تهران-ايرنا- رييس مركز برنامه ريزي و نظارت بر دخانيات كشور از تغيير شيوه توزيع سيگارهاي توليدي و وارداتي خبر داد و گفت: از امروز توزيع سيگار اعم از توليدي و وارداتي فقط از طريق سامانه جامع تجارت انجام مي شود و توزيع خارج از اين سامانه قاچاق تلقي خواهد شد.

به گزارش روز يكشنبه ايرنا از وزارت صنعت، معدن و تجارت، «علي اصغر رمزي» افزود: حدود يك هزار توزيع كننده استاني در كشور فعاليت مي كنند و همه اين توزيع‌كنندگان مكلف هستند فعاليت‌هاي خود را در اين سامانه ثبت كنند و توزيع خارج از اين سامانه قاچاق تلقي و مجوز متخلفان باطل مي شود.
وي اضافه كرد: پيش بيني مي شود از 10 تيرماه امسال توزيع كنندگان استاني فقط از طريق اين سامانه امكان دريافت سيگار از توليدكننده يا توزيع كننده سراسري را داشته باشند؛ به اين ترتيب برخي تخلفات و حاشيه‌ها در سطح استان‌ها پايان يافته و همه فعاليت هاي توزيع كنندگان استاني نيز شفاف و تسهيل مي شود.
رمزي ابلاغيه اخير را گام پنجم در زمينه اجراي شناسه كالا و رهگيري در محصولات دخاني اعلام كرد و گفت: تاكنون چهار گام مهم شامل «اجرايي و الزامي شدن شناسه كالا در ثبت سفارش و واردات محصولات دخاني»، «ثبت روزانه توليدات انواع سيگار توسط تمامي توليدكنندگان در سامانه با شناسه كالا»، «مبتني بر ثبت روزانه انتقال مالكيت و عرضه سيگار توسط توليد كنندگان و واردكنندگان به توزيع كنندگان سراسري» و «الزام توزيع كنندگان سراسري محصولات دخاني به ثبت فعاليتهاي خود در سامانه جامع تجارت» به اجرا درآمده است.
رييس مركز برنامه ريزي و نظارت بر دخانيات كشور افزود: با اجرايي شدن گام پنجم از امروز فقط يك گام ديگر براي تكميل زنجيره مجموعه فعاليت‌ها و فعالان صنعت دخانيات در سامانه جامع تجارت باقي مي ماند و آن، «ثبت فعاليت‌ها خرده فروشان محصولات دخاني» است.
رمزي گفت: اين گام خرده فروشان سيگار را در بر مي گيرد؛ با اجرايي شدن اين برنامه، خرده فروشان محصولات دخاني كه مجوز توزيع از اتحاديه مربوطه را دريافت كرده اند، فقط امكان دريافت سيگار را از توزيع كنندگان استاني در اين سامانه خواهند داشت.
وي اضافه كرد: در صورتي كه توزيع كننده استاني به خرده فروش بدون مجوز سيگار بفروشد مجوز استاني اش باطل خواهد شد چرا كه عمل او قاچاق محسوب شده و برخورد قانوني با وي انجام خواهد شد.
به گفته رمزي بيش از 35 هزار واحد صنفي اعم از سوپر ماركت، خواربار فروش و سَقَط فروش در كل كشور مجوز عرضه سيگار را دارند.
رييس مركز برنامه ريزي و نظارت بر دخانيات كشور ادامه داد: با اجراي گام ششم در عمل توزيع سيگار بسيار شفاف و در چهارچوب قانون و در سامانه جامع تجارت انجام خواهد پذيرفت و فعاليت غيررسمي و قاچاق در سطح عرضه بسيار محدود و به راحتي قابل شناسايي و برخورد مي شود.
به گزارش ايرنا و به گفته محمدرضا تاجدار رئيس هيات مديره انجمن توليدكنندگان واردكنندگان و صادركنندگان محصولات دخاني، ميزان مصرف سيگار در كشور 72 ميليارد نخ در سال برآورد مي شود كه از اين ميزان 49 ميليارد نخ در كارخانجات داخلي توليد و سه ميليارد نخ از مبادي رسمي وارد مي شود و بقيه يعني 20 ميليارد نخ سهم قاچاق است.
اقتصام**9189**2025