مهاباد- ايرنا- معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان غربي با بيان اينكه كشت نشايي يكي از راهكارهاي برون رفت از كم آبي است، گفت: كشت نشايي چغندر قند براي نخستين بار در سطح 10 هكتار از اراضي اين استان و در شهرستان بوكان كشت شد.

عبدالله فتح الله زاده روز يكشنبه در حاشيه بازديد از مزارع كشت نشايي شهرستان بوكان در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: در اجراي سياست هاي اقتصاد مقاومتي و توجه به منابع آبي حوضه درياچه اروميه توسعه كشت نشايي براي صرفه جويي مصرف آب جزو اولويت هاست.
وي بيان كرد: با كشت نشايي چغندرقند 30 تا 40 درصد در مصرف آب صرفه جويي خواهد شد و مبارزه با آفات، وجين و عوامل خسارتي و هزينه توليد نيز در اين نوع كاشت پايين مي آيد.
فتح الله زاده اضافه كرد: در اين نوع كاشت براي هر هكتار يك هزار بوته چغندرقند مورد نياز است.
وي با بيان اينكه كشت نشايي برخي از محصولات زراعي در دستور كار وزارت جهادكشاورزي قرار دارد، گفت: اكنون براي اين 10هكتار از اراضي زير كشت نشايي چغندر قند در استان يك ميليون بوته تهيه و در اختيار كشاورزان قرار گرفته است.
معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهاد كشاورزي آذربايجان غربي ادامه داد: از مجموع 10هكتار اختصاص يافته به كشت نشايي چغندر قند هشت هكتار آن در شهرستان بوكان و 2 هكتار آن در شهرستان مياندوآب كشت مي شود.
وي افزود: در نظر داريم در سال زراعي آينده بوته نشايي چغندر قند را در استان خودمان توليد و ميزان سطح زير كشت آن را نيز به صورت نشايي گسترش دهيم.
فتح الله زاده بيان كرد: شهرستان بوكان داراي ظرفيت خاص كشاورزي در سطح استان بوده و به اين علت بوكان به عنوان پايلوت انتخاب شده است.
وي گفت: براي غلبه بر چالش درياچه اروميه و استمرار توليد كشت چغندر قند كشت چغندر به صورت نشايي در آينده در استان اجرا مي شود.
به گزارش ايرنا، در استان آذربايجان غربي 30هزار هكتار به كشت چغندر قند اختصاص يافته كه پيش بيني مي شود 2ميليون تن چغندر قند توليد شود.
بر اساس سياست هاي دولت در حوضه آبريز درياچه اروميه ميزان كشت چغندر قند در اين استان 30 درصد كاهش يافته است.
7510/3093/2093