به گزارش ایرنا، ' علی لبافان ' روز یكشنبه در مراسم افتتاح نمایشگاه و جشنواره عكس صنایع دستی اصفهان كه به مناسبت روز جهانی صنایع دستی ( 10 ژوئن مصادف با 20 خرداد ) برگزار شد در جمع هنرمندان و عكاسان صنایع دستی اصفهان افزود: محور توسعه در ایران صنایع دستی و گردشگری است.
لبافان با اشاره به گذشته صنایع دستی در ایران و استان اصفهان گفت: این هنرهای دیرینه با استفاده از هنر عكاسی، نقاشی و دست نوشته ها ماندگار شده و این فرهنگ و دانش توسط عكس به ما رسیده است بنابراین برگزاری جشنواره عكس و نمایشگاه صنایع ستی، بهترین ایده برای گرامیداشت این روز جهانی است.
وی تاكید كرد: باید در حوزه صنایع دستی و گردشگری تجدید نظر كنیم زیرا اصفهانی ها از نظر هنر در رتبه اول قرار دارند ولی از پتانسیل و امكانات به خوبی استفاده نمی كنند.
لبافان به ثبت 600 اثر ثبتی صنایع دستی در یونسكو اشاره كرد و گفت: حدود 200 اثر صنایع دستی یعنی یك سوم از آثار صنایع دستی دنیا در اصفهان تولید می شود اما یقین و باورمان كم است.
وی افزود: باید در این زمینه جوانان را به كار گیریم و با پیدا كردن بازار هدف و تدبیر، شاهد پیشرفت جوانان در این حوزه باشیم.
رییس مجمع گردشگری استان اصفهان رابطه استاد و شاگردی را برای احیای هنرهای دستی ضروری دانست و گفت: در دانشگاه ها نیز این آموزش ها باید عرضه شود تا بتوانیم در جهان به خوبی این هنرها را معرفی كنیم.
استان اصفهان یكی از بزرگترین مراكز تولید انواع مختلف صنایع دستی ایران محسوب می شود و تزئینات آجری، كاشی كاری، گچ بری و انواع خط در آثار تاریخی اصفهان، از حدود قرنها پیش تا دوره معاصر، بر اطراف و جوانب مناره ها و داخل و خارج مساجد، قصرها و هنرهای زری دوزی و قلم كاری، ترمه و نقره كاری و تذهیب و تحریر انواع كتاب، قرآن و قطعات نگارگری و نقاشی جملگی به مركزیت هنری اصفهان گواهی می دهند.
صنایع دستی این استان همچون خاتم كاری، میناكاری، منبت، قلم زنی روی انواع فلزات شهرت جهانی دارند. شورای جهانی صنایع دستی، روز چهاردهم شهریور 94، اصفهان را از بین شش شهر جهان كه نامزد ثبت جهانی صنایع دستی شده بودند به عنوان شهر جهانی صنایع دستی برگزید.
10 ژوئن مصادف با 20 خرداد روز جهانی صنایع دستی نامگذاری شده است.
/7141 / 2093
تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۶:۲۳
اصفهان- ایرنا -رییس مجمع گردشگری استان اصفهان گفت: صنایع دستی بهترین كالای ایرانی است و می تواند بخشی از درآمد ملی ما را تامین كند.