جعفر وحدت روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: اين سمپاشي ها از ابتداي فرورودين ماه و در قالب عمليات مبارزه شيميايي با علف هاي هرز پهن برگ و نازك برگ به صورت مجزا و توام در استان آغاز شد.
وي با اشاره به ريزش سن مادري در مزارع گندم و جو، اضافه كرد: اولين ريزش سن مادري در سال جاري در مزارع ديم گندم و جو در شهرستان هاي مهاباد، بوكان، سردشت و اروميه به صورت موردي مشاهده شد.
وي با اشاره به اينكه در بيش از 14 هزار و 380 هكتار از مزارع غلات استان مبارزه با سن مادري انجام شده است، اضافه كرد: مبارزه با سن پوره نيز در بعضي از شهرستان هاي استان آغاز شده و در حال انجام است.
وحدت ادامه داد: اين عمليات كنترلي بر اساس دستورالعمل هاي فني و اجرايي صورت مي گيرد تا خسارت آفت سن به حداقل برسد.
وي با اشاره به اهميت توجه به اطلاعيه هاي صادره از سوي مديريت حفظ نباتات استان، افزود: بيش از 30 اطلاعيه از سوي مديريت حفظ نباتات جهاد كشاورزي استان جهت كنترل عوامل خسارت زاي محصولات باغي و زراعي صادر شده است.
مدير حفظ نباتات سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان غربي گفت: اطلاعيه هاي پيش آگاهي به دليل تعيين زمان مبارزه با آفت ها، بيماري ها، علف هاي هرز و نحوه كنترل و مبارزه با آنها صادر شده است.
وي پايش مستمر مزارع گندم آبي و ديم از نظر تراكم آفت سن گندم در سطح استان را ضروري دانست و گفت: به علت تغييرات شديد آب و هوايي و بارش هاي متوالي در استان جمعيت سن در سال جاري دچار نوسان شده است.
وحدت بيان كرد: هم اكنون پايش و مبارزه با پوره سن در استان توسط كميته هاي شهرستاني صورت مي گيرد.
وي گفت: در اين راستا سازماندهي افزون بر 110 شبكه مراقبت اعم از بخش دولتي و خصوصي جهت پايش مزارع انجام شده است.
وي اضافه كرد: كارشناسان شبكه هاي مراقبت استان در حال پايش و مراقبت مزارع هستند.
به گزارش ايرنا، سالانه 300 تا 400 هزار هكتار از اراضي استان زير كشت گندم و 55 هزار هكتار زير كشت جو قرار مي گيرد.
سن غلات يكي از مهمترين آفات مزارع گندم و جو به شمار مي رود كه آفت همگاني نام گرفته است.
آذربايجان غربي داراي 700 تا 800 هزار هكتار اراضي زير كشت انواع محصولات باغي و زراعي است.
7125/3072